5 лесни начина да се заредите с енергия

5 лесни начина да се заредите с енергия

Със сигурност се е случвало и на вас да се чувствате изцедени още от сутринта и дори след голямата доза кафе все още да се питате как ще избутате следващите 12 часа.

Една от причините да се чувстваме така (според компетентното мнение на американски психолози) е, че сме твърде сурови със себе си – лягаме си с телефона, не почиваме пълноценно и не осигуряваме достатъчно движение на тялото си. Всичко това вреди както на психическото, така и на физическото ни здраве, затова е време да вземем съответните мерки.

Предлагаме ви 5 лесни начина да върнете енергията в тялото си.

Заменете телевизията с разходка

Прибирате се вечер от работа и единственото, за което имате сили, е  да се излегнете на дивана и да гледате телевизия. Голяма грешка! Новините напрягат, късните екшъни – също. Не си го причинявайте. Излезте навън и се разходете, прочистете мислите си, подишайте свеж въздух и се отпуснете.

Избягвайте бързото хранене

Един от основните източници на енергия и здраве е храната, затова внимавайте какво включвате в менюто си. Избирайте такива продукти, които ще заредят организма ви с така необходимите витамини и минерали.

Не пропускайте сутрешната тренировка

Австралийско изследване доказа, че сутрешните упражнения увеличават в пъти тонуса ни, стимулират отделянето на хормона на щастието допамин и понижават драстично нивото на стреса.  Сред останалите ползи от сутрешната тренировка са ускоряване на метаболизма, подобряване на храносмилането и повишаване на имунитета.

Слушайте музика

По-скоро не спирайте да слушате музика! Редица изследвания показват, че музиката играе изключително важна роля в живота ни. Доказано е, че около 30-минутно слушане на класическа музика преди лягане подобрява значително качеството на съня. От друга страна, слушането на тонизиращи песни сутрин ще ви зареди позитивно и денят ви ще започне наистина зашеметяващо.

Пийте вода

Не спирайте да хидратирате организма си и подхождайте към това със същото внимание, с което се отнасяте и към храненето. Недостигът на вода затруднява работата на главния мозък и намалява способността ни да се концентрираме. Добре е също да знаете, че водата улеснява храносмилането, помага в отслабването и се грижи за външния ни вид. Затова не лишавайте организма си от вода.

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

Как да подобрим паметта си с тази лесна техника за запомняне

Как да подобрим паметта си с тази лесна техника за запомняне

от Мария Иванова, Avtora.com | 21.08.2017 | 10:00

Всичко, което трябва да направим, е да си създадем въображаем "дворец на спомените".

Илюзия ли е свободната воля?

Илюзия ли е свободната воля?

от Avtora.com | 19.08.2017 | 18:17

Теорията за детерминизма на Исак Нютон казва, че всичко в живота ви е отдавна заложено, дори прочитането на този материал. Вие нямате свободна воля, говорим за една илюзия!

9 начина да спрем главоболието без хапчета

9 начина да спрем главоболието без хапчета

от Avtora.com | 13.08.2017 | 11:42

Научете какви са различните типове главоболие и как лесно и без хапчета можем да се преборим с тях.

Как кучетата ни правят по-здрави?

Как кучетата ни правят по-здрави?

от Avtora.com | 05.08.2017 | 14:24

Има безброй начини, чрез които кучето прави живота ви по-приятен. То е верен приятел, забавлява ви, прави запознанствата по-лесни и дори може да подобри здравословното ви състояние.

5 хака, с които да поддържате идеално тегло

5 хака, с които да поддържате идеално тегло

от Avtora.com | 13.10.2016 | 16:21

Как да поддържаме идеално тегло и как да се предпазим от неусетното залитане в крайности...

7 сутрешни ритуала, с които най-успешните хора в света започват деня си

7 сутрешни ритуала, с които най-успешните хора в света започват деня си

от Лина Филипова, Avtora.com | 03.10.2016 | 09:00

Денят се познава от сутринта и това как оползотворяваме утрото си до голяма степен показва как ще протекат и следващите часове.

6 начина да преодолеем стресови ситуации

6 начина да преодолеем стресови ситуации

от Лили Иванова, Avtora.com | 03.05.2016 | 14:00

Забързаното ежедневие, проблемите вкъщи, задълженията в работата... Когато всичко това ви се струпа на главата и сякаш не издържате на напрежението, най-доброто решение е отделеното време за почивка и спокойствие. Ето 6 лесни "оръжия", с които ще преборите...

Диета и алкохол - възможно ли е?

Диета и алкохол - възможно ли е?

от Лили Иванова, Avtora.com | 08.04.2016 | 16:00

Както се казва: "Няма начин да няма начин". Всеизвестно е колко полезно, лечебно и вдъхновяващо е виното. И макар всички познати диети да изключват приема на алкохолни напитки, то винената диета е ефективна и изхвърля излишните течности от организма.

Вкусно, полезно и с щипка любов: Вегетарианска пица с рукола и кралски печурки

Вкусно, полезно и с щипка любов: Вегетарианска пица с рукола и кралски печурки

от Цвет Бонева, Avtora.com | 05.04.2016 | 16:00

Пролетта дойде, а с нея и пресните салати, билки и зеленчуци. Пазарите са отрупани с цветове и всичко е свежо и колоритно. За да се вталим за лятото, а и да се погрижим за организма си, е добре да се възползваме от зеленчуковото разнообразие.

5 нискокалорични напитки за детоксикация

5 нискокалорични напитки за детоксикация

от Теодора Желязкова, Avtora.com | 25.03.2016 | 14:00

Акнето и лошият дъх са само част от последствията, предизвикани от прекаленото количество токсини в тялото ви. Диетите за детоксикация включват набор от упражнения и прием на плодове и зеленчуци, както и друга нискокалорична питателна храна, която помага...

X