7 български парчета от 90-те, които сте забравили, че обичате

7 български парчета от 90-те, които сте забравили, че обичате

Времето лети бързо, а ето че и 90-те години останаха далеч. Това не пречи да си припомняме с усмивка спомени, личности, филми и разбира се – музиката от това време.

Това бяха години без YouTube, Spotify и какви ли не други музикални и социални мрежи. За да слушаме любимите си хитове, трябваше или да си купим касетка, или да дебнем пред радиото и телевизора, докато почне желаната песен.

Вижте тези 7 може би забравени (а може би не?) парчета, които със сигурност носят усмивки и носталгия по добрите стари песни.

Графа – "Глава" (1999)

Влади Ампов-Графа от малък се занимава с музика, а песните му неведнъж са оглавявали класациите. Едва ли обаче свързваме името му с една от първите му песни – "Глава", която е доста различна от сегашните хитовете на изпълнителя, но е достойна за адмирации.

Мариус Куркински – "Шу-Шу" (1998)

Освен майстор на моноспектакъла, режисьор и актьор, Марус Куркински е и музикален изпълнител. Той е известен с песните си "Ти-ри-ри-рам", "Стига бе" и "Шу-шу", която е римейк на по-стар хит, изпълнен от Леа Иванова.

Тоника – "Там, край реката" (1994)

Щом говорим за 90-те години в българската музика, няма как да пропуснем страхотните изпълнители от група "Тоника". Те са едни от най-слушаните естрадни изпълнители в страната, а песните им носят хиляди емоции и усещането за това така приятно лятно безгрижие.

Милена – Ха-ха (1991)

А какво са 90-те години без рокендрол? Една от многото страхотни песни от това време е "Ха-ха", която стана любима както на големи, така и на малки.

БТР – "Златна рибка" (1997)

БТР и до днес са една от най-добрите български рок банди. Всеки знае песните "Елмаз и стъкло", "Спасение" и "Цвете от луната". А ето и една от не толкова слушаните, но страхотни песни на групата.

Деси Добрева – "Песен за Червената шапчица" (1994)

"Да правиш любов и да пишеш музика са две почти еднакви неща" – каза Слави Трифонов по повод тази песен. Още когато се излъчваше култовото за времето си телевизионно предаване "Каналето", Ку-ку бенд записа "Песен за Червената шапчица" в изпълнение на Марта Вачкова. И в невероятното изпълнение на Деси Добрева тази неостаряваща песен изобщо не е за подценяване.

D2 – "Не мога да спра да те обичам" (1999)

Какъв по-добър начин да признаеш чувствата си от този – с песен. Парчето на D2 е една от най-красивите български любовни песни. Още с излизането си тя оглави всички тогавашни класации. Заслужено, разбира се.

Две десетилетия по-късно тези песни все още носят същите емоции, подправени с малко носталгия. Все пак хубавата музика е вечна, нали?

Avtora препоръчва

Зуко 103 пред Avtora.com: Българската публика определено е емоционална

Зуко 103 пред Avtora.com: Българската публика определено е емоционална

от Avtora.com | 05.09.2017 | 13:13

За пореден път холандската група "Зуко 103" се връща у нас, за да се срещне с българската публика.

Винаги има какво да се научи в брейка

Винаги има какво да се научи в брейка

от Мария Иванова, Avtora.com | 31.08.2017 | 15:31

Интервю с Трендафил Кръстанов от "Electric Force Crew"

Татуистите на звездите

Татуистите на звездите

от Наталия Енева, Avtora.com | 21.08.2017 | 14:00

Както вече всички знаем, от белег за затворници, моряци и престъпници татуировките се превърнаха в изкуство, красящо кожата. Виждаме ги навсякъде и със сигурност на всеки от нас му се е случвало да мечтае да се докосне до този свят на тайнство и красота....

Топ 5 военни книги за задължително четене

Топ 5 военни книги за задължително четене

от Avtora.com | 04.08.2017 | 11:29

Предлагаме ви списък със специално подбрани издания.

Защо е важно да посетите Корея? – част 1

Защо е важно да посетите Корея? – част 1

от Елена Фучеджиева | 19.07.2017 | 09:00

Корея се намира на повече от 8 000 км от България. Това се пада горе-долу на другия край на света, но открихме няколко важни причини, заради които си струва да я посетите.

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

от Елена Фучеджиева | 15.07.2017 | 00:00

Южна Корея се намира на повече от 8 000 км от България, но ако попаднете там и кажете, че сте българин, непременно ще ви попитат за шеф Микаел. Така корейците наричат Михал Ашминов, който е собственик на единствения български ресторант в Сеул, а от няколко...

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 29.04.2017 | 00:00

Песента "Шесто чувство" на VenZy и група "СкандаУ" e най-излъчваната българска песен в музикалния радио и телевизионен ефир в момента. Само месец след появата си парчето спечели симпатиите на феновете и оглави няколко водещи български музикални класации.

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

от Магдалена Минева, Avtora.com | 30.03.2017 | 10:23

"Евровизия" е конкурс, който всяка година се очаква с особено нетърпение не само от любителите на съвременната популярна музика, но и от неуморните търсачи на сензации. И макар напоследък да се залага на по-изчистени и класически сценографии, имаше времена,...

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

от Стоян Петров, Avtora.com | 19.03.2017 | 09:56

Остават два месеца до финала на "Евровизия". Дългоочакваното събитие тази година ще се проведе в Киев благодарение на кахърната Джамала, възроптала срещу руската опресия над кримските татари. Ако нямате търпение да изслушате всички претенденти, запомнете...

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 13.03.2017 | 22:13

Кристиан Костов е поредният български изпълнител, който ще представя страната ни по време на песенния конкурс "Евровизия".

X