Как 4 акупресурни точки могат да ни избавят от махмурлук и още нещо

Как 4 акупресурни точки могат да ни избавят от махмурлук и още нещо

На кого ли не се е случвало да има тежък махмурлук, главоболие и безброй задачи и въпреки поредното хапче да продължава да се чувства като блъснат от кола?!

Е, предполагам, че и на вас ви е писнало от болкоуспокояващи, затова да опитаме с малко масаж…

Предлагаме ви 4 акупресурни точки, с които лесно можете да се избавите от махмурлук, гадене, менструални болки – неразположения, които все идват в най-неподходящите моменти…

1. Изпълнения в стил "Последният ергенски запой" винаги приключват по един и същ начин. Да видим как да излекуваме последствията:

Погледнете външната част на лявата си длан и открийте пресечната точка на линиите на палеца и показалеца, притиснете силно и за кратко от двете страни, а след това минете и на другата ръка. Направете няколко повторения, като всеки път сменяте ръцете. А сега как се чувствате?

2. Понякога и ни се гади – независимо дали от хората около нас, или просто защото сме пипнали някой вирус. Без значение каква е причината, и това е поправимо:

Поставете средния пръст и показалеца от външната страна, точно под сгъвката на китката, като оставите един пръст разстояние между тях. Нека от вътрешната страна да остане палецът, който да се падне между пръстите, които са от външната страна на ръката. Притиснете ги заедно. Е, отмина ли?

3. Имаме и нещо специално за дамите и техните моменти на неразположение. За да изгоните менструалните болки, опипайте кръста си и открийте мястото между лумбалните прешлени и опашната кост, притиснете го силно, докато правите дълбоки вдишвания през носа и издишате през устата. Скоро ще усетите, че болката се разсейва.

4. За да допълним съветите си за едно пълноценно съществуване отвъд границите на това, което ни е позволила природата, следващият урок ще ви научи как да преодолявате усещането за преяждане и да ускорите храносмилането си:

Поставете всичките си десет пръста така, че да образуват хоризонтал под линията на ребрата, който пък да съвпадне с нивото на очите ви. След това, докато дишате дълбоко, силно натиснете надолу (но не и навътре – все пак не искаме да попилеем вкусната храна, нали?). След няколко повторения ще имате място поне за още едно от онези шоколадови бонбончета с лешников пълнеж, ммм...

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

Как да подобрим паметта си с тази лесна техника за запомняне

Как да подобрим паметта си с тази лесна техника за запомняне

от Мария Иванова, Avtora.com | 21.08.2017 | 10:00

Всичко, което трябва да направим, е да си създадем въображаем "дворец на спомените".

Илюзия ли е свободната воля?

Илюзия ли е свободната воля?

от Avtora.com | 19.08.2017 | 18:17

Теорията за детерминизма на Исак Нютон казва, че всичко в живота ви е отдавна заложено, дори прочитането на този материал. Вие нямате свободна воля, говорим за една илюзия!

9 начина да спрем главоболието без хапчета

9 начина да спрем главоболието без хапчета

от Avtora.com | 13.08.2017 | 11:42

Научете какви са различните типове главоболие и как лесно и без хапчета можем да се преборим с тях.

Как кучетата ни правят по-здрави?

Как кучетата ни правят по-здрави?

от Avtora.com | 05.08.2017 | 14:24

Има безброй начини, чрез които кучето прави живота ви по-приятен. То е верен приятел, забавлява ви, прави запознанствата по-лесни и дори може да подобри здравословното ви състояние.

5 хака, с които да поддържате идеално тегло

5 хака, с които да поддържате идеално тегло

от Avtora.com | 13.10.2016 | 16:21

Как да поддържаме идеално тегло и как да се предпазим от неусетното залитане в крайности...

7 сутрешни ритуала, с които най-успешните хора в света започват деня си

7 сутрешни ритуала, с които най-успешните хора в света започват деня си

от Лина Филипова, Avtora.com | 03.10.2016 | 09:00

Денят се познава от сутринта и това как оползотворяваме утрото си до голяма степен показва как ще протекат и следващите часове.

6 начина да преодолеем стресови ситуации

6 начина да преодолеем стресови ситуации

от Лили Иванова, Avtora.com | 03.05.2016 | 14:00

Забързаното ежедневие, проблемите вкъщи, задълженията в работата... Когато всичко това ви се струпа на главата и сякаш не издържате на напрежението, най-доброто решение е отделеното време за почивка и спокойствие. Ето 6 лесни "оръжия", с които ще преборите...

Диета и алкохол - възможно ли е?

Диета и алкохол - възможно ли е?

от Лили Иванова, Avtora.com | 08.04.2016 | 16:00

Както се казва: "Няма начин да няма начин". Всеизвестно е колко полезно, лечебно и вдъхновяващо е виното. И макар всички познати диети да изключват приема на алкохолни напитки, то винената диета е ефективна и изхвърля излишните течности от организма.

Вкусно, полезно и с щипка любов: Вегетарианска пица с рукола и кралски печурки

Вкусно, полезно и с щипка любов: Вегетарианска пица с рукола и кралски печурки

от Цвет Бонева, Avtora.com | 05.04.2016 | 16:00

Пролетта дойде, а с нея и пресните салати, билки и зеленчуци. Пазарите са отрупани с цветове и всичко е свежо и колоритно. За да се вталим за лятото, а и да се погрижим за организма си, е добре да се възползваме от зеленчуковото разнообразие.

5 нискокалорични напитки за детоксикация

5 нискокалорични напитки за детоксикация

от Теодора Желязкова, Avtora.com | 25.03.2016 | 14:00

Акнето и лошият дъх са само част от последствията, предизвикани от прекаленото количество токсини в тялото ви. Диетите за детоксикация включват набор от упражнения и прием на плодове и зеленчуци, както и друга нискокалорична питателна храна, която помага...

X