Kanex USB-C Memory Card Reader – толкова малък и толкова необходим

Kanex USB-C Memory Card Reader – толкова малък и толкова необходим

Една практична джаджа за лесен и бърз обмен на файлове от мобилните ви устройства.

Помните ли как преди години CD и DVD дисковете бяха следващият голям хит, защото тези лъскави кръгове позволяваха записването и прехвърлянето на голям (за времето си) обем от информация? Е, днес те отдавна вече са в забвение, защото потребителите залагат на значително по-компактни носители като USB стикове или пък карти памет.

Именно картите памет са навсякъде около нас в ежедневието ни – в смартфона, във фотоапарата или пък в гейм конзола като Wii U. Тези мънички парчета пластмаса са практически задължителен компонент за всеки смартфон потребител, тъй като вграденото в мобилните ни устройства място за съхранение много бързо се оказва недостатъчно. А когато запълните вашата карта памет със стотици висококачествени снимки и видеоклипове, или пък искате да качите новия албум на любимия си изпълнител, за да го слушате, докато пътувате за работа, ви остава само едно – да включите картата в компютъра си.

И тук на помощ идва Kanex USB-C Memory Card Reader (цена 79 лв.) – страхотна малка джаджа, която ви позволява да прехвърляте информация от и на карти памет през вашия MacBook 12 и други устройства, поддържащи новия USB-C порт.Вземете например новия и безспорно много готин преносим компютър на Apple. Съобщението, че той ще има само два порта – един за слушалки и един за всички останали връзки – първоначално предизвика голяма изненада, но както обикновено, идеята на американската компания е безупречна и тя се стреми да използва пълноценно всеки милиметър от стилния корпус на лаптопа. Затова цялата "комуникация" с външни устройства се осъществява през въпросния USB-C порт. USB-C позволява трансфер на данни със скорост от 10 GB в секунда, а освен това USB-C портът може да осигурява захранване от 100 вата при 20 волта. С други думи, това е конектор от ново поколение, през който се осъществява обменът на най-различни данни.

Въпросният карточетец е много компактен и цялостният му замисъл е да бъде олицетворение на удобството. Спокойно може да го пъхнете в джоба си, в пътната чанта или чекмеджето на бюрото и да забравите за него, докато не ви потрябва. Свързването е на принципа Plug-and-Play, което елиминира нуждата от инсталацията на каквито и да било драйвери. Поддържани са всевъзможни операционни системи като Windows 8.1 и Windows 10, OS X 10 (и по-нови) и дори Chrome OS. Съвместимостта е с широк кръг устройства като вече споменатия MacBook 12, както и с новия и доста впечатляващ Chromebook Pixel, а и практически всяко друго мобилно устройство с USB-C порт.Kanex USB-C Memory Card Reader впечатлява и с поддържаните формати карти памет – цели 12, сред които T-Flash, Micro SD, SD, Mini SD, MMC, MMC Plus, RS-MMC, MMC Mobile, MS, MS Pro, MS Duo и MS Pro Duo. С други думи, каквото и да е вашето устройство и каквато и карта памет да ползва то, просто я поставете в карточетеца и ще видите нейното съдържание.

Компактен, удобен и почти универсален, този четец с USB-C порт е идеалното решение за вашия нов лаптоп или смартфон, осигуряващо тази така необходима връзка, през която да прехвърляте файловете си.

Купи Kanex USB-C Memory Card Reader ТУК

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

Мобилни и дистанционни системи за видеонаблюдение

Мобилни и дистанционни системи за видеонаблюдение

от Avtora.com | 09.08.2017 | 08:09

По какъв начин отдалеченият видео достъп помага за наблюдението на вашите охранителни камери в личния живот или в бизнеса?

DC Charger Stand Pack – винаги подръка за вас

DC Charger Stand Pack – винаги подръка за вас

от Avtora.com | 03.05.2016 | 11:00

Цели четири джаджи за вашия телефон. И да, плочката за безжично зареждане е толкова готина, колкото звучи.

DC Starter Pack – всичко за вашия нов iPhone

DC Starter Pack – всичко за вашия нов iPhone

от Avtora.com | 26.04.2016 | 11:00

Силиконов калъф, оригинален кабел, зарядно устройство и поставка за кола, за да сте готови за път.

DC Outside Pack – за селфи маниака у вас

DC Outside Pack – за селфи маниака у вас

от Avtora.com | 19.04.2016 | 11:00

Комбинацията от телескопичен селфи стик, мощна външна батерия и мултифункционален кабел е сбъдната мечта за любителите фотографи.

DC Laptop Pack – за онези, които обичат да се отличават

DC Laptop Pack – за онези, които обичат да се отличават

от Avtora.com | 15.04.2016 | 11:00

Комплект дизайнерски неопренов калъф и мишка за лаптопи, с които да придадете неподправена индивидуалност на техниката си.

Kanex Lightning Sync & Charge Dock – винаги до вас

Kanex Lightning Sync & Charge Dock – винаги до вас

от Avtora.com | 05.04.2016 | 11:00

Елегантна и практична док станция, която поддържа много широк кръг устройства на Apple.

Kanex Mini Display Port към HDMI адаптер – бързата връзка между лаптопа и големия екран

Kanex Mini Display Port към HDMI адаптер – бързата връзка между лаптопа и големия екран

от Avtora.com | 29.03.2016 | 11:00

Връзката на вашия лъскав лаптоп на Apple с HD телевизор не трябва да е нещо трудно и благодарение на тази джаджа това наистина е така.

Kanex USB-C Hub – Ethernet адаптер

Kanex USB-C Hub – Ethernet адаптер

от Avtora.com | 15.03.2016 | 11:00

С тази малка джаджа липсата на портове във вашето устройство вече не е проблем!

iStick Basic Collector OTG 64GB – универсален сторидж за iPhone, Android и компютър

iStick Basic Collector OTG 64GB – универсален сторидж за iPhone, Android и компютър

от Avtora.com | 08.03.2016 | 11:00

Този универсален стик може да се използва като допълнително място за съхранение както за iPhone и Android устройства, така и за преносими и настолни компютри.

X