5 ефективни стратегии, с които да постигнем мир с тялото си

5 ефективни стратегии, с които да постигнем мир с тялото си

"Да се влюбиш в себе си – това е началото на една доживотна любов", е казал Оскар Уайлд и ние го аплодираме горещо за тези думи, тъй като именно това е начинът да постигнем мир със себе си.

И ако не са ви чужди мисли като "Не се харесвам" или "Искам да приличам на…", то тази статия е точно за вас. Изпробвайте следващите 5 стратегии, за да се заобичате отново – такива, каквито сте!

Опознайте се добре

Задържайте се повече пред огледалото, разглеждайте се внимателно, опознайте всеки детайл от тялото си. Опитайте се да го почувствате и не се отказвайте при първата вълна дискомфорт. Опитайте отново, колкото пъти е необходимо. С времето ще става все по-лесно и ще се чувствате все по-удобно в кожата си.

Отдайте на тялото си нужното уважение

Отнасяйте се към своята "физическа обвивка" с повече респект – все пак тя ви служи и ще го прави още години напред. Грижете се за тялото си, доставяйки му необходимите полезни вещества и се старайте да не му липсва нищо. То ще ви се отплати. А когато се почувствате комплексирани или недоволни от тялото си, излейте емоциите си писмено. Правете го винаги, когато имате нужда – ще се убедите сами колко полезно е това.

Харесайте си ден от седмицата, в който да се глезите

Не се лишавайте от малките удоволствия като шоколад, топла вана, чаша вино или един ден мързелуване. Създайте си традиция – изберете ден от седмицата, в който да правите само неща, които ви носят наслада.

Спортувайте или започнете да практикувате йога

Доказано е, че спортът и йогата са най-добрите начини за поддържане на перфектната хармония между душата и тялото. Благодарение на тях постигаме вътрешен мир, който ни е така нужен в лудото ни ежедневие.

Не съдете

Към всичко се отнасяйте с разбиране и смирение. Не съдете – нито себе си, нито хората около вас. Негативните емоции и мисли са токсични най-вече за вас. Старайте се да задържате само положителните мисли, отрицателните просто изхвърляйте от съзнанието си. Осигурявайте си ежедневно 10 минути самота и използвайте времето за разговор със себе си. Това ще ви донесе огромно спокойствие.

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

Как да подобрим паметта си с тази лесна техника за запомняне

Как да подобрим паметта си с тази лесна техника за запомняне

от Мария Иванова, Avtora.com | 21.08.2017 | 10:00

Всичко, което трябва да направим, е да си създадем въображаем "дворец на спомените".

Илюзия ли е свободната воля?

Илюзия ли е свободната воля?

от Avtora.com | 19.08.2017 | 18:17

Теорията за детерминизма на Исак Нютон казва, че всичко в живота ви е отдавна заложено, дори прочитането на този материал. Вие нямате свободна воля, говорим за една илюзия!

9 начина да спрем главоболието без хапчета

9 начина да спрем главоболието без хапчета

от Avtora.com | 13.08.2017 | 11:42

Научете какви са различните типове главоболие и как лесно и без хапчета можем да се преборим с тях.

Как кучетата ни правят по-здрави?

Как кучетата ни правят по-здрави?

от Avtora.com | 05.08.2017 | 14:24

Има безброй начини, чрез които кучето прави живота ви по-приятен. То е верен приятел, забавлява ви, прави запознанствата по-лесни и дори може да подобри здравословното ви състояние.

5 хака, с които да поддържате идеално тегло

5 хака, с които да поддържате идеално тегло

от Avtora.com | 13.10.2016 | 16:21

Как да поддържаме идеално тегло и как да се предпазим от неусетното залитане в крайности...

7 сутрешни ритуала, с които най-успешните хора в света започват деня си

7 сутрешни ритуала, с които най-успешните хора в света започват деня си

от Лина Филипова, Avtora.com | 03.10.2016 | 09:00

Денят се познава от сутринта и това как оползотворяваме утрото си до голяма степен показва как ще протекат и следващите часове.

6 начина да преодолеем стресови ситуации

6 начина да преодолеем стресови ситуации

от Лили Иванова, Avtora.com | 03.05.2016 | 14:00

Забързаното ежедневие, проблемите вкъщи, задълженията в работата... Когато всичко това ви се струпа на главата и сякаш не издържате на напрежението, най-доброто решение е отделеното време за почивка и спокойствие. Ето 6 лесни "оръжия", с които ще преборите...

Диета и алкохол - възможно ли е?

Диета и алкохол - възможно ли е?

от Лили Иванова, Avtora.com | 08.04.2016 | 16:00

Както се казва: "Няма начин да няма начин". Всеизвестно е колко полезно, лечебно и вдъхновяващо е виното. И макар всички познати диети да изключват приема на алкохолни напитки, то винената диета е ефективна и изхвърля излишните течности от организма.

Вкусно, полезно и с щипка любов: Вегетарианска пица с рукола и кралски печурки

Вкусно, полезно и с щипка любов: Вегетарианска пица с рукола и кралски печурки

от Цвет Бонева, Avtora.com | 05.04.2016 | 16:00

Пролетта дойде, а с нея и пресните салати, билки и зеленчуци. Пазарите са отрупани с цветове и всичко е свежо и колоритно. За да се вталим за лятото, а и да се погрижим за организма си, е добре да се възползваме от зеленчуковото разнообразие.

5 нискокалорични напитки за детоксикация

5 нискокалорични напитки за детоксикация

от Теодора Желязкова, Avtora.com | 25.03.2016 | 14:00

Акнето и лошият дъх са само част от последствията, предизвикани от прекаленото количество токсини в тялото ви. Диетите за детоксикация включват набор от упражнения и прием на плодове и зеленчуци, както и друга нискокалорична питателна храна, която помага...

X