Garmin Vivofit 2 – спортният уред, който ще носите навсякъде

Garmin Vivofit 2 – спортният уред, който ще носите навсякъде

На тези страници често се вайкаме по повод един от най-големите минуси в съвременните технологии – живота на батерията. Няколко часа заряд е нещо ужасно, ден-два е поносимо, седмица – чудесно. А какво ще кажете, ако разберете, че има джаджа, която издържа една година?

ВИЖ ОЩЕ: Garmin vivoactive – смарт часовник за сериозния спортист

Garmin, известни най-вече като производители на навигационни системи, не се страхуват да приложат технологичните си умения и в други области. Най-горещата сфера, в която се вглеждат все повече компании, е тази на носимите технологии. Затова не е чудно, че Garmin са решили да приложат сериозното си ноухау и тук.

Наскоро ви показахме чудесния смарт часовник Garmin Vivoactive, наблъскан до козирката с удобни и мощни инструменти, които със сигурност ще се харесат на всеки фен на активния начин на живот. Сега ще обърнем внимание на неговото по-компактно, но не и по-малко надарено братче – Garmin Vivofit 2 (цена 205 лв.).

Vivofit 2 представлява наблъскана със сензори джаджа, която се носи на китката и може да ви помогне да спортувате по-ефективно и с по-видими резултати. Както подсказва името, това е втора версия на устройството, а разликите с оригинала далеч не са само козметични – Garmin са се постарали Vivofit 2 да е във възможно най-добрата си форма.

 

Говорейки за отлична форма, именно това е нещото, което умната гривна ще ви помага да поддържате. Това е устройство, насочено основно към активно спортуващи хора. Както вече споменахме, то е пълно до козирката с различни сензори, които следят всяко ваше физическо действие. Изминати крачки, пропътувано разстояние, изгорени калории – всичко това се записва и анализира. Можете да видите цялата тази информация на своя смартфон по всяко време в удобен графичен вид – с таблици, картинки и всичко останало, както си му е редът.

Цялата тази информация обаче няма да ви бъде от полза, ако се налага през цялото време да сваляте гривната, за да я зареждате или за да си вземете душ. Тук идва и вероятно най-сериозното предимство на Vivofit 2 – батерията. Първоначално можете да се зачудите защо в комплекта няма включен захранващ кабел или каквито и да било отвори за USB например. Това е така, тъй като Vivofit 2 практически няма нужда от зареждане – с вградените си батерии устройството може да работи без прекъсване до една година! Точно така, дванадесет месеца непрекъснато записване, анализиране и показване на данни, ден и нощ. Като добавим към това и факта, че джаджата е водоустойчива (до дълбочина от 50 метра) и реално няма нужда да я сваляте от ръката си никога.

Не мислете, че дългият живот на батерията означава, че гривната е осакатена откъм функционалности. Това изобщо не е така, а втората версия носи и редица подобрения спрямо предишната. На първо място – екранът на Vivofit 2 е постоянно включен, така че цялата информация ви е постоянно пред очите, без да е необходимо да натискате копчета. Ако все пак имате силно желание да натискате копчета, можете да го правите – новост във втората версия е наличието на подсветка на дисплея, така че да го виждате по-лесно. Сред другите нововъведения са хронометър, звукови сигнали и сигнал при дълго време на слаба активност, подобно на този във Vivoactive.

Garmin Vivofit 2

През цялото време наричаме Vivofit 2 "гривна", но това е само частично вярно. Реално устройството е само частта с дисплея, което можете да поставите в каквато каишка предпочитате. В комплекта са включени две – за по-тънки и за по-дебели китки. Джаджата застава удобно и стабилно в гнездото си и е немислимо да изпадне дори при най-бясното тичане или плуване. Що се отнася до каишката, тук е може би второто по важност подобрение след батерията – в новата версия каишката се заключва със специален въртящ се механизъм, който прави практически невъзможно инцидентното му разкопчаване. Щом го сложите на ръката си, можете да сте сигурни, че Vivofit 2 ще остане там.

Независимо, че се намира в силно конкурентна ниша, Vivofit 2 успява да излезе с едни гърди пред съперниците си. Заслужава си да бъде закупен дори само заради безпрецедентния живот на батерията, а като добавим към това и всички останали благинки, получаваме един от най-качествените фитнес тракери на пазара. Ако нямате нужда от нещо чак толкова мощно като Vivoactive, но искате точно измерване на показателите си 24 часа в денонощието (при това на достъпна цена), просто не можете да подминете Garmin Vivofit 2.

Купи Vivofit 2 директно от Garmin с 5% отстъпка за онлайн поръчка и безплатна доставка за цялата страна ТУК

Използвай специалния купон и КОД "AVTORAVIVOFIT281" за 5% отстъпка

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

Владимир Кличко е аут от бокса, Пулев ще се бие с Джошуа

Владимир Кличко е аут от бокса, Пулев ще се бие с Джошуа

от Avtora.com | 03.08.2017 | 17:14

Боксьорът Владимир Кличко слага край на кариерата си, което отваря нова врата за Кубрат Пулев.

Чорапи с пет пръста Injinji – подарък за ходилата!

Чорапи с пет пръста Injinji – подарък за ходилата!

от Avtora.com | 09.03.2017 | 17:09

В случай че се нуждаете от чорапи за йога, чорапи за бягане или чорапи с пет пръста за обувки тип Vibram five fingers, то пазарът предлага много и различни опции. Един бранд обаче се откроява качествено от всичко, което се предлага в този сегмент, и...

Play Reha – онлайн платформата за вашето бързо възстановяване след травма

Play Reha – онлайн платформата за вашето бързо възстановяване след травма

от Avtora.com | 08.10.2016 | 13:48

Play Reha е онлайн платформа за рехабилитация, която съчетава най-новите постижения на кинезитерапията с тези на съвременната техника. Най-достъпният помощник за пълно възстановяване у дома след операция или травма към момента.

Тренировки в офиса – как да спортуваме от положение на седеж

Тренировки в офиса – как да спортуваме от положение на седеж

от Лина Филипова, Avtora.com | 26.09.2016 | 14:00

Недостатъчното движение е една от причините за поява на наднормено тегло, намаляване на работоспособността, болки в гърба, проблеми с очите и различни други оплаквания. Не всеки обаче може да отдели време за редовни тренировки в спортната зала и пешеходни...

Зумба – забавление и фитнес в едно

Зумба – забавление и фитнес в едно

от Лили Иванова, Avtora.com | 09.05.2016 | 14:00

През последните години зумбата стана хит по целия свят – практикува се от жени на различна възраст, които поддържат фигурата си, като свалят килограми и същевременно се забавляват.

Garmin Vivosmart HR – пулсомер с гривна или гривна с пулсомер. Защото пулсът има значение

Garmin Vivosmart HR – пулсомер с гривна или гривна с пулсомер. Защото пулсът има значение

от Avtora.com | 14.03.2016 | 00:00

Ако ненадейно установите, че е настъпил моментът, в който да започнете да водите по-здравословен начин на живот, или е дошло времето да следи по-акуратно ежедневните си активности, било то на любителско или професионално ниво, значи е време да се снабдите...

6 предложения за спортни занимания в група

6 предложения за спортни занимания в група

от Аvtora.com | 08.03.2016 | 00:00

Много често липсата на мотивация за спорт е породена както от липсата на време, така и от непознаването на различните методологии за правилно трениране. От друга страна ангажирането на личен инструктор е действие, свързано с допълнителни разходи, които...

Плочки на корема - мисията възможна с 6 изпитани упражнения

Плочки на корема - мисията възможна с 6 изпитани упражнения

от Аvtora.com | 28.02.2016 | 08:00

Целта на настоящия материал е да ви въведе в работата за коремни мускули и да ви предложим някои базисни упражнения, които може да започнете да практикувате още от утре. Трябва да сте наясно, че ако изберете да ваете красив корем в домашни условия, е...

Forerunner 225 – оптичен пулсомер и GPS тракер за бегачи

Forerunner 225 – оптичен пулсомер и GPS тракер за бегачи

от Avtora.com | 26.02.2016 | 00:00

Когато бягането за здраве се превърне от порив в необходимост, неминуемо настъпва и следващият преломен момент – този, в който сте обладан от желанието да измервате вашите резултати с идеята да контролирате собствения си прогрес.

6 задължителни аксесоара, без които не бива да се качваш на колело

6 задължителни аксесоара, без които не бива да се качваш на колело

от Avtora.com | 23.02.2016 | 14:00

Въпреки че България не е сред държавите, чиято градска и междуселищна инфраструктура е пригодена за ползване на велосипед, то предимството на този вид транспорт се оценява бързо от младите хора в страната.

X