Ким Джи-хун за Avtora.com: В корейската филмова индустрия ще откриете неочаквано добри филми

Ким Джи-хун за Avtora.com: В корейската филмова индустрия ще откриете неочаквано добри филми

Мащабите и достиженията на корейския шоубизнес вече не са изненада за никого, но корейската кино индустрия сякаш все още е незаслужено подценявана от киноманите.

Въпреки това корейските филми и сериали живеят в един паралелен свят в интернет и понеже достъпът до тях е свободен, а преводите – налични на десетки езици, феновете им по света са вече милиони.

Само през 2015 г. в най-големите телевизии в Южна Корея са произведени и излъчени 108 телевизионни сериала (за сравнение: в България в периода 1999-2016 са произведени около 30). А Ким Джи-хун е от актьорите, които няма как да забравите, ако сте го гледали веднъж. Не само изглежда добре, но някои от ролите му придават наистина различен оттенък на продукцията, в която участва (например ролята му на странния аниматор от Flower boy next door (2013) или на привидно строгия адвокат в Wish upon a star (2010).

Точно затова се свързахме с него и той се съгласи да даде първото си интервю за европейска медия именно за Avtora.com.

 

Avtora.com: Здравей, Джи-хун! Разбрахме, че напоследък си доста зает покрай снимките на последния тв проект, в който участваш. Разкажи ни малко повече?

Ким Джи-хун: Сериалът се казва The Man Living in Our House и вече е в ефир. Играя бившия приятел на главната героиня, който ѝ изневерява с нейна колежка и накрая бяга в чужбина. Звучи като лош и безскрупулен герой, но всъщност внася много комични елементи в драмата. 

Ким Джи-Хун корейско кино

 

Avtora.com: Влизал си в много различни роли до сега. Коя е най-близка до твоя характер?

Ким Джи-хун: Трудно е да избера една конкретна роля, тъй като във всяка една от тях откривам част от себе си. Но ако все пак трябва да избера някоя, това ще бъде ролята ми в сериала Jang Bo-ri is Here!, тъй като героят ми там е забавен, човечен и в същото време универсален характер. В него откривам и много искрени и реалистични аспекти, така че смятам, че тази роля е наистина най-близка до моя характер. 

 

Avtora.com: А как се подготвяш за нова роля? Случвало ли ти се е досега да се опиташ да "влезеш в обувките" на героя – например да се научиш да рисуваш за ролята си на аниматор или пък да прекараш няколко дни в адвокатска кантора за ролята си на адвокат?

Ким Джи-хун: Срам ме е да го кажа, но не съм го правил досега. Ролите, които съм играл до момента, не са били толкова фокусирани върху заниманията на героя и това колко добър е той в работата си, колкото върху характера. Но за някоя от следващите ми роли с удоволствие бих го направил, ако това ще помогне да усетя героя още по-добре. 

Ким Джи-хун Корейски филми

 

Avtora.com: Ако трябва да опишеш корейската филмова индустрия на човек, който не знае нищо за нея, как би го направил?

Ким Джи-хун: Труден въпрос. Това, което със сигурност мога да кажа, е, че корейската филмова индустрия има много обещаващо бъдеще. В Корея има невероятни актьори и режисьори, а тяхната работа може да се види във впечатляващи продукции, които вече са любими на много хора по света. Ако проявите интерес към корейската филмова индустрия, със сигурност ще откриете много по-добри филми, отколкото сте очаквали. 

 

Avtora.com: Колко е трудно да бъдеш артист в Корея – какви умения трябва да притежаваш, за да си конкурентоспособен в корейския шоубизнес, за чиито мащаби знае вече целият свят?

Ким Джи-хун: Никога не е било лесно да си актьор, не само в Корея. Независимо на каква възраст си и къде по света се намираш, най-важното нещо, за да бъдеш успешен актьор, е да не губиш страстта и силната си воля. Важно е това, което правиш, да те прави щастлив. Без страст, воля и чувство на удовлетвореност от работата не след дълго ще се предадеш. Тези три неща са най-важната основа. Разбира се, след това е добре да работиш много и да имаш късмет, но основната е най-важна. 

 

Avtora.com: Коя е ролята, за която мечтаеш и която смяташ, че ще покаже неподозирани твои черти като актьор? Сигурни сме, че много би ти отивала ролята на лош герой, въпреки че все още не се е намерил режисьор, който да ти предложи такава. 

Ким Джи-хун: Винаги съм искал да играя злодей! Все още чакам добра роля, която ще ми пасне наистина добре. Когато избирам ролите си, откривам във всяка от тях нещо от себе си. Но все още не съм показал всичко, на което съм способен.  

Ким Джи-хун Корейски филми

 

Avtora.com: В нашата собствена класация ти си един от най-добре изглеждащите корейски актьори и е въпрос на време и късмет скоро да станеш популярен и извън пределите на Корея. Ако имаш възможност да работиш с някои от най-известните световни режисьори, кого би избрал? Кой вярваш, че ще ти пасне най-добре?

Ким Джи-хун: Много съм поласкан от думите ви. Дори в Корея все още има много режисьори, с които искам да работя, а вие ме накарахте да се замисля за световноизвестни имена. Със сигурност бих искал да работя с режисьорите на някои от любимите ми филми. Това са братята Коен, Ридли Скот, Джеймс Камерън, Гилермо дел Торо, Дарън Аронофски, Уашовски и други. Това, разбира се, е просто мечта. Независимо дали бихме си паснали, или не, работата с величия като тях би била истинска чест за мен. 

 

Avtora.com: Кой е най-ценният съвет, който можеш да дадеш на младите актьори?

Ким Джи-хун: Не губете страстта, целта и надеждата. Бъдете непоколебими!

 

Прочетете интервюто с Ким Джи-хун на английски ТУК

Бързо търсене за:
 
Защо е важно да посетите Корея? – част 1

Защо е важно да посетите Корея? – част 1

от Елена Фучеджиева | 19.07.2017 | 09:00

Корея се намира на повече от 8 000 км от България. Това се пада горе-долу на другия край на света, но открихме няколко важни причини, заради които си струва да я посетите.

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

от Елена Фучеджиева | 15.07.2017 | 00:00

Южна Корея се намира на повече от 8 000 км от България, но ако попаднете там и кажете, че сте българин, непременно ще ви попитат за шеф Микаел. Така корейците наричат Михал Ашминов, който е собственик на единствения български ресторант в Сеул, а от няколко...

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 29.04.2017 | 00:00

Песента "Шесто чувство" на VenZy и група "СкандаУ" e най-излъчваната българска песен в музикалния радио и телевизионен ефир в момента. Само месец след появата си парчето спечели симпатиите на феновете и оглави няколко водещи български музикални класации.

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

от Магдалена Минева, Avtora.com | 30.03.2017 | 10:23

"Евровизия" е конкурс, който всяка година се очаква с особено нетърпение не само от любителите на съвременната популярна музика, но и от неуморните търсачи на сензации. И макар напоследък да се залага на по-изчистени и класически сценографии, имаше времена,...

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

от Стоян Петров, Avtora.com | 19.03.2017 | 09:56

Остават два месеца до финала на "Евровизия". Дългоочакваното събитие тази година ще се проведе в Киев благодарение на кахърната Джамала, възроптала срещу руската опресия над кримските татари. Ако нямате търпение да изслушате всички претенденти, запомнете...

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 13.03.2017 | 22:13

Кристиан Костов е поредният български изпълнител, който ще представя страната ни по време на песенния конкурс "Евровизия".

7 български парчета от 90-те, които сте забравили, че обичате

7 български парчета от 90-те, които сте забравили, че обичате

от Лина Димитрова, Avtora.com | 18.02.2017 | 11:00

Времето лети бързо, а ето че и 90-те години останаха далеч. Това не пречи да си припомняме с усмивка спомени, личности, филми и разбира се – музиката от това време.

8 суперзвезди от групи, които си извоюваха успешна солова кариера

8 суперзвезди от групи, които си извоюваха успешна солова кариера

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 14.02.2017 | 10:30

Дали защото хората сме егоисти и първо търсим собственото си щастие, или просто така се е стекъл животът, мнозина изпълнители решават да се разделят с миналото и да продължат самостоятелно пътя си. Примерите са доста, но ние решихме да ви представим осем...

10 звезди, отгледани от гей родители

10 звезди, отгледани от гей родители

от Ваня Георгиева | 08.02.2017 | 11:00

Докато преди няколко десетилетия хомосексуализмът беше тема табу, днес живеем в модерни времена и откровеността по този въпрос е често срещана. Затова ви представяме 10 звезди, които не се стесняват да признаят, че са отгледани от гей родители.

Българските народни песни, които станаха част от световни хитове

Българските народни песни, които станаха част от световни хитове

от Галена Стоянова | 07.02.2017 | 11:00

Народната музика носи със себе си духа и традициите на един народ. Някои от българските народни песни вдъхновиха изпълнители от цял свят и те включиха български фолклорни мотиви в собствените си творби. А една дори покори космоса...

X