Диета и алкохол - възможно ли е?

Диета и алкохол - възможно ли е?

Както се казва: "Няма начин да няма начин". Всеизвестно е колко полезно, лечебно и вдъхновяващо е виното. И макар всички познати диети да изключват приема на алкохолни напитки, то винената диета е ефективна и изхвърля излишните течности от организма.

В семките и кожицата на гроздето се съдържа мощен антиоксидант, наречен ресватрол. Тази молекула помага на плода да се справи с негативните външни въздействия. Реставролът се прицелва директно в мастните клетки на организма и активно участва в борбата с излишните килограми.

Освен това винената диета помага да се намали рискът от сърдечносъдови заболявания, предотвратява тромбози, диабет, рак и подобрява някои функции на мозъка, свързани с възприемането и паметта.

Пример за ефикасността на тази диета можем да вземем от французите. Те консумират висококалорична мазна храна, но винаги с червено вино, което неутрализира вредните ѝ въздействия върху организма и води до по-голяма продължителност на живота и до нисък процент на сърдечносъдови заболявания.


Според статистически проучвания Сардиния е с най-голям брой столетници в Европа, а това, смятат учените, се дължи предимно на завишената консумация на виното в този регион.

Макар да се твърди, че спиртните напитки са много калорични, то спазването на винената диета си има своите основания.

- Организмът изгаря много бързо калориите, приети от червеното вино.

- Виното най-малко от всички алкохолни напитки стимулира отделянето на стомашния сок, който провокира апетита.

- Увеличава физическата издръжливост и стимулира метаболизма.

Диетолозите препоръчват тази диета да не продължава повече от 2 дни, по време на които да пийвате вино и да хапвате единствено ябълки.

Отслабването се осъществява чрез нормализиране на обмяната на веществата, ускореното изгаряне на мазнините и на някои други механизми и процеси, предизвикани от консумацията на вино.

В същото време се осигурява необходимото за нормалното съществуване на организма количество калории. Така тялото е сито и черпи енергия за своите физиологични процеси не от храната, а основно от собствената мастна тъкан.

Все пак бъдете внимателни с този тип диета и преди да пристъпите към нея помислете за евентуален риск. Не забравяйте, че понякога поглъщането на значителни количества алкохол на фона на липсата на калории заради гладуването може да натовари сериозно други органи.

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

Как да подобрим паметта си с тази лесна техника за запомняне

Как да подобрим паметта си с тази лесна техника за запомняне

от Мария Иванова, Avtora.com | 21.08.2017 | 10:00

Всичко, което трябва да направим, е да си създадем въображаем "дворец на спомените".

Илюзия ли е свободната воля?

Илюзия ли е свободната воля?

от Avtora.com | 19.08.2017 | 18:17

Теорията за детерминизма на Исак Нютон казва, че всичко в живота ви е отдавна заложено, дори прочитането на този материал. Вие нямате свободна воля, говорим за една илюзия!

9 начина да спрем главоболието без хапчета

9 начина да спрем главоболието без хапчета

от Avtora.com | 13.08.2017 | 11:42

Научете какви са различните типове главоболие и как лесно и без хапчета можем да се преборим с тях.

Как кучетата ни правят по-здрави?

Как кучетата ни правят по-здрави?

от Avtora.com | 05.08.2017 | 14:24

Има безброй начини, чрез които кучето прави живота ви по-приятен. То е верен приятел, забавлява ви, прави запознанствата по-лесни и дори може да подобри здравословното ви състояние.

5 хака, с които да поддържате идеално тегло

5 хака, с които да поддържате идеално тегло

от Avtora.com | 13.10.2016 | 16:21

Как да поддържаме идеално тегло и как да се предпазим от неусетното залитане в крайности...

7 сутрешни ритуала, с които най-успешните хора в света започват деня си

7 сутрешни ритуала, с които най-успешните хора в света започват деня си

от Лина Филипова, Avtora.com | 03.10.2016 | 09:00

Денят се познава от сутринта и това как оползотворяваме утрото си до голяма степен показва как ще протекат и следващите часове.

6 начина да преодолеем стресови ситуации

6 начина да преодолеем стресови ситуации

от Лили Иванова, Avtora.com | 03.05.2016 | 14:00

Забързаното ежедневие, проблемите вкъщи, задълженията в работата... Когато всичко това ви се струпа на главата и сякаш не издържате на напрежението, най-доброто решение е отделеното време за почивка и спокойствие. Ето 6 лесни "оръжия", с които ще преборите...

Вкусно, полезно и с щипка любов: Вегетарианска пица с рукола и кралски печурки

Вкусно, полезно и с щипка любов: Вегетарианска пица с рукола и кралски печурки

от Цвет Бонева, Avtora.com | 05.04.2016 | 16:00

Пролетта дойде, а с нея и пресните салати, билки и зеленчуци. Пазарите са отрупани с цветове и всичко е свежо и колоритно. За да се вталим за лятото, а и да се погрижим за организма си, е добре да се възползваме от зеленчуковото разнообразие.

5 нискокалорични напитки за детоксикация

5 нискокалорични напитки за детоксикация

от Теодора Желязкова, Avtora.com | 25.03.2016 | 14:00

Акнето и лошият дъх са само част от последствията, предизвикани от прекаленото количество токсини в тялото ви. Диетите за детоксикация включват набор от упражнения и прием на плодове и зеленчуци, както и друга нискокалорична питателна храна, която помага...

X