Любимият цвят издава характера – какво крие езикът на цветовете

Любимият цвят издава характера – какво крие езикът на цветовете

Нещата, които харесваме, говорят за нас. Предпочитаният цвят разкрива черти от характера ни, но какво крие езикът на багрите?!

Ако жълтото е вашият цвят, вие сте позитивно настроена личност, не се предавате лесно, превземате върхове и борите изпитания. Амбициозни и интелигентни сте, проявявате се добре в професионалната сфера. У вас живее артистичният дух. Приспособявате се лесно към промените. Вие сте комуникативни и общуването с непознати не ви е проблем. Притежаване жизненост и добро настроение. Внимавате в отношенията си с околните, щадите чувствата им. Някои свързват жълтото с ревност и завист, но възможно ли е това да е вярно за най-слънчевия цвят?

Зелен – цветът на природата разкрива творческата ви същност. Той означава жизненост и непоклатима вяра. Най-вече в себе си. Свързва се със спокойствие, късмет и плодородие. Любителите на зеленото изливат душата си само пред доверени и проверени през времето приятели. Обичат да са заобиколени с обичани хора, имат нужда непрекъснато да общуват с тях. Отличават се с добра интуиция. "Зелените" хора не обичат промените и не са избухливи. Често действията им са бавни.

Червеното е любимо на лидерите. Активни и изпълнени с енергия, вие сте готови да работите здраво, докато постигнете целта си. Амбицията ви понякога граничи с желание за власт. Любителите на червения цвят са динамични и решителни. Често червеното е свързвано с агресия, но "червените" хора могат да изразходят заряда си просто в активни действия. Обичат да привличат внимание към себе си. Отличават се със силна воля, оптимизъм и смелост, която понякога прераства в авантюризъм. Те са емоционални и темпераментни, можете да разчитате на искреността им.

След червеното е почти задължително да следва черно. Черният цвят е мистичен, хората, които го предпочитат, са затворени в себе си, не обичат да разкриват мислите и чувствата си. В същото време те следват принципите си и не отстъпват от тях. Понякога са дори консервативни. Черното се свързва и с тъгата. Издава неувереност, но не прибързвайте да си вадите заключения, защото, човекът, който носи черно, може просто да е предпочел да е класически стилен.

Бялото по традиция се свързва с невинността. Белият цвят е предпочитан от искрени и деликатни натури. Те винаги са готови да се притекат на помощ. Търсят хармония и съвършенство. Тези хора често са педантични и особено взискателни. Бялото е баграта на радостта, свързва се и с благополучие. Можете да заложите на него, ако отивате на важна среща. Любителите му ценят справедливостта и воюват за нея.Синият цвят е цветът на мечтателите. Любим е на хора с богата духовност, склонни към размисъл. Той носи спокойствие, ето защо е добра идея да боядисате спалнята си в синьо. Свързва се с вярността, изразява и скромност. Хората, които го предпочитат, играят по правилата, не обичат да нарушават нормите – правни и морални, често почитателите му граничат с консерватизъм. Те са предани и чувствени.

Сивото разкрива предпазливост. Вие не обичате да се изявявате и да сте център на внимание. Общуването не е стихията ви, не си падате по шумните компании. Недоверчиви и потайни сте, избягвате да вземате важни и отговорни решения. В сивия цвят се таи тъга. Ако бизнес партньорите ви обаче, залагат на сиво, радвайте се, счита се, че ще са точни и сериозни.

И сега да сложим розовите очила... Розовото е жизнерадостен цвят. Според случая, то може да означава невинност или намерение за флирт. На розово залагат нежните, сантиментални и чувствителни хора. Бъдете внимателни с тях, защото се обиждат лесно. Те не обичат пререканията и гледат да избягват конфликтни ситуации. Предпочитат да замълчат, отколкото да предизвикат скандал.

Лилавото е най-загадъчният цвят. Любителите му често драматизират ситуацията, виждат проблемите по-големи, отколкото са. Присъщи са им силните емоции и резките промени в настроението, границата между смях и сълзи при тях е съвсем тънка. Често "лилавите" хора живеят в свой илюзорен свят. Те са съзерцателни личности, но въпреки това са разумни.

Кафявото е обичано от "топлите" хора. Типично е за здравомислещите и традиционалистите. Земният цвят говори за постоянство и честност. Вие обичате сигурността – както в отношенията, така и в чисто материален план. Харесва ви да си доставяте удоволствия, включително и гастрономически.


Оранжевият цвят е цветът на забавните и интересни хора. Те харесват разнообразието, динамиката, опознаването на нови места и хора. Обичат ясните отношения, говорят свободно за чувствата си и са силно съпричастни към чуждите емоции. Те са независими, знаят целите си и ги преследват стремглаво. Като негативни характеристики психолозите посочват честолюбие и гордост.

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

Заблудите, в които "Сексът и градът" ни накара да повярваме

Заблудите, в които "Сексът и градът" ни накара да повярваме

от Avtora.com | 05.04.2017 | 15:03

Едва ли съществува жена на тази планета, която да не е гледала поне един епизод на сериала "Сексът и градът". Дори и да съществува такава, сме сигурни, че поне е чувала за Кари Брадшоу – една от най-стилните съвременни ТВ героини, любителка на хубавите обувки...

Ето какво сексът ала "50 нюанса сиво" причинява на психиката ви

Ето какво сексът ала "50 нюанса сиво" причинява на психиката ви

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 08.10.2016 | 21:49

Докато първият филм от обичаната еротична трилогия Fifty Shades – Fifty Shades of Grey (50 нюанса сиво) може да представя по ужасен и доста неправдоподобен начин практиката на BDSM обществото, книгите от поредицата, която се превърна в бестселър и чиято...

10 цинични истини за любовта и живота от безкомпромисния Чарлз Буковски

10 цинични истини за любовта и живота от безкомпромисния Чарлз Буковски

от Ина Фенерова, Avtora.com | 08.10.2016 | 15:00

Пропаднал тип или икона, гениален или просто неподражаемо циничен, както и да го наричат, едно е абсолютно неоспоримо - към Чарлз Буковски просто не можеш да бъдеш безразличен.

8 неща, които трябва да знаете преди първото си секс парти

8 неща, които трябва да знаете преди първото си секс парти

от Avtora.com | 05.10.2016 | 23:08

Ако за първи път чувате за "секс парти", е напълно възможно фантазията ви да заработи на сто процента, само и само за да се опитате да разгадаете съдържанието на това понятие. Вероятно ще си представите оргии, екстремно насилие, свръх злоупотреба с наркотични...

5 порно звезди, които си заслужава да следвате в Instagram

5 порно звезди, които си заслужава да следвате в Instagram

от Лина Филипова, Avtora.com | 04.10.2016 | 17:00

Даммм, това са най-горещите жени в Instagram и определено заслужават вниманието ви - всяка една от тях по свои си причини.

Вижте кои 10 супер храни ще подобрят сексуалния ви живот

Вижте кои 10 супер храни ще подобрят сексуалния ви живот

от Avtora.com | 01.10.2016 | 11:00

Да, хайверът е вкусен. Но червеното грозде, авокадото, ореховите ядки и много други храни биха събудили горещи емоции, които със сигурност ще вдигнат градуса на сексуалния ви живот.

10 невероятни факта за секса по света, които трябва да прочетете

10 невероятни факта за секса по света, които трябва да прочетете

от Лина Филипова, Avtora.com | 29.09.2016 | 14:00

Знаете ли, че във Франция наричат оргазма "la petit mort", което в превод означава "малка смърт"?

Как да спестим пари на любовна среща

Как да спестим пари на любовна среща

от Анета Стефанова, Avtora.com | 29.03.2016 | 14:00

Ако при мисълта за романтична среща, портмонето ви настръхва, потупайте с облекчение джоба. Следват няколко идеи, за които специално не значи скъпо.

Как да "рестартирате" сексуалния живот във връзката си

Как да "рестартирате" сексуалния живот във връзката си

от Теодора Желязкова, Avtora.com | 20.03.2016 | 14:00

Забързаният начин на живот, децата, финансови или други проблеми могат да изгасят онази страст, която свързва двама влюбени. Ето няколко начина, по които можете да "рестартирате" вашия сексуален живот.

X