11 начина за отслабване, когато нямате свободно време

11 начина за отслабване, когато нямате свободно време

През повечето време имаме добри намерения, но когато става въпрос за загуба на излишни килограми, животът сякаш застава на пътя ни и някак все не успяваме да намерим време за свалянето им. Повечето от нас работим на места, които подпомагат заседналия ни начин на живот. И все пак не се притеснявайте, не се нуждаете от повече от 24 часа на ден, за да се храните по-малко и да се движите повече. Ето няколко съвета как да стане това:

Освободете ума си

Често си мислим, че трябва да прекарваме по повече от един час във фитнес залата или да се храним с хумус и суперхрани, а когато не можем да постигнем това, се предаваме. Не гледайте на целия си ден като на успех или провал, помислете как да си дадете нов шанс за нещо здравословно. Нямате възможност днес да посетите фитнеса, направете си лека и здравословна вечеря. Не всичко е загубено.

Яжте малки порции

Помислете как да намалите порциите храна. Добър избор е да пропуснете десерта и второто ядене, за да избегнете допълнителните калории, които те ви носят.

Не пропускайте хранения

Схващането, че едно хранене на ден ще ви донесе успех в загубата на тегло, е грешно. Пропускането на хранения може да забави метаболизма ви, да засегне нивата на хормоните на инсулина или да доведе до нездравословен избор на храна или дори до преяждане.

Движете се повече

Не е задължително да отделите цял час за спорт в натоварения ви дневен график. Можете да тренирате 10 минути сутрин, 10 минути на обяд и 10 минути вечер, 5 дни в седмицата.

Не сядайте, когато можете да стоите прави

Стоенето прав, само по себе си, няма да помогне за сваляне на килограми, но ще е една добра първа стъпка към намаляването на заседналия начин на живот. Можете да стоите прави в метрото, докато говорите по телефона или докато гледате телевизия.

Спете достатъчно

Сънят е здраве. Спете достатъчно, за да сте свежи за следващия ден и за всички задачи, които сте си поставили. Сънят ще ви направи по-дейни и тонизирани.

Използвайте уикендите си умно

Може да използвате уикендите за по-дълги тренировки, особено сред природата, за шопинг на здравословни храни, литература или спортни дрехи. Планирайте спортните си активности през седмицата.

Бъдете активни със семейството и приятелите си

Не е нужно да сте във фитнес залата – поиграйте с децата си, тази активност определено може да държи висок пулса ви. Нямате деца – присъединете се към група приятели за джогинг в парка или посетете спининг клас.

Правете високоинтензивни тренировки

Не е задължително добрата тренировка да трае часове. Проучвания показват, че 20-минутна високоинтензивна интервална тренировка може да изгори повече калории, отколкото 45-минутна тренировка с ниска интензивност.

Направете си домашен фитнес

Ако нямате време да отидете до фитнес залата, направете си такава във вашия хол. Нужна ви е постелка, тежести, фитбол топка, гимнастически ластици, приятна музика и желание да тренирате на ваша територия.                                                                          

Поставете си цели

Поставянето на краткосрочни цели мотивира. Визуализирайте къде бихте искали да бъдете в края на седмицата и работете за това идните 6 дни.

Нямате право на повече извинения. Нека започнем сега, а не след Нова година!

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

Владимир Кличко е аут от бокса, Пулев ще се бие с Джошуа

Владимир Кличко е аут от бокса, Пулев ще се бие с Джошуа

от Avtora.com | 03.08.2017 | 17:14

Боксьорът Владимир Кличко слага край на кариерата си, което отваря нова врата за Кубрат Пулев.

Чорапи с пет пръста Injinji – подарък за ходилата!

Чорапи с пет пръста Injinji – подарък за ходилата!

от Avtora.com | 09.03.2017 | 17:09

В случай че се нуждаете от чорапи за йога, чорапи за бягане или чорапи с пет пръста за обувки тип Vibram five fingers, то пазарът предлага много и различни опции. Един бранд обаче се откроява качествено от всичко, което се предлага в този сегмент, и...

Play Reha – онлайн платформата за вашето бързо възстановяване след травма

Play Reha – онлайн платформата за вашето бързо възстановяване след травма

от Avtora.com | 08.10.2016 | 13:48

Play Reha е онлайн платформа за рехабилитация, която съчетава най-новите постижения на кинезитерапията с тези на съвременната техника. Най-достъпният помощник за пълно възстановяване у дома след операция или травма към момента.

Тренировки в офиса – как да спортуваме от положение на седеж

Тренировки в офиса – как да спортуваме от положение на седеж

от Лина Филипова, Avtora.com | 26.09.2016 | 14:00

Недостатъчното движение е една от причините за поява на наднормено тегло, намаляване на работоспособността, болки в гърба, проблеми с очите и различни други оплаквания. Не всеки обаче може да отдели време за редовни тренировки в спортната зала и пешеходни...

Зумба – забавление и фитнес в едно

Зумба – забавление и фитнес в едно

от Лили Иванова, Avtora.com | 09.05.2016 | 14:00

През последните години зумбата стана хит по целия свят – практикува се от жени на различна възраст, които поддържат фигурата си, като свалят килограми и същевременно се забавляват.

Garmin Vivosmart HR – пулсомер с гривна или гривна с пулсомер. Защото пулсът има значение

Garmin Vivosmart HR – пулсомер с гривна или гривна с пулсомер. Защото пулсът има значение

от Avtora.com | 14.03.2016 | 00:00

Ако ненадейно установите, че е настъпил моментът, в който да започнете да водите по-здравословен начин на живот, или е дошло времето да следи по-акуратно ежедневните си активности, било то на любителско или професионално ниво, значи е време да се снабдите...

6 предложения за спортни занимания в група

6 предложения за спортни занимания в група

от Аvtora.com | 08.03.2016 | 00:00

Много често липсата на мотивация за спорт е породена както от липсата на време, така и от непознаването на различните методологии за правилно трениране. От друга страна ангажирането на личен инструктор е действие, свързано с допълнителни разходи, които...

Плочки на корема - мисията възможна с 6 изпитани упражнения

Плочки на корема - мисията възможна с 6 изпитани упражнения

от Аvtora.com | 28.02.2016 | 08:00

Целта на настоящия материал е да ви въведе в работата за коремни мускули и да ви предложим някои базисни упражнения, които може да започнете да практикувате още от утре. Трябва да сте наясно, че ако изберете да ваете красив корем в домашни условия, е...

Forerunner 225 – оптичен пулсомер и GPS тракер за бегачи

Forerunner 225 – оптичен пулсомер и GPS тракер за бегачи

от Avtora.com | 26.02.2016 | 00:00

Когато бягането за здраве се превърне от порив в необходимост, неминуемо настъпва и следващият преломен момент – този, в който сте обладан от желанието да измервате вашите резултати с идеята да контролирате собствения си прогрес.

6 задължителни аксесоара, без които не бива да се качваш на колело

6 задължителни аксесоара, без които не бива да се качваш на колело

от Avtora.com | 23.02.2016 | 14:00

Въпреки че България не е сред държавите, чиято градска и междуселищна инфраструктура е пригодена за ползване на велосипед, то предимството на този вид транспорт се оценява бързо от младите хора в страната.

X