5 хака, с които да поддържате идеално тегло

5 хака, с които да поддържате идеално тегло

Как да поддържаме идеално тегло и как да се предпазим от неусетното залитане в крайности...

1. Не си купувайте дрехи, които се разтягат до безкрай и вместо колан имат ластик. Избирайте и купувайте дрехи, които леко ви стягат в кръста, така че да можете винаги да сте нащрек, когато започнете да трупате килца. Разтегателните дрехи, които на пръв поглед ви носят комфорт, са бомба със закъснител. Няма да усетите кога сте се засилили по склона на най-големия си кошмар – трупането на наднормени килограми.

2. Убедете половинката си да започне да се храни здравословно заедно с вас. Няма нищо по-мъчително от това хладилникът да е пълен с лакомства и изкушения, а единствено вие да трябва да се лишавате от тях. Настоявайте пред този, с когото споделяте хладилника (и евентуално леглото), че е настъпил момент за обща кампания с идеална цел. Не че е задължително, но обикновено в къща, в която хладилникът е пълен, ползвателите му са с наднормено тегло.

3. В случай че водите заседнал начин на живот (какъвто водите, ако сте стигнали с четенето дотук), изключете напълно от менюто си най-сериозните врагове на "идеалното тегло": тестено, захар, сладки и газирани напитки. Вместо да се напрягате излишно, отрежете "главата на змията" със замах. Така ще победите три от най-силните съюзници на диабета и наднормените килограми за секунди, вместо да се тормозите със седмици и месеци.

4. Купете си моментално някаква бюджетна джаджа, която ще ви помогне да започнете да се интересувате от здравето си на едно съвсем различно ниво. Ние вече сме представяли точно такъв продукт ТУК. Трябва да знаете, че това не е някакъв уред за професионални атлети, създаден е за нормални хора, които водят нормален живот и са екипирани с нормален смартфон (да, уредът прави връзка с вашия смартфон). Инвестицията в подобен продукт си заслужава всеки един лев и със сигурност ще ви е в пъти по-полезна от някой велоергометър, който, както вече всички знаем, в повечето случаи служи за закачалка.

5. Измерете своя индекс на телесна маса ИТМ (от англ. BMI – Body Mass Index). Това е най-стандартният начин да определите "златното сечение" на вашето моментно състояние по отношение идеалното тегло. Индекс телесна маса представя съотношение между ръст, години и килограми и макар че не е панацея, все пак е един стандартен начин да проверите къде се намирате в момента и доколко е необходимо да предприемете действия по точки едно, две, три и четири. Линк за стандартен калкулатор за индекс на телесна маса ТУК.

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

Как да подобрим паметта си с тази лесна техника за запомняне

Как да подобрим паметта си с тази лесна техника за запомняне

от Мария Иванова, Avtora.com | 21.08.2017 | 10:00

Всичко, което трябва да направим, е да си създадем въображаем "дворец на спомените".

Илюзия ли е свободната воля?

Илюзия ли е свободната воля?

от Avtora.com | 19.08.2017 | 18:17

Теорията за детерминизма на Исак Нютон казва, че всичко в живота ви е отдавна заложено, дори прочитането на този материал. Вие нямате свободна воля, говорим за една илюзия!

9 начина да спрем главоболието без хапчета

9 начина да спрем главоболието без хапчета

от Avtora.com | 13.08.2017 | 11:42

Научете какви са различните типове главоболие и как лесно и без хапчета можем да се преборим с тях.

Как кучетата ни правят по-здрави?

Как кучетата ни правят по-здрави?

от Avtora.com | 05.08.2017 | 14:24

Има безброй начини, чрез които кучето прави живота ви по-приятен. То е верен приятел, забавлява ви, прави запознанствата по-лесни и дори може да подобри здравословното ви състояние.

7 сутрешни ритуала, с които най-успешните хора в света започват деня си

7 сутрешни ритуала, с които най-успешните хора в света започват деня си

от Лина Филипова, Avtora.com | 03.10.2016 | 09:00

Денят се познава от сутринта и това как оползотворяваме утрото си до голяма степен показва как ще протекат и следващите часове.

6 начина да преодолеем стресови ситуации

6 начина да преодолеем стресови ситуации

от Лили Иванова, Avtora.com | 03.05.2016 | 14:00

Забързаното ежедневие, проблемите вкъщи, задълженията в работата... Когато всичко това ви се струпа на главата и сякаш не издържате на напрежението, най-доброто решение е отделеното време за почивка и спокойствие. Ето 6 лесни "оръжия", с които ще преборите...

Диета и алкохол - възможно ли е?

Диета и алкохол - възможно ли е?

от Лили Иванова, Avtora.com | 08.04.2016 | 16:00

Както се казва: "Няма начин да няма начин". Всеизвестно е колко полезно, лечебно и вдъхновяващо е виното. И макар всички познати диети да изключват приема на алкохолни напитки, то винената диета е ефективна и изхвърля излишните течности от организма.

Вкусно, полезно и с щипка любов: Вегетарианска пица с рукола и кралски печурки

Вкусно, полезно и с щипка любов: Вегетарианска пица с рукола и кралски печурки

от Цвет Бонева, Avtora.com | 05.04.2016 | 16:00

Пролетта дойде, а с нея и пресните салати, билки и зеленчуци. Пазарите са отрупани с цветове и всичко е свежо и колоритно. За да се вталим за лятото, а и да се погрижим за организма си, е добре да се възползваме от зеленчуковото разнообразие.

5 нискокалорични напитки за детоксикация

5 нискокалорични напитки за детоксикация

от Теодора Желязкова, Avtora.com | 25.03.2016 | 14:00

Акнето и лошият дъх са само част от последствията, предизвикани от прекаленото количество токсини в тялото ви. Диетите за детоксикация включват набор от упражнения и прием на плодове и зеленчуци, както и друга нискокалорична питателна храна, която помага...

X