Изкуството да гледаш музикални видеа

Изкуството да гледаш музикални видеа

Част от ежедневието на всеки от нас е дежурното влизане в YouTube, придружено от пускане на поредната любима нова песен и видеото към нея. Разбира се, можем да я чуем и по радиото или без съотвената визуализация, но нека си признаем – без клип не е същото!

Зареждайки поредното видео наскоро, се замислих над нещо: дали клиповете не са способни да променят света и ако да – как?

Представете си следната ситуация: след като сте изгледали вече споменатия нов любим клип, измествате курсора в дясната половина на екрана и се потапяте в света на така наречените "музикални предложения, избрани специално за вас". Придавали ли сте някога голямо значение на кликовете си? Ако не сте, може би трябва да започнете.

Освен вас още минимум няколко милиарда души кликат неуморно всеки ден. А както знаем всички, потреблението е майка на развитието. В нашия случай "децата" са всички известни (и не толкова) cover-artists, make-up tutors, модели и всевъзможни коментатори, градящи кариерите си на основата на вашето гледане на музикални видеа.

Един ден стоиш пред камерата на компютъра си или на телефона на приятел и разкриваш с подръчни материали таланта си пред света, а на другия пристъпваш елегантно по червен килим, облечен от най-известните дизайнери. Защото потреблението е майка на развитието!

Не ми вярвате, че с няколко клика можете да създадете известна личност?

Ще ви дам само няколко примера за таланти, изгрели под светлината на домашния компютър или на светкавицата на мобилния телефон: Джъстин Бийбър (Justin Bieber), Кейт Ъптън (Kate Upton) и Рей Уилям Джонсън (Ray William Johnson).

Бийбър е започнал да създава домашни видеа още на 12-годишна възраст и благодарение да усърдието си и на вашите кликове успява да подпише с голяма звукозаписна компания още преди да е достигнал възраст за шофьорска книжка.

Кейт Ъптън, от друга страна, започва звездния си път на баскетболен мач. Всички сме виждали видеото, заснето от мобилен телефон, със заглавието Kate Upton Teaches How to Dougie at the Clippers Game, трансформиралo милионите кликове в YouTube в милиони в банковата й сметка.

Рей Уилям Джонсън просто е искал да стане адвокат, но явно многото лекции са го пратили пред камерата на компютъра. Там, както знаем, може да бъде особено убедителен... и забавен. Неусетно започва да продуцира свое собствено YouTube шоу, в което коментира популярни и забавни видеа. Днес Джонсън работи в телевизионно студио върху собствена ситком идея. А можеше да е адвокат!

Това е реалността на нашето време. Всеки може да стане известен. Или по-скоро – можем да направим известен всеки. Не подценявайте силата на кликовете си, но кликайте внимателно – избирате следващите идоли за себе си и за хората около вас!

Бързо търсене за:
Зуко 103 пред Avtora.com: Българската публика определено е емоционална

Зуко 103 пред Avtora.com: Българската публика определено е емоционална

от Avtora.com | 05.09.2017 | 13:13

За пореден път холандската група "Зуко 103" се връща у нас, за да се срещне с българската публика.

Винаги има какво да се научи в брейка

Винаги има какво да се научи в брейка

от Мария Иванова, Avtora.com | 31.08.2017 | 15:31

Интервю с Трендафил Кръстанов от "Electric Force Crew"

Татуистите на звездите

Татуистите на звездите

от Наталия Енева, Avtora.com | 21.08.2017 | 14:00

Както вече всички знаем, от белег за затворници, моряци и престъпници татуировките се превърнаха в изкуство, красящо кожата. Виждаме ги навсякъде и със сигурност на всеки от нас му се е случвало да мечтае да се докосне до този свят на тайнство и красота....

Топ 5 военни книги за задължително четене

Топ 5 военни книги за задължително четене

от Avtora.com | 04.08.2017 | 11:29

Предлагаме ви списък със специално подбрани издания.

Защо е важно да посетите Корея? – част 1

Защо е важно да посетите Корея? – част 1

от Елена Фучеджиева | 19.07.2017 | 09:00

Корея се намира на повече от 8 000 км от България. Това се пада горе-долу на другия край на света, но открихме няколко важни причини, заради които си струва да я посетите.

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

от Елена Фучеджиева | 15.07.2017 | 00:00

Южна Корея се намира на повече от 8 000 км от България, но ако попаднете там и кажете, че сте българин, непременно ще ви попитат за шеф Микаел. Така корейците наричат Михал Ашминов, който е собственик на единствения български ресторант в Сеул, а от няколко...

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 29.04.2017 | 00:00

Песента "Шесто чувство" на VenZy и група "СкандаУ" e най-излъчваната българска песен в музикалния радио и телевизионен ефир в момента. Само месец след появата си парчето спечели симпатиите на феновете и оглави няколко водещи български музикални класации.

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

от Магдалена Минева, Avtora.com | 30.03.2017 | 10:23

"Евровизия" е конкурс, който всяка година се очаква с особено нетърпение не само от любителите на съвременната популярна музика, но и от неуморните търсачи на сензации. И макар напоследък да се залага на по-изчистени и класически сценографии, имаше времена,...

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

от Стоян Петров, Avtora.com | 19.03.2017 | 09:56

Остават два месеца до финала на "Евровизия". Дългоочакваното събитие тази година ще се проведе в Киев благодарение на кахърната Джамала, възроптала срещу руската опресия над кримските татари. Ако нямате търпение да изслушате всички претенденти, запомнете...

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 13.03.2017 | 22:13

Кристиан Костов е поредният български изпълнител, който ще представя страната ни по време на песенния конкурс "Евровизия".

X