ZAZ на Francofolies 2016 – любов, радост и добро настроение

ZAZ на Francofolies 2016 – любов, радост и добро настроение

Има фестивали, които вдигат очакванията – с изпълнители, история, грандиозни обещания – и се провалят. А има и такива като Francofolies в Благоевград, които вместо грандиозност обещават любов, позитивни емоции и спомени. И изпълняват!

ВИЖ ОЩЕ: Снимки от концерта на ZAZ на Francofolie 2016

Случи се така, че за да гледам ZAZ, трябваше да пропътувам 450 км (в едната посока), тъй като Благоевград не е в най-централната точка на България. Не знаех какво да очаквам от града, не знаех и какво да очаквам от фестивала. Между нас допирни точки все още нямаше. Но знаех едно: че обожавам ZAZ и трябва да я видя. Интересното, както ще разберете, е, че всъщност не я видях, но това не ми попречи да прекарам времето си незабравимо.

Фестивалът Francofolie, посветен на френската музика и култура, събра в редиците си още Gypsy Kings, Nouvelle Vague, Fefe и др. Но безспорно Изабел Жофроа беше гвоздеят на събитието. 

Когато денят настъпи, Благоевград кипеше от живот - буквално! Наред с многото хора, дойде и топлото време. Над 25 000 гледахме лудо приключение през френската поп принцеса. Навсякъде в града - млади, възрастни, усмихнати хора, което ме накара да разбера, че всъщност това ще ми стане много любим град. Колкото и малко да успях да видя от него за два дни.

Точно навреме - с последните лъчи на слънцето, започна и шоуто на Изабел. Хитове като Les Passants, Deterre, On Ira и неизменната Je Veux, на която публиката даде цялото си сърце, до по-нови парчета от албума Paris от 2014 г. И за разлика от други изпълнители и банди ZAZ успя да направи дори по-некомерсиалните си песни, защото за нейните фенове всички парчета са популярни,  вълнуващи на живо.

Говорейки за 25-те хиляди, обстановката на площад "Георги Измирлиев" определено беше задушевна и ако не си висок над 1,80 м, е много под въпрос дали ще успееш наистина ДА ВИДИШ ZAZ.

От предишни концерти, на които съм ходил, съм останал с твърдото убеждение, че не си ли на първите редици, може да се сбогуваш с емоцията. Може и да е така. Но мис Жофроа определено беше изключение, защото независимо дали виждахме, всички пяхме и танцувахме.

А нещото, което със сигурност слагам в своя списък с мечти, е да видя ZAZ и в клубна обстановка, защото съм сигурен, че е изпълнител, който е брилянтен на всякакъв вид сцена. 

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

Зуко 103 пред Avtora.com: Българската публика определено е емоционална

Зуко 103 пред Avtora.com: Българската публика определено е емоционална

от Avtora.com | 05.09.2017 | 13:13

За пореден път холандската група "Зуко 103" се връща у нас, за да се срещне с българската публика.

Винаги има какво да се научи в брейка

Винаги има какво да се научи в брейка

от Мария Иванова, Avtora.com | 31.08.2017 | 15:31

Интервю с Трендафил Кръстанов от "Electric Force Crew"

Татуистите на звездите

Татуистите на звездите

от Наталия Енева, Avtora.com | 21.08.2017 | 14:00

Както вече всички знаем, от белег за затворници, моряци и престъпници татуировките се превърнаха в изкуство, красящо кожата. Виждаме ги навсякъде и със сигурност на всеки от нас му се е случвало да мечтае да се докосне до този свят на тайнство и красота....

Топ 5 военни книги за задължително четене

Топ 5 военни книги за задължително четене

от Avtora.com | 04.08.2017 | 11:29

Предлагаме ви списък със специално подбрани издания.

Защо е важно да посетите Корея? – част 1

Защо е важно да посетите Корея? – част 1

от Елена Фучеджиева | 19.07.2017 | 09:00

Корея се намира на повече от 8 000 км от България. Това се пада горе-долу на другия край на света, но открихме няколко важни причини, заради които си струва да я посетите.

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

от Елена Фучеджиева | 15.07.2017 | 00:00

Южна Корея се намира на повече от 8 000 км от България, но ако попаднете там и кажете, че сте българин, непременно ще ви попитат за шеф Микаел. Така корейците наричат Михал Ашминов, който е собственик на единствения български ресторант в Сеул, а от няколко...

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 29.04.2017 | 00:00

Песента "Шесто чувство" на VenZy и група "СкандаУ" e най-излъчваната българска песен в музикалния радио и телевизионен ефир в момента. Само месец след появата си парчето спечели симпатиите на феновете и оглави няколко водещи български музикални класации.

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

от Магдалена Минева, Avtora.com | 30.03.2017 | 10:23

"Евровизия" е конкурс, който всяка година се очаква с особено нетърпение не само от любителите на съвременната популярна музика, но и от неуморните търсачи на сензации. И макар напоследък да се залага на по-изчистени и класически сценографии, имаше времена,...

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

от Стоян Петров, Avtora.com | 19.03.2017 | 09:56

Остават два месеца до финала на "Евровизия". Дългоочакваното събитие тази година ще се проведе в Киев благодарение на кахърната Джамала, възроптала срещу руската опресия над кримските татари. Ако нямате търпение да изслушате всички претенденти, запомнете...

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 13.03.2017 | 22:13

Кристиан Костов е поредният български изпълнител, който ще представя страната ни по време на песенния конкурс "Евровизия".

X