10 бюджетни романтични дестинации в България за месеца на влюбените

10 бюджетни романтични дестинации в България за месеца на влюбените

Представяме ви 10 места в България, където ще се насладите на романтиката и свободата.

Триград

Триград е малко и китно селце, разположено на 1240 метра надморска височина в Западните Родопи, община Девин. Триград е място, което от векове е запазено непроменено, останало далеч от шумния и забързан съвременен свят. Известно е с гостоприемството на местните жители, с вкусната родопска кухня и със забележителности като Триградското ждрело, Ягодинската пещера и пещерата "Дяволското гърло". Много къщи в селото посрещат целогодишно своите гости с усмивка, уют и вкусна кухня.

Залив Болата

Кой е казал, че морето е красиво и романтично само през лятото? Залив Болата е място, в което ще се влюбите през всички сезони. Ще почувствате вятъра в косите и ще чуете вълните. Намира се край село Българево, в северната част на Черно море. В селото се дават под наем самостоятелни вили, които ще допълнят вашата романтична почивка и ще внесат уют в нея. 

Атракцион "Калоянова крепост" - Арбанаси

Едно величествено място, от което се открива невероятна гледка от птичи поглед към старопрестолния град. Атракцион "Калоянова крепост" е едно смело предизвикателство към историята – средновековен замък. Тук можете да се насладите на множество атракции като разходка на кон по Арбанашкото плато, гост-изпълнители, музика на живо, вкусна традиционна храна, а най-романтичното преживяване е разходка с каляска около крепостта. Бъдете крал и кралица за един ден!

Любовната чешма

Намира се в град Трявна. Легендата за красивата чешма разказва за тайната любов между резбар и красива тревненска девойка. Младият резбар не бил признат за майстор от местния еснаф и нямал смелостта да поиска ръката на любимата си. Тогава решил от мрамор да извае чешма, като върху нея изваял и образа на девойката, а водата била символ на вечно слетите им души. Легендата разказва, че който отпие глътка от тази вода, той отпива частица любов, която остава в него завинаги.

Връх Марагидик (Русалка)

Марагидик е връх в Стара планина, над град Априлци. За любителите на планината и свободата това е идеалното място да се насладите на любовта. За върха има няколко легенди. Според една от тях капризната мома Мара обещава да пристане на този момък, който я изнесе на ръце на стръмния връх. А вие готови ли сте да направите това за вашето момиче?

Пейката на любовта на входа на пещера "Бачо Киро" 

Пейката се намира на скалите над Дряновския манастир и е част от Дряновската екопътека. От мястото се открива великолепна гледка към манастира. Пейката е предназначена за всички, които изпитват любов към половинката, приятелите, семейството, природата, живота или нещо друго.

Мелник

Най-малкият град в България – Мелник – е скътан в южните склонове на Пирин сред пясъчни фигури с интересни форми. Влизаш в града и сякаш за миг попадаш в миналото: тесни улички, къщи с керемидени покриви, каруци, теглени от коне, извозващи бъчви с вино. Тук времето сякаш е спряло, но няма да бъдете лишени от перфектно обслужване, уютни хотелчета, вкусна кухня, вино и малки магазинчета за сувенири.

Село Рибарица  

Село Рибарица се намира в подножието на Стара планина в Тетевенския Балкан, на 12 километра от град Тетевен. Селцето е малко и е запазило романтиката на българските възрожденски традиции и обичаи. Планинската река е бистра, природата – живописна, а въздухът – кристалночист. За романтичната ви почивка селото може да ви предложи както автентични къщи, така и модерни комплекси и хотели с очарователни гледки към Балкана. 

Балчик

Красивият крайбрежен град е романтична дестинация не само през лятото. Престоят ви тук ще ви върне в миналото, когато тези земи са били под румънска власт. Вълшебната ботаническа градина и прекрасният дворец са забележителностите, които трябва да видите, преди да напуснете градчето. 

Жеравна

Жеравна се намира на удобно за пътуване място, на 32 км. от Петолъчката на пътя София – Бургас. Селцето е малко и животът в него си тече с характерното за планинските села спокойствие. Жеравненци сякаш са "над нещата". Ще бъдете пленени от малките къщички и калдаръмени улички. А любителите на конната езда ще могат да се насладят на своето хоби. Потопете се в магията и спокойствието на едно село в Източна Стара планина. 

 

Бързо търсене за:
9 от най-мистериозните места по света, чиято енигма ще ви подлуди

9 от най-мистериозните места по света, чиято енигма ще ви подлуди

от Емил Антонов, Avtora.com | 19.10.2016 | 11:00

Всеки обича мистериите, но не всеки е готов да се изправи срещу тях. По света има много загадъчни места, които продължават да ни карат да се чудим какво, по дяволите, се случва там.

Защо Free Walking Tour трябва да е задължителна част от следващото ви пътуване?

Защо Free Walking Tour трябва да е задължителна част от следващото ви пътуване?

от Ангела Йонкова, Avtora.com | 12.10.2016 | 18:06

Виена, Мадрид, Будапеща, Берлин и още много други големи европейски градове имат нещо общо. И вие ли си мислехте за огромните маси от туристи от цял свят, заливащи популярните градове като лавина? Двадесет и първи век е по-мобилен от всякога, но и доста...

Вижте изключителното съкровище до село Гиген – забравеният град Улпия Ескус (Снимки HD)

Вижте изключителното съкровище до село Гиген – забравеният град Улпия Ескус (Снимки HD)

от Avtora.com | 04.10.2016 | 13:37

България има някои съкровища, които са толкова скрити, че дори и най-запалените любители на туризма и историята не са ги открили все още. Точно такова е и Улпия Ескус – забравеният римски град край село Гиген.

От връх Ком до нос Емине – предизвикателство на високо ниво

От връх Ком до нос Емине – предизвикателство на високо ниво

от Александра Цанкова | 01.10.2016 | 11:00

Маршрутът Ком-Емине е най-дъгата непрекъсната туристическа отсечка на територията на България. Двете крайни точки на маршрута са връх Ком, който е в непосредствена близост до границата със Сърбия, и нос Емине на Черно море, най-източната точка на Стара...

10 леснодостъпни хижи през зимата в България

10 леснодостъпни хижи през зимата в България

от Жанета Митрева, Avtora.com | 30.09.2016 | 09:00

Зима наближава, навън ще вали сняг, а сърцето ни ще прескача лудо за природа, тишина, спокойствие и белоснежна чистота. Предлагаме ви 10 планински хижи, до които ще се доберете лесно, ще си починете чудесно и ще се завърнете в шумното ежедневие като току-що...

Това не е поредната туристическа статия за Виена

Това не е поредната туристическа статия за Виена

от Ангела Йонкова, Avtora.com | 05.08.2016 | 08:00

Шницел, щрудел, принцеса Сиси и Виенската филхармония? Това ли изниква в съзнанието ви, когато чуете името на столицата на Австрия?

5 приказно красиви язовира в България

5 приказно красиви язовира в България

от Жанета Митрева, Avtora.com | 14.03.2016 | 14:00

Освен с красивите си планини, България впечатлява и с красиви язовири.

5 причини да посетите град Габрово

5 причини да посетите град Габрово

от Александра Цанкова, Avtora.com | 03.03.2016 | 14:00

3 март е – нашият съвет е да прекарате почивните дни, обикаляйки и опознавайки България. И да, не ви остава друго, освен да ни послушате.

8 неща, които трябва да знаем, преди да тръгнем на зимен поход в планината

8 неща, които трябва да знаем, преди да тръгнем на зимен поход в планината

от Жанета Митрева, Avtora.com | 27.01.2016 | 14:00

Зимната планина е красива като приказка, но също така може да бъде опасна, ако не сте подготвени добре за нея. За тези от вас, които имат екстремен дух, сме подготвили 8 важни неща, които не трябва да се забравят, когато се подготвяте да се впуснете в...

X