"Кучешки живот" на У. Брус Камерън: един различен роман за любовта към кучетата

"Кучешки живот" на У. Брус Камерън: един различен роман за любовта към кучетата

Световен бестселър и един от най-прекрасните "кучешки" романи, които сме чели, "Кучешки живот" е трогателен, забавен, различен и толкова увлекателен, че ще ви е трудно да го оставите.

Всеки, който има, имал е или мечтае да има куче, трябва да прочете "Кучешки живот". Книгата се превръща в бестселър още с излизането си през 2010 година и успява да спечели сърцата на милиони читатели по цял свят.

Кучешки животДотук нищо изненадващо. Трогателна история за сладко куче – естествено, че ще хареса на всички. Само че "Кучешки живот" изобщо не е от онези романи, в които се разказва за любовта към домашния любимец и трагичната раздяла с него. Този път историята на кучето не е разказна от неговите любящи стопани, а от самото него. 

Възможността да погледнете на живота от кучешка гледна точка е истинска литературна находка, що се отнася до оригиналния подход на У. Брус Камерън, а също и безкрайно ценен урок за всички горди стопани. След като прочетете тази книга, ще ви бъде много по-ясно защо кучето прави това или онова и много по-лесно да му простите някои дребни прегрешения –например ровенето в кофата за боклук.

Изтичането на видеоматериал с твърде грубо отношение към едно от животните, участващи във филма, донякъде успя да помрачи удоволствието и нетърпението от очакването на едноименната екранизация по книгата.

При нейното написване обаче със сигурност не е пострадало нито едно куче, така че дори да сте решили, че няма да гледате филма на Ласе Халстрьом, няма причина да се лишите от удоволствието да прочете романа.

Според неговия автор У. Брус Камерън всяко куче се появява на света с определена цел. И също като нас четириногите ни питомци се опитват да разберат смисъла на своето съществуване. Освен това едва ли има стопанин, който поне веднъж да не си е задавал въпроса как изглежда в очите на своето куче, какво мисли то за него и как възприема света.

Кучешки живот

Отговорите на всички тези въпроси са скрити в "Кучешки живот". Романът проследява живота на Тоби – улично кутре, което търси смисъла на живота си (след няколко прераждания и няколко собственици). Роден в гората, израснал като бездомник, Тоби получава името си едва когато попада в Двора. Мястото е създадено от симпатична възрастна жена, която спасява бездомни кучета.

Щастието на Тоби, животът му като част от глутницата, нейната йерархия и значимостта на мястото, което заема всеки от членовете ѝ, са показани изцяло от кучешка гледна точка. Именно с това книгата е особено интересна – дори досега да не сте се замисляли как четириногият ви приятел вижда света, след като прочетете "Кучешки живот", ще придобиете много ясна представа за това.

Неслучайно книгата е приемана с възторг както от литературните критици, така и от хората, занимаващи се професионално с кучета – треньори, изследователи, ветеринари и разбира се – от читателите по цял свят.

Очарователна, трогателна и дълбока едновременно, историята на Тоби докосва сърцето на всеки, който някога е обичал куче.

Бързо търсене за:
Давид Гросман зад маската на смеха

Давид Гросман зад маската на смеха

от Avtora.com | 16.10.2017 | 10:00

Отличеният с "Ман Букър" израелски писател Давид Гросман е един от специалните гости на CineLibri 2017. Българските читатели имат възможност да се срещнат с него на 16 октомври преди прожекцията на филма "Ще бягаш ли с мен?" в Дома на киното.

"Истанбул червен" − любов и революция в червено

"Истанбул червен" − любов и революция в червено

от Avtora.com | 10.10.2017 | 10:00

"Истанбул червен" е литературният дебют на италианския режисьор Ферзан Йозпетек. Книга, която събира в себе си красота и носталгия, романтика и тъга. Книга, многолика като града, за който разказва. И както вероятно вече сте се досетили − превърната в...

5 филма от програмата на CineLibri 2017, които не бива да пропускате

5 филма от програмата на CineLibri 2017, които не бива да пропускате

от Avtora.com | 05.10.2017 | 10:00

Третото издание на единствения по рода си кино-литературен фестивал се провежда от 11 до 22 октомври 2017-та година и за първи път има конкурсна програма. Изкушените от киното, литературата и музиката имат възможност да избират между повече от 30 пълнометражни...

"Животът и времето на Хлапето Мълния": смях до сълзи с Бил Брайсън

"Животът и времето на Хлапето Мълния": смях до сълзи с Бил Брайсън

от Avtora.com | 03.10.2017 | 10:00

Един от безспорно най-забавните и остроумни писатели, които сме чели, Бил Брайсън ни пренася в спомените от собственото си детство, за да ни разкаже за Америка през 50-те години на ХХ век по своя неподражаем начин. С нотка на носталгия и прекрасно чувство...

3 вдъхновяващи автобиографии, които ще ви потопят в света на киното

3 вдъхновяващи автобиографии, които ще ви потопят в света на киното

от Avtora.com | 28.09.2017 | 10:00

Магията на киното е еднакво притегателна за всички. Ако сте изкушени от седмото изкуство, следващите три книги със сигурност ще провокират любопитството ви.

"Земя на сенки" на Елизабет Костова: България през погледа на една американка

"Земя на сенки" на Елизабет Костова: България през погледа на една американка

от Avtora.com | 24.09.2017 | 10:00

Напрегнат и динамичен, "Земя на сенки" е третият роман на американската писателка Елизабет Костова. Авторката на бестселъра "Историкът" отново избира България за място на действието, а историята, която разказва, е завладяваща.

Пътешествие в непознатото с "Изгубеният град Z" на Дейвид Гран

Пътешествие в непознатото с "Изгубеният град Z" на Дейвид Гран

от Avtora.com | 19.09.2017 | 10:00

Изчезването на легендарния британски изследовател Пърси Фосет е една от най-големите мистерии на ХХ век. От неговата история се вдъхновяват доста писатели, включително и самият Артър Конан Дойл. "Изгубеният град Z" обаче не е приключенски роман, а мащабно...

"Алея на книгата" 2017: 5 книги, които не бива да пропускате

"Алея на книгата" 2017: 5 книги, които не бива да пропускате

от Avtora.com | 13.09.2017 | 10:00

От 12 до 17 септември в столицата се провежда поредното издание на пътуващото книжно изложение "Алея на книгата". Мястото отново е пешеходната зона на бул. "Витоша" в София, а издателство "Colibri", което можете да откриете в шатра номер 13, ви очаква...

"Сезонът на бурите": брилянтна сплав от магия и приключения

"Сезонът на бурите": брилянтна сплав от магия и приключения

от Avtora.com | 09.09.2017 | 10:00

Анджей Сапковски е добре познат на фентъзи феновете по цял свят като създател на един от най-ярките, оригинални и харизматични персонажи, които познаваме − вещера Гералт от Ривия. А бурята, която ще се разрази в този роман, надминава и най-смелите ви...

5 книги, които ще ви помогнат да опознаете света и себе си

5 книги, които ще ви помогнат да опознаете света и себе си

от Avtora.com | 31.08.2017 | 10:00

Вярваме в максимата "Човек се учи, докато е жив", затова ви предлагаме пет изключително интересни заглавия, които са истинско предизвикателство за ума и любопитството ви.

X