Parrot Bebop Drone 2 – един дрон за ценители

Parrot Bebop Drone 2 – един дрон за ценители

Лесно управление, издръжлива батерия и дори въздушни трикове – аргументи, срещу които не може да възразите.

Виж още: Parrot Hydrofoil Orak – по въздух и вода

Магията на дроновете става все по-осезаема и желаещите да се сдобият с подобен апарат се увеличават. В резултат на пазара има най-различни предложения, съобразени с джоба и желанията ви, но ако сте наистина сериозни в желанието си да притежавате качествен и функционален дрон, вариантите вече не са толкова много.

Но новият Parrot Bebop Drone 2 Skycontroller (цена 1999 лв.) е именно един от тях.


Новият дрон е типичен пример за това как се подобрява един продукт – всичко в него напомня на оригиналния Bebop, но в същото време корпусът му е с променен дизайн, чиято цел е да направи машината по-издръжлива, без това да доведе до увеличение на теглото или размерите ѝ. В резултат новият Parrot Bebop Drone 2 е по-здрав и маневрен, без да е прекалено тежък. Всъщност основният елемент, който допринася за теглото му, е солидната 2700mAh литиево-полимерна батерия, която се намира в задната част на корпуса. Тя е с повече от двойно по-голям капацитет спрямо оригинала, което на практика означава, че дронът разполага и с два пъти повече време за полет.

В предната му част се намира камерата със 170-градусов ъгъл, която позволява на Parrot Bebop Drone 2 "да види" почти всичко пред себе си,  нагоре и надолу. Дронът използва този изглед, за да стабилизира видеото, тъй като машината усеща движението и се нагласява според местоположението. Когато тя се наклони настрани, компютърът в Parrot Bebop Drone 2 реагира и придвижва ъгъла на снимане така, че да компенсира промяната. Повечето дронове използват активна стабилизираща система, но този го прави изцяло благодарение на софтуера си, разчитайки на сензора като дигитален стабилизатор. Това е не само по-комплексен, но и по-ефективен начин – записът е гладък и фокусиран и по нищо не може да разберете, че самата машина може да е извършвала резки маневри, докато снима. Освен това така имате много по-голяма свобода в управлението на ъгъла на снимане, без да трябва да движите самия дрон.

Начините за управление на Parrot Bebop Drone 2 са два – чрез смартфон или чрез новия Skycontroller. При първия вариант ползвате приложението FlightAware 3, налично за всички основни мобилни операционни системи. Практично е и разполага с доста функции. От приложението управлявате директно дрона, следите неговите GPS координати, правите снимки и т.н.

 

Другият вариант е да използвате Skycontroller – специален контролер, който наподобява на джаджа от научнофантастичен филм. Физическият контролер безспорно дава не само по-голяма гъвкавост при управлението, но и изглежда внушително. Той разполага с два стика, поредица от бутони и голяма антена. Вашето мобилно устройство се закрепва по средата и дори има презрамка, която може да метнете на врата.

Независимо от избора ви, самото управление на дрона е страхотно изживяване. Маневрирането е лесно, а машината ловко изпълнява всяка една команда. Тя дори може да изпълнява специални трикове и превъртания, което е особено зрелищно, ако работите с дрон за пръв път.


Качеството на видеото, заснето с Parrot Bebop Drone, е впечатляващо. Клиповете са във Full HD формат при стабилни 30 кадъра в секунда, а самата картина е контрастна и гладка. Дигиталната стабилизация си казва думата и дори когато дронът попадне на силен вятър, видеото пак изглежда все едно е заснето от стабилна платформа. Вградената камера е с 14МР и може да прави доста сполучливи снимки.

Parrot Bebop Drone 2 Skycontroller е страхотно предложение, подходящо за доста широк кръг потребители. Интуитивното управление го прави лесен за използване за новаци, а по-опитните със сигурност ще харесат функции като физическия контролер и възможностите за трикове във въздуха. Доброто качество на картината и издръжливата батерия пък са неща, които всеки един потребител ще одобри.

Купи Parrot Bebop Drone 2 Skycontroller ТУК

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

Мобилни и дистанционни системи за видеонаблюдение

Мобилни и дистанционни системи за видеонаблюдение

от Avtora.com | 09.08.2017 | 08:09

По какъв начин отдалеченият видео достъп помага за наблюдението на вашите охранителни камери в личния живот или в бизнеса?

DC Charger Stand Pack – винаги подръка за вас

DC Charger Stand Pack – винаги подръка за вас

от Avtora.com | 03.05.2016 | 11:00

Цели четири джаджи за вашия телефон. И да, плочката за безжично зареждане е толкова готина, колкото звучи.

DC Starter Pack – всичко за вашия нов iPhone

DC Starter Pack – всичко за вашия нов iPhone

от Avtora.com | 26.04.2016 | 11:00

Силиконов калъф, оригинален кабел, зарядно устройство и поставка за кола, за да сте готови за път.

DC Outside Pack – за селфи маниака у вас

DC Outside Pack – за селфи маниака у вас

от Avtora.com | 19.04.2016 | 11:00

Комбинацията от телескопичен селфи стик, мощна външна батерия и мултифункционален кабел е сбъдната мечта за любителите фотографи.

DC Laptop Pack – за онези, които обичат да се отличават

DC Laptop Pack – за онези, които обичат да се отличават

от Avtora.com | 15.04.2016 | 11:00

Комплект дизайнерски неопренов калъф и мишка за лаптопи, с които да придадете неподправена индивидуалност на техниката си.

Kanex Lightning Sync & Charge Dock – винаги до вас

Kanex Lightning Sync & Charge Dock – винаги до вас

от Avtora.com | 05.04.2016 | 11:00

Елегантна и практична док станция, която поддържа много широк кръг устройства на Apple.

Kanex Mini Display Port към HDMI адаптер – бързата връзка между лаптопа и големия екран

Kanex Mini Display Port към HDMI адаптер – бързата връзка между лаптопа и големия екран

от Avtora.com | 29.03.2016 | 11:00

Връзката на вашия лъскав лаптоп на Apple с HD телевизор не трябва да е нещо трудно и благодарение на тази джаджа това наистина е така.

Kanex USB-C Memory Card Reader – толкова малък и толкова необходим

Kanex USB-C Memory Card Reader – толкова малък и толкова необходим

от Avtora.com | 22.03.2016 | 11:00

Една практична джаджа за лесен и бърз обмен на файлове от мобилните ви устройства.

Kanex USB-C Hub – Ethernet адаптер

Kanex USB-C Hub – Ethernet адаптер

от Avtora.com | 15.03.2016 | 11:00

С тази малка джаджа липсата на портове във вашето устройство вече не е проблем!

iStick Basic Collector OTG 64GB – универсален сторидж за iPhone, Android и компютър

iStick Basic Collector OTG 64GB – универсален сторидж за iPhone, Android и компютър

от Avtora.com | 08.03.2016 | 11:00

Този универсален стик може да се използва като допълнително място за съхранение както за iPhone и Android устройства, така и за преносими и настолни компютри.

X