10 начина да победим скуката с музика

10 начина да победим скуката с музика

Великият философ Фридрих Ницше е казал: "Без музика животът щеше да е една грешка". Ние се присъединяваме към неговата мисъл и се заехме да открием десетте музикални начина, които лекуват скуката.

Скуката е много позната на съвременния човек, който е забил глава в компютъра и смартфона си. Истината е, че скуката е много близка до депресивните състояния, затова е добре да я овладяваме навреме, и то с музика.

Музиката лекува душата, прави ни живи и свежи и със сигурност може да подобри настроението на всеки, било то дори и малко. Подготвили сме ви 10 предложения, които със сигурност ще подобрят настроението ви и ще ви изкарат от всякакви скучни мисли.

Първото ни предложение за вас е да си купите нов албум на изцяло непознат за вас изпълнител и да се опитате да пречупите стереотипа си за музика! Това е един добър начин да се разнообразите, докато опитвате нещо ново! Подложете мозъка си на приключение през стиловете, избягвайте да слушате само един стил, почти всеки има какво да ви предложи и да ви изненада!


Един от сигурните начини да победим скуката с музика е да отидем на парти или концерт. Така се зареждаме с емоция, а и се запознаваме с нови хора, които ни разведряват от тежките мисли. Ние ви съветваме да не изпускате възможност да се забавлявате навън, като слушате музика на живо. 

Опитвайте се да слушате музика навсякъде! В метрото сутрин преди работа, по време на работа, по време на обедната си почивка... Когато се приберете вечер, си пуснете любима песен, докато готвите, например. Правете всичко с музика – дори и най-малкото, с което сте се захванали. Тя, музиката, е пристрастяваща!

Свалете си програма за правене на музика! Да! Доказано е, че създаването на музика лекува, а и 100% бори скуката. Пробвайте всичко, сглобявайте звуци, опитвайте се да си композирате мелодия, изцяло създадена от вас. Посветете един ден от уикенда за разучаване на програмите, които ви предлагат всякакви разнообразни възможности!

Запишете се на пиано! Или посетете някой курс за друг вид инструмент, на който винаги сте искали да се научите да свирите, но не ви е стискало. Със сигурност няма да се превърнете бързо в Моцарт, но за сметка на това ще се запознаете с много нови хора и ще се смеете много в процеса на обучение.

Отидете на курсове за DJ. Сигурно това ви звучи като пълна лудост, но със сигурност ще ви достави огромно удоволствие и за секунда няма да ви е скучно. Най-малкото е нещо, което е толкова далеч от обичайната ви работа в офис, че със сигурност ще ви подейства ободряващо!


Направете си класация от любими песни, които да си пускате винаги, когато ви налегне скука. Любимите ви песни ще излекуват тъжните мисли и ще ви доставят достатъчна доза ендорфин, за да се почувствате добре на момента. На всеки от нас се е случвало да си пуска една и съща песен по 20 пъти на ден и това да го кара да се чувства добре. Резултатът е гарантиран!

Инсталирайте си всякакъв вид забавни музикални апликации, които ще ви карат да използвате телефона си не само за Facebook. Необходимо е само да влезете в App Store, Google Play или Windows Store, за да се сдобиете с всякакви безплатни апликации за музика. От правене на песнички до разпознаване на песен, чието име не знаете. В интернет има абсолютно всичко!

Организирайте си тематично музикално парти с приятели! Изберете един музикален стил. Ако например това е реге, облечете се като истински растаман. Извикайте приятели и слушайте реге цяла нощ. Реге е също музика за любовта, която със сигурност ще ви зареди с позитивни вибрации.

И не на последно място – пейте! Пейте под душа или когато сте сами вкъщи, тананикайте си, докато хората не ви забелязват. Пеенето е един много добър начин за елиминиране на негативната енергия и освобождаване на душата. Все пак, както е казано: който пее, зло не мисли!

Ако нашите предложения за убиване на скуката с музика ви се струват интересни, изпробвайте поне 3 от тях. Направете музиката част от живота си и накарайте скуката да се изнесе по пантофи направо през входната ви врата!

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

Зуко 103 пред Avtora.com: Българската публика определено е емоционална

Зуко 103 пред Avtora.com: Българската публика определено е емоционална

от Avtora.com | 05.09.2017 | 13:13

За пореден път холандската група "Зуко 103" се връща у нас, за да се срещне с българската публика.

Винаги има какво да се научи в брейка

Винаги има какво да се научи в брейка

от Мария Иванова, Avtora.com | 31.08.2017 | 15:31

Интервю с Трендафил Кръстанов от "Electric Force Crew"

Татуистите на звездите

Татуистите на звездите

от Наталия Енева, Avtora.com | 21.08.2017 | 14:00

Както вече всички знаем, от белег за затворници, моряци и престъпници татуировките се превърнаха в изкуство, красящо кожата. Виждаме ги навсякъде и със сигурност на всеки от нас му се е случвало да мечтае да се докосне до този свят на тайнство и красота....

Топ 5 военни книги за задължително четене

Топ 5 военни книги за задължително четене

от Avtora.com | 04.08.2017 | 11:29

Предлагаме ви списък със специално подбрани издания.

Защо е важно да посетите Корея? – част 1

Защо е важно да посетите Корея? – част 1

от Елена Фучеджиева | 19.07.2017 | 09:00

Корея се намира на повече от 8 000 км от България. Това се пада горе-долу на другия край на света, но открихме няколко важни причини, заради които си струва да я посетите.

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

от Елена Фучеджиева | 15.07.2017 | 00:00

Южна Корея се намира на повече от 8 000 км от България, но ако попаднете там и кажете, че сте българин, непременно ще ви попитат за шеф Микаел. Така корейците наричат Михал Ашминов, който е собственик на единствения български ресторант в Сеул, а от няколко...

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 29.04.2017 | 00:00

Песента "Шесто чувство" на VenZy и група "СкандаУ" e най-излъчваната българска песен в музикалния радио и телевизионен ефир в момента. Само месец след появата си парчето спечели симпатиите на феновете и оглави няколко водещи български музикални класации.

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

от Магдалена Минева, Avtora.com | 30.03.2017 | 10:23

"Евровизия" е конкурс, който всяка година се очаква с особено нетърпение не само от любителите на съвременната популярна музика, но и от неуморните търсачи на сензации. И макар напоследък да се залага на по-изчистени и класически сценографии, имаше времена,...

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

от Стоян Петров, Avtora.com | 19.03.2017 | 09:56

Остават два месеца до финала на "Евровизия". Дългоочакваното събитие тази година ще се проведе в Киев благодарение на кахърната Джамала, възроптала срещу руската опресия над кримските татари. Ако нямате търпение да изслушате всички претенденти, запомнете...

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 13.03.2017 | 22:13

Кристиан Костов е поредният български изпълнител, който ще представя страната ни по време на песенния конкурс "Евровизия".

X