9 от най-мистериозните места по света, чиято енигма ще ви подлуди

9 от най-мистериозните места по света, чиято енигма ще ви подлуди

Всеки обича мистериите, но не всеки е готов да се изправи срещу тях. По света има много загадъчни места, които продължават да ни карат да се чудим какво, по дяволите, се случва там.

В този материал подбрахме само малка част от тях, но и те са достатъчни, за да си блъскате главата поне няколко дни в опит да разгадаете загадките, които крият. Според легендите някои от тези обекти дори са карали хората да полудяват...  Четете на своя отговорност!

 

1. Оувъртаун Бридж, Шотландия

Един от най-загадъчните и трагични мостове в света се намира в Шотландия. През последните 50 години над 50 кучета са се хвърлили от него към смъртта си. Според легендата мостът е обитаван от зли сили, които карат дори хора да хвърлят децата си от него...

 

2. Вратата към Ада, Туркменистан

Някои неща е по-добре да не бъдат откривани, както са разбрали от първа ръка група учени в Туркменистан. Правейки разкопки за природен газ, те открили Вратата към ада – огромна огнена пропаст, която не спира да бълва огън вече над четири десетилетия.

 

3. Долината на смъртта, Калифорния

Определено едно от най-странните неща в Долината на смъртта в Калифорния, САЩ, са пътуващите камъни. Те изминават по 200 и повече метра сами, оставяйки след себе си диря и никакво обяснение за нея. Учените все още не са намерили такова, а някои хора дори смятат, че измамници ходят да ги търкалят, за да създават интерес около мястото. 

 

4. Сан Жи, Тайван

Мистичен призрачен град, чиито сгради с футуристичен дизайн приличат повече на извънземни постройки. След поредица нещастни инциденти и липса на финансиране изграждането на града е спряло и три десетилетия по-късно там все още няма никакво раздвижване.

 

5. Бермудският триъгълник

Да, определено може го да причислим към класиките. Това е мястото с площ от 500 000 кв. мили, което никой капитан на кораб или пилот на самолет не иска да включи в маршрута си. През десетилетията там са се изгубили множество транспортни средства с доста пътници на борда, а обясненията все още са само в сферата на хипотезите. Тази мистерия обаче вдъхнови хитовия сериал Lost (Изгубени). 

 

6. Деветте ада, Япония

Едно от най-необичайните и непознати за чужденците творения на природата са Деветте ада на Бепу в Япония. Причудливото природно явление оцветява всяко от деветте езера в региона в различен цвят. 

 

7. Гората Аокигара, Япония

3500-те хектара с гори са вероятно най-популярното място за самоубийства в Япония. Аокигара е пълна със странни дървета и се смята за едно от населените с духове и демони места в Страната на изгряващото слънце. От 50-те години насам смъртта си в Аокигара са намерили над 500 души. 

 

8. Рорайма, Бразилия

Разположена на границата между Бразилия, Гвиана и Венецуела, планината Рорайма е едно от най-причудливите места в Южна Америка. Платото на върха й е дом на причудливи растения и животни, които са единствени по рода си и не могат да бъдат открити никъде другаде на Земята. Може би именно затова Рорайма е обвита в мистерия, легенди и приказки, създадени от народите в региона. 

 

9. Езерото Ангикуни, Канада

Докато на места говорим за изчезнали хора, при езерото Ангикуни в Канада има свидетелство за изчезването на цяло село с ескимоси. Селището им било открито от ловеца Джо Лабел, който знаел за него и търсел място за пренощуване. Когато пристигнал обаче, нямало помен от хората, макар че цялата им покъщнина била оставена като че допреди минути собствениците й са били там.

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

Защо Free Walking Tour трябва да е задължителна част от следващото ви пътуване?

Защо Free Walking Tour трябва да е задължителна част от следващото ви пътуване?

от Ангела Йонкова, Avtora.com | 12.10.2016 | 18:06

Виена, Мадрид, Будапеща, Берлин и още много други големи европейски градове имат нещо общо. И вие ли си мислехте за огромните маси от туристи от цял свят, заливащи популярните градове като лавина? Двадесет и първи век е по-мобилен от всякога, но и доста...

Вижте изключителното съкровище до село Гиген – забравеният град Улпия Ескус (Снимки HD)

Вижте изключителното съкровище до село Гиген – забравеният град Улпия Ескус (Снимки HD)

от Avtora.com | 04.10.2016 | 13:37

България има някои съкровища, които са толкова скрити, че дори и най-запалените любители на туризма и историята не са ги открили все още. Точно такова е и Улпия Ескус – забравеният римски град край село Гиген.

От връх Ком до нос Емине – предизвикателство на високо ниво

От връх Ком до нос Емине – предизвикателство на високо ниво

от Александра Цанкова | 01.10.2016 | 11:00

Маршрутът Ком-Емине е най-дъгата непрекъсната туристическа отсечка на територията на България. Двете крайни точки на маршрута са връх Ком, който е в непосредствена близост до границата със Сърбия, и нос Емине на Черно море, най-източната точка на Стара...

10 леснодостъпни хижи през зимата в България

10 леснодостъпни хижи през зимата в България

от Жанета Митрева, Avtora.com | 30.09.2016 | 09:00

Зима наближава, навън ще вали сняг, а сърцето ни ще прескача лудо за природа, тишина, спокойствие и белоснежна чистота. Предлагаме ви 10 планински хижи, до които ще се доберете лесно, ще си починете чудесно и ще се завърнете в шумното ежедневие като току-що...

Това не е поредната туристическа статия за Виена

Това не е поредната туристическа статия за Виена

от Ангела Йонкова, Avtora.com | 05.08.2016 | 08:00

Шницел, щрудел, принцеса Сиси и Виенската филхармония? Това ли изниква в съзнанието ви, когато чуете името на столицата на Австрия?

5 приказно красиви язовира в България

5 приказно красиви язовира в България

от Жанета Митрева, Avtora.com | 14.03.2016 | 14:00

Освен с красивите си планини, България впечатлява и с красиви язовири.

5 причини да посетите град Габрово

5 причини да посетите град Габрово

от Александра Цанкова, Avtora.com | 03.03.2016 | 14:00

3 март е – нашият съвет е да прекарате почивните дни, обикаляйки и опознавайки България. И да, не ви остава друго, освен да ни послушате.

10 бюджетни романтични дестинации в България за месеца на влюбените

10 бюджетни романтични дестинации в България за месеца на влюбените

от Жанета Митрева, Avtora.com | 10.02.2016 | 14:00

Представяме ви 10 места в България, където ще се насладите на романтиката и свободата.

8 неща, които трябва да знаем, преди да тръгнем на зимен поход в планината

8 неща, които трябва да знаем, преди да тръгнем на зимен поход в планината

от Жанета Митрева, Avtora.com | 27.01.2016 | 14:00

Зимната планина е красива като приказка, но също така може да бъде опасна, ако не сте подготвени добре за нея. За тези от вас, които имат екстремен дух, сме подготвили 8 важни неща, които не трябва да се забравят, когато се подготвяте да се впуснете в...

X