8 неща, които трябва да знаете преди първия си музикален фестивал

8 неща, които трябва да знаете преди първия си музикален фестивал

Със сигурност сте попадали на споделени в социалните мрежи десетки снимки на приятелите ви от различни музикални фестивали.

И сте си мислили: "Какво ли не бих дал/а и аз да съм там!", "Трябва да започна да спестявам!" и други подобни. Или пък: "Тези не умират ли от жега?!", "Как така издържат на ужастните ухапвания на безброй гадни твари?!"... Преди обаче да се решите да се впуснете в подобно приключение, то трябва да знаете няколко основни неща.

 

1. Няма да успеете да сте толкова близо до сцената, колкото искате

Но това няма никакво значение. Ако се надпреварвате с десетки, ако не и с хиляди полудели фенове, които искат да са максимално близко до идолите си, ще се изправите пред истинско мъчение. Ако не сте притежател на ВИП билет и нямате достъп зад сцената, ще трябва да си постоите доста назад в публиката. Но ако сте истински фен, няма да ви пука, защото силната енергия все пак ще се усеща.

 

 

2. Да изглеждаш модерно е твърде надценено

Да избереш тоалета си за партито може да се превърне в истинска мъка. Сякаш всички са там не заради музиката, а за да покажат новите си дрехи, наложените цветя в косите и изрязаните топове.  В края на деня обаче е по-добре да се чувстваш комфортно, а новите обувки с крокодилска кожа – просто не са подходящи.

 

3. Ще похарчите доста пари за храна

Би било грехота, ако слушате любимия си изпълнител на плажа и не си похапвате разхлаждащ сладолед, пица или пък не пиете бира. Проверете предварително мястото на провеждане и разберете дали позволяват внасянето на храна и какви са заведенията наоколо.

 

4. Да заредиш телефона си ще е истинско мъчение

Най-добре инвестирайте в портативни зарядни устройства. Въпреки че най-вероятно ще има специални места за зареждане, те ще бъдат претъпкани. 

 

5. Прочетете внимателно информацията в сайта на фестивала

Понякога може да се учудите какви правила могат да бъдат измислени. Представете си, че не можете да внесете дезодоранта си, защото аерозолите са забранени.

 

6. Носете си малко одеяло

Тъй като обикновено тревата е единственото покритие, ще ви се наложи да поседнете, а одеялото е перфектното решение. Трябва да е по-малко, за да можете да го приберете в раницата си.

 

7. Има огромен шанс обувките ви да се скапят

За да избегнете подобен изход, можете да направите две неща – носете по-тъмен цвят обувки или пък изобщо да не ви пука какво ще им се случи. Те така или иначе ще се поизцапат доста. Запознайте се с прогнозата за времето, за да бъдете напълно подготвени.

 

8. Ще се нагледате на десетки двойки

Едни ще се целуват точно пред погледа ви, а други може да вършат доста по-еротични неща. Но на подобни места кръвта на всички кипи и случващото се е донякъде разбираемо. Ако вие сте само с приятели, а не с любимия – не тъжете. Просто се забавлявайте!

Бързо търсене за:
"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 29.04.2017 | 00:00

Песента "Шесто чувство" на VenZy и група "СкандаУ" e най-излъчваната българска песен в музикалния радио и телевизионен ефир в момента. Само месец след появата си парчето спечели симпатиите на феновете и оглави няколко водещи български музикални класации.

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

от Магдалена Минева, Avtora.com | 30.03.2017 | 10:23

"Евровизия" е конкурс, който всяка година се очаква с особено нетърпение не само от любителите на съвременната популярна музика, но и от неуморните търсачи на сензации. И макар напоследък да се залага на по-изчистени и класически сценографии, имаше времена,...

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

от Стоян Петров, Avtora.com | 19.03.2017 | 09:56

Остават два месеца до финала на "Евровизия". Дългоочакваното събитие тази година ще се проведе в Киев благодарение на кахърната Джамала, възроптала срещу руската опресия над кримските татари. Ако нямате търпение да изслушате всички претенденти, запомнете...

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 13.03.2017 | 22:13

Кристиан Костов е поредният български изпълнител, който ще представя страната ни по време на песенния конкурс "Евровизия".

7 български парчета от 90-те, които сте забравили, че обичате

7 български парчета от 90-те, които сте забравили, че обичате

от Лина Димитрова, Avtora.com | 18.02.2017 | 11:00

Времето лети бързо, а ето че и 90-те години останаха далеч. Това не пречи да си припомняме с усмивка спомени, личности, филми и разбира се – музиката от това време.

8 суперзвезди от групи, които си извоюваха успешна солова кариера

8 суперзвезди от групи, които си извоюваха успешна солова кариера

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 14.02.2017 | 10:30

Дали защото хората сме егоисти и първо търсим собственото си щастие, или просто така се е стекъл животът, мнозина изпълнители решават да се разделят с миналото и да продължат самостоятелно пътя си. Примерите са доста, но ние решихме да ви представим осем...

10 звезди, отгледани от гей родители

10 звезди, отгледани от гей родители

от Ваня Георгиева | 08.02.2017 | 11:00

Докато преди няколко десетилетия хомосексуализмът беше тема табу, днес живеем в модерни времена и откровеността по този въпрос е често срещана. Затова ви представяме 10 звезди, които не се стесняват да признаят, че са отгледани от гей родители.

Българските народни песни, които станаха част от световни хитове

Българските народни песни, които станаха част от световни хитове

от Галена Стоянова | 07.02.2017 | 11:00

Народната музика носи със себе си духа и традициите на един народ. Някои от българските народни песни вдъхновиха изпълнители от цял свят и те включиха български фолклорни мотиви в собствените си творби. А една дори покори космоса...

Пощенска кутия за приказки: "С любовта шега не бива"

Пощенска кутия за приказки: "С любовта шега не бива"

от Галена Стоянова, Avtora.com | 16.01.2017 | 11:31

Eдва ли има по-приятно занимание за един мразовит петък, 13-ти, от това да послушаш малко разкази, посветени на любовта. Затова не е учудващо каква дълга опашка имаше пред клуба, в който се проведе поредната "Пощенска кутия за приказки", организирана...

5 по-подходящи актьори за ролята на Майкъл Джексън от Джоузеф Файнс

5 по-подходящи актьори за ролята на Майкъл Джексън от Джоузеф Файнс

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 15.01.2017 | 11:00

Поредната драма в кино индустрията е свързана с Майкъл Джексън. Или по-точно – с Джоузеф Файнс, който е избран от компанията Sky Arts network да влезе в образа на Краля на попа в британската поредица Urban Myths.

X