7 сутрешни ритуала, с които най-успешните хора в света започват деня си

7 сутрешни ритуала, с които най-успешните хора в света започват деня си

Денят се познава от сутринта и това как оползотворяваме утрото си до голяма степен показва как ще протекат и следващите часове.

Вижте как започват деня си някои от най-успешните хора в света и откраднете полезни идеи за собствените си утрини:

Те се събуждат рано

Знаете ли кое е общото между основателя на Twitter и Square Джак Дорси, изпълнителния директор на Starbucks Хауърд Шулц, основателя на Virgin Ричард Брансън, изпълнителния директор на Apple Тим Кук, изпълнителния директор на Pepsi Индра Нуйи и много други успешни хора? Всички те стават рано - между 4 и 5:30 те вече са будни, а в същото време техни не толкова успешни конкуренти се излежават в леглата си, отдадени на мечти как да победят титаните.

Планират деня

Успешните хора премислят целите си, планират и се устремяват към тях още преди старта на деня.

Пример от Стив Джобс:

"Когато бях на 17 г., прочетох много вдъхновяващ цитат: "Ако всеки ден живееш така, сякаш ти е последен, някой ден ще се окажеш прав". Тези думи ми подействаха много силно и вече 33 години всяка сутрин се поглеждам в огледалото и се питам: "Ако днес е последният ден от живота ми, искам ли да правя това, което ще правя днес?". Когато отговорът беше "не" няколко поредни дни, аз просто знаех, че е време за промяна."


Тренират

Директорът на Apple Тим Кук тренира още в 5 часа сутринта, а Джак Дорси тича около 10 км. Успешните хора знаят, че за да се изправят срещу изпитанията и задачите, имат нужда от добре функциониращо тяло – без заболявания и стрес. Научни изследвания показват, че тренировката освобождава ендорфини, които намаляват стреса, а в същото време увеличава енергията и поддържа в добро здраве тялото ни.

Медитират

Хю Джакман, Мадона, Лив Тайлър, Дженифър Анистън, Опра Уинфри - всички те медитират всяка сутрин. Медитацията засилва вниманието, подобрява фокуса и намалява стреса.

Изпълняват първо трудните задачи от работния си график

И науката го е доказала – волята е най-силна сутрин и се изчерпва с течение на деня. Успешните хора пристъпват към работа, насочвайки вниманието си първо върху най-трудните задачи в графика си.

Водят си дневник

За някои това е дневник за благодарност, за други – място, където събират идеите си. Марк Твен, Томас Джеферсън, Чарлз Дарвин, Ърнест Хемингуей и Лудвиг ван Бетовен – всички те са имали дневник, в който са записвали планове, мисли, идеи, благодарности, стратегии, напредък, цели и напомняния. Дневникът е врата към себе си и силно оръжие за мотивация и вдъхновение.

Изучават предизвикателствата

Успешните хора са обсебени от ученето и са ненаситни читатели. Барак Обама, Уинстън Чърчил, Махатма Ганди и Боб Игър (изпълнителният директор на Disney) четат и учат ежедневно - вестници, книги, списания като Forbes и Harvard Business Review, докато техните не толкова успешни връстници си губят времето в безполезни развлечения.

Бързо търсене за:
Как да подобрим паметта си с тази лесна техника за запомняне

Как да подобрим паметта си с тази лесна техника за запомняне

от Мария Иванова, Avtora.com | 21.08.2017 | 10:00

Всичко, което трябва да направим, е да си създадем въображаем "дворец на спомените".

Илюзия ли е свободната воля?

Илюзия ли е свободната воля?

от Avtora.com | 19.08.2017 | 18:17

Теорията за детерминизма на Исак Нютон казва, че всичко в живота ви е отдавна заложено, дори прочитането на този материал. Вие нямате свободна воля, говорим за една илюзия!

9 начина да спрем главоболието без хапчета

9 начина да спрем главоболието без хапчета

от Avtora.com | 13.08.2017 | 11:42

Научете какви са различните типове главоболие и как лесно и без хапчета можем да се преборим с тях.

Как кучетата ни правят по-здрави?

Как кучетата ни правят по-здрави?

от Avtora.com | 05.08.2017 | 14:24

Има безброй начини, чрез които кучето прави живота ви по-приятен. То е верен приятел, забавлява ви, прави запознанствата по-лесни и дори може да подобри здравословното ви състояние.

5 хака, с които да поддържате идеално тегло

5 хака, с които да поддържате идеално тегло

от Avtora.com | 13.10.2016 | 16:21

Как да поддържаме идеално тегло и как да се предпазим от неусетното залитане в крайности...

6 начина да преодолеем стресови ситуации

6 начина да преодолеем стресови ситуации

от Лили Иванова, Avtora.com | 03.05.2016 | 14:00

Забързаното ежедневие, проблемите вкъщи, задълженията в работата... Когато всичко това ви се струпа на главата и сякаш не издържате на напрежението, най-доброто решение е отделеното време за почивка и спокойствие. Ето 6 лесни "оръжия", с които ще преборите...

Диета и алкохол - възможно ли е?

Диета и алкохол - възможно ли е?

от Лили Иванова, Avtora.com | 08.04.2016 | 16:00

Както се казва: "Няма начин да няма начин". Всеизвестно е колко полезно, лечебно и вдъхновяващо е виното. И макар всички познати диети да изключват приема на алкохолни напитки, то винената диета е ефективна и изхвърля излишните течности от организма.

Вкусно, полезно и с щипка любов: Вегетарианска пица с рукола и кралски печурки

Вкусно, полезно и с щипка любов: Вегетарианска пица с рукола и кралски печурки

от Цвет Бонева, Avtora.com | 05.04.2016 | 16:00

Пролетта дойде, а с нея и пресните салати, билки и зеленчуци. Пазарите са отрупани с цветове и всичко е свежо и колоритно. За да се вталим за лятото, а и да се погрижим за организма си, е добре да се възползваме от зеленчуковото разнообразие.

5 нискокалорични напитки за детоксикация

5 нискокалорични напитки за детоксикация

от Теодора Желязкова, Avtora.com | 25.03.2016 | 14:00

Акнето и лошият дъх са само част от последствията, предизвикани от прекаленото количество токсини в тялото ви. Диетите за детоксикация включват набор от упражнения и прием на плодове и зеленчуци, както и друга нискокалорична питателна храна, която помага...

X