6 предложения за спортни занимания в група

6 предложения за спортни занимания в група

Много често липсата на мотивация за спорт е породена както от липсата на време, така и от непознаването на различните методологии за правилно трениране. От друга страна ангажирането на личен инструктор е действие, свързано с допълнителни разходи, които не винаги са в рамките на месечния ни бюджет.

ВИЖ ОЩЕ: Ползите от пилатес - какво се крие зад тази уникална система от упражнения

В този случай решението на нашия проблем е да се запишем на групово спортно занимание. Посещението на подобни групи е бюджетно решение, което осигурява добър треньор на възможно най-ниска цена. Не на последно място откриете ли любимото си занимание, то ще промени както вашата физическа, така и психическата ви настройка. Накратко животът  ни става едновременно забавен и пълноценен. Ето няколко идеи, които са подходящи и за двата пола както за начинаещи, така и за по-напреднали.

Канго джъмпс

Това е нов стил в аеробиката и въпреки че изглежда екзотично, вече много фитнес центрове в България предлагат групови занимания. Практикува се със специални обувки, които имат както тренировъчен, така и рехабилитационен ефект. Канго джъмпс е прекрасен метод за стягане на цялото тяло, но най-вече на краката, седалището и коремните мускули. Една тренировка гори впечатляващите 1000-1200 калории. Това е много интензивна и в същото време здравословна тренировка, защото обувките предпазват ставите и гръбначния стълб от травми. Изпълнява се под звуците на добре подбрана от инструктор музика. Нужна ви е вода и удобни дрехи. Начинаещите могат да започнат с едно-две посещения на седмица.


Бюджет: 8-12 лв. на час

Спининг

Продължителността на едно занимание по спининг е около 50-60 минути. Уникален метод за топене на излишните мазнини, оформяне и стягане на тялото, както и за премахване на целулита. Спининг часовете се провеждат във фитнес студио с различни светлини под звуците на мотивираща музика. За целта се използват специално пригодени колела, наречени спинери. Тренировките се водят от добре подготвени инструктори, чиято цел е да мотивират групата, а задават темпо, степен на натоварване и да направят часа интересен и забавен. Може да планирате около 400-600 изгорени калории на една тренировка. Необходимо е да си носите вода, хавлия и усмивка. За начинаещи съветваме посещенията на спининг занимания да бъдат не повече от 8 за първия месец. 


Бюджет: 60-80 лв. за месечна карта 

Кросфит
Заниманията по кросфит тренират не само тялото, но и духа ви. Развиват основни физически качества като сила, издръжливост, мобилност, бързина, баланс, експлозивност и точност. Тренировките започват със загрявка, упражняване на техниката и същинската част на тренировката, която винаги протича като състезание, защото стремежът е всяко упражнение да се прави възможно най-бързо. С кросфит се тренира цялото тяло, без да се изолират мускулни групи. При кросфита всяка тренировка е различна и можете с години да го практикувате и никога да не направите две еднакви тренировки. Посещавайки залата по кросфит, бъдете сигурни, че сте се запасили с достатъчно вода, суха хавлия и много силна мотивация. Изберете добър инструктор и започнете с 8 пъти месечно, после увеличете на 12 пъти.


Бюджет: 8-10 лв. на час 

Йога

Система от физически, умствени и духовни практики, чиято цел е да трансформират тялото и ума. Йогата ще направи тялото ви красиво и пластично и в същото време ще освободи ума ви карайки ви да се чувствате щастливи и изпълнени с енергия. Ако попаднете на добър инструктор ще установите, че само за един час занимания ще се почувствате заредени с енергия и сила. Въпреки че може да се практикува от абсолютно начинаещи и отстрани изглежда лесно, ако не сте напреднал, въпросният час може да ви натовари физически така, все едно сте изливали бетонна плоча.

За да не използваме толкова груби сравнения, за толкова фино групово занимание ще ви напомним, че йога класовете се провеждат под звуците на тиха и релаксираща музика а обстановката е приятелска и позитивна. Това, което ви е необходимо, за да започнете, е постелка за йога и удобни дрехи. Йога може да практикувате 7 дни в седмицата, достатъчно е да имате желание и средства.

Бюджет: 8-12 лв. на час

Зумба

Занимание, съчетаващо елементи от аеробика, фитнес и танци. Тренировките се провеждат под звуците на горещи латино ритми като меренге, салса и регетон във фитнес зали, зали за аеробика, а понякога и на открито. За зумбата няма ограничения в пола и възрастта. Ако танците, латино музиката и шарените дрехи са ви любими, то зумбата е вашето занимание. Горите калории и стягате тялото си, докато танцувате и се забавлявате. Тези вдъхновяващи и шарени класове може да посещавате всеки ден без капка жал. 

Бюджет: 5-7 лв. на час

Народни танци

Това е една алтернативна кардио тренировка, която подобно на Зумба, едновременно ще ви забавлява и ще ви тренира. Българските народни танци са занимание, което стана изключително популярно през последните години, за това ще срещнете възможност за посещение в група за народни танци в повечето зали за аеробика. Някои от танците ще ви доведат до пълно изтощение, което казано по друг начин е гаранция за едно стабилно кардио. Допълнителна мотивация дават и различни организирани състезания и конкурси за народни танци, където си дават срещи най-добрите танцьори от страната.

Бюджет: 5-7 лв. на час

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

Владимир Кличко е аут от бокса, Пулев ще се бие с Джошуа

Владимир Кличко е аут от бокса, Пулев ще се бие с Джошуа

от Avtora.com | 03.08.2017 | 17:14

Боксьорът Владимир Кличко слага край на кариерата си, което отваря нова врата за Кубрат Пулев.

Чорапи с пет пръста Injinji – подарък за ходилата!

Чорапи с пет пръста Injinji – подарък за ходилата!

от Avtora.com | 09.03.2017 | 17:09

В случай че се нуждаете от чорапи за йога, чорапи за бягане или чорапи с пет пръста за обувки тип Vibram five fingers, то пазарът предлага много и различни опции. Един бранд обаче се откроява качествено от всичко, което се предлага в този сегмент, и...

Play Reha – онлайн платформата за вашето бързо възстановяване след травма

Play Reha – онлайн платформата за вашето бързо възстановяване след травма

от Avtora.com | 08.10.2016 | 13:48

Play Reha е онлайн платформа за рехабилитация, която съчетава най-новите постижения на кинезитерапията с тези на съвременната техника. Най-достъпният помощник за пълно възстановяване у дома след операция или травма към момента.

Тренировки в офиса – как да спортуваме от положение на седеж

Тренировки в офиса – как да спортуваме от положение на седеж

от Лина Филипова, Avtora.com | 26.09.2016 | 14:00

Недостатъчното движение е една от причините за поява на наднормено тегло, намаляване на работоспособността, болки в гърба, проблеми с очите и различни други оплаквания. Не всеки обаче може да отдели време за редовни тренировки в спортната зала и пешеходни...

Зумба – забавление и фитнес в едно

Зумба – забавление и фитнес в едно

от Лили Иванова, Avtora.com | 09.05.2016 | 14:00

През последните години зумбата стана хит по целия свят – практикува се от жени на различна възраст, които поддържат фигурата си, като свалят килограми и същевременно се забавляват.

Garmin Vivosmart HR – пулсомер с гривна или гривна с пулсомер. Защото пулсът има значение

Garmin Vivosmart HR – пулсомер с гривна или гривна с пулсомер. Защото пулсът има значение

от Avtora.com | 14.03.2016 | 00:00

Ако ненадейно установите, че е настъпил моментът, в който да започнете да водите по-здравословен начин на живот, или е дошло времето да следи по-акуратно ежедневните си активности, било то на любителско или професионално ниво, значи е време да се снабдите...

Плочки на корема - мисията възможна с 6 изпитани упражнения

Плочки на корема - мисията възможна с 6 изпитани упражнения

от Аvtora.com | 28.02.2016 | 08:00

Целта на настоящия материал е да ви въведе в работата за коремни мускули и да ви предложим някои базисни упражнения, които може да започнете да практикувате още от утре. Трябва да сте наясно, че ако изберете да ваете красив корем в домашни условия, е...

Forerunner 225 – оптичен пулсомер и GPS тракер за бегачи

Forerunner 225 – оптичен пулсомер и GPS тракер за бегачи

от Avtora.com | 26.02.2016 | 00:00

Когато бягането за здраве се превърне от порив в необходимост, неминуемо настъпва и следващият преломен момент – този, в който сте обладан от желанието да измервате вашите резултати с идеята да контролирате собствения си прогрес.

6 задължителни аксесоара, без които не бива да се качваш на колело

6 задължителни аксесоара, без които не бива да се качваш на колело

от Avtora.com | 23.02.2016 | 14:00

Въпреки че България не е сред държавите, чиято градска и междуселищна инфраструктура е пригодена за ползване на велосипед, то предимството на този вид транспорт се оценява бързо от младите хора в страната.

X