Пощенска кутия за приказки: "С любовта шега не бива"

Пощенска кутия за приказки: "С любовта шега не бива"

Eдва ли има по-приятно занимание за един мразовит петък, 13-ти, от това да послушаш малко разкази, посветени на любовта. Затова не е учудващо каква дълга опашка имаше пред клуба, в който се проведе поредната "Пощенска кутия за приказки", организирана от Гери Турийска.

Е, в подлеза на метрото беше студено, обаче това не попречи на хората да си говорят весело, докато вадят билетите си. Няколко минути след шест вратите се отвориха и опашката навън се стопи за минути. На входа бяха наредени екземпляри от все по-популярните книги, издадени от "Пощенска кутия за приказки". До тях бяха и някои от авторите, с които феновете успяха да си направят снимки. Тези хора са нещо като новите рок звезди...

Много бързо клубът се напълни и скоро започна да се къса по шевовете, а десет минути след седем чаровната Гери Турийска се качи на сцената. Екранът зад нея я показваше в близък план. Клубът притихна. Настроението вече беше приповдигнато, фотографите бяха заели позиции и правеха снимка след снимка, а в заведението се чуваше "романтичното" им щракане.

Гери Турийска усмихнато обясни, че събитието е организирано по случай 100-то представление на пиесата "С любовта шега не бива", което ще се играе на 27-ми януари. След това представи първия четящ – Йосиф Шамли, чийто глас потопи публиката в "Първа арабска история". 

Всички слушахме с голямо внимание, потопени напълно в атмосферата на един друг свят. Някои от хората бяха насядали по земята, за да бъдат по-близо до сцената. Разказът с ориенталски и шеговит привкус приключи и Шамли представи следващия артист – Александра Василева. Тя за пръв път се присъединяваше към компанията от четящи на "Пощенска кутия за приказки", а разказът, който представи, беше написан от Стефана Велкова. 

Друг дебютант в четенето на събитието беше и актьорът от филма "Маймуна" Леонид Йовчев. Докато представяше историята на Мила Михова, той правеше паузи на нужните места и жестикулираше така, че предизвика смеха на публиката – истинска харизма.

След него на сцената се качи и Ани Пападопулу. Тя пък е сред актрисите от пиесата, на която е кръстено събитието. Благодарение на нея разказът на Вихра Шопова оживя пред очите на стотици хора, а накрая публиката разбра какви са последиците от липсата на хумор и усещане за романтика.

Рени Врангова, за изненада на публиката, беше избрала разказ със заглавие "С любов шега не бива". Според нея тази история е "като приказка, с която може да се обясни на децата какво представлява любовта". След края ѝ актрисата завърши с думи за любовта, изречени от героя на Владо Карамазов в едноименната пиеса.

На сцената се появи и Дарин Ангелов, който шеговито обясни, че заема мястото на Юлиян Вергов, защото той е възпрепятстван да дойде. "Добрин" Ангелов, както с усмивка се самонарече актьорът, прочете забавния разказ на Павел Апостолов "Рецепти за любов". Въздухът се изпълни със смях, предизвикан от нестандартните рецепти за спечелване на любовта на живота. Може би трябва да се пробва, за да разберем...

Биляна Петринска представи разказ на Росалена Димитрова, а междувременно обстановката в клуба ставаше все по-уютна... Някак неусетно дойде време и за следващата история, написана от Цвети Цветкова. Тя беше представена по нестандартен начин – актьорът Леонид Йовчев седна в скута на Биляна Петринска и двамата заприличаха на двойка, която се обича вече много дълго време...

Събитието закри актьорът от "Под прикритие" Владимир Пенев. Той беше избрал нестандартната история на Васил Русев, написана под формата на поема.

Така постепенно "Пощенска кутия за приказки" се доближи до своя неминуем, но нежелан край. Гери Турийска се качи на сцената след последния четящ и обяви своя задължителен и вече станал традиция епилог. 

Две приятни изненади получиха почитателите на "Пощенска кутия за приказки". Едната беше новината за предстоящо турне през февруари, като темата на следващото събитие също ще бъде свързана с любовта – "Интернет любов". Другата изненада за феновете беше, че предстои издаването на сборник с разкази, написани от жени, с остроумното заглавие "Женски работи".

 В края на събитието Гери Турийска покани артистите и авторите на сцената за обща снимка. Тръгнахме си с топлия спомен за събитието, от което научихме (не че не го знаехме вече), че с любовта шега не бива.

Avtora препоръчва

Зуко 103 пред Avtora.com: Българската публика определено е емоционална

Зуко 103 пред Avtora.com: Българската публика определено е емоционална

от Avtora.com | 05.09.2017 | 13:13

За пореден път холандската група "Зуко 103" се връща у нас, за да се срещне с българската публика.

Винаги има какво да се научи в брейка

Винаги има какво да се научи в брейка

от Мария Иванова, Avtora.com | 31.08.2017 | 15:31

Интервю с Трендафил Кръстанов от "Electric Force Crew"

Татуистите на звездите

Татуистите на звездите

от Наталия Енева, Avtora.com | 21.08.2017 | 14:00

Както вече всички знаем, от белег за затворници, моряци и престъпници татуировките се превърнаха в изкуство, красящо кожата. Виждаме ги навсякъде и със сигурност на всеки от нас му се е случвало да мечтае да се докосне до този свят на тайнство и красота....

Топ 5 военни книги за задължително четене

Топ 5 военни книги за задължително четене

от Avtora.com | 04.08.2017 | 11:29

Предлагаме ви списък със специално подбрани издания.

Защо е важно да посетите Корея? – част 1

Защо е важно да посетите Корея? – част 1

от Елена Фучеджиева | 19.07.2017 | 09:00

Корея се намира на повече от 8 000 км от България. Това се пада горе-долу на другия край на света, но открихме няколко важни причини, заради които си струва да я посетите.

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

от Елена Фучеджиева | 15.07.2017 | 00:00

Южна Корея се намира на повече от 8 000 км от България, но ако попаднете там и кажете, че сте българин, непременно ще ви попитат за шеф Микаел. Така корейците наричат Михал Ашминов, който е собственик на единствения български ресторант в Сеул, а от няколко...

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 29.04.2017 | 00:00

Песента "Шесто чувство" на VenZy и група "СкандаУ" e най-излъчваната българска песен в музикалния радио и телевизионен ефир в момента. Само месец след появата си парчето спечели симпатиите на феновете и оглави няколко водещи български музикални класации.

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

от Магдалена Минева, Avtora.com | 30.03.2017 | 10:23

"Евровизия" е конкурс, който всяка година се очаква с особено нетърпение не само от любителите на съвременната популярна музика, но и от неуморните търсачи на сензации. И макар напоследък да се залага на по-изчистени и класически сценографии, имаше времена,...

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

от Стоян Петров, Avtora.com | 19.03.2017 | 09:56

Остават два месеца до финала на "Евровизия". Дългоочакваното събитие тази година ще се проведе в Киев благодарение на кахърната Джамала, възроптала срещу руската опресия над кримските татари. Ако нямате търпение да изслушате всички претенденти, запомнете...

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 13.03.2017 | 22:13

Кристиан Костов е поредният български изпълнител, който ще представя страната ни по време на песенния конкурс "Евровизия".

X