Повреден телефон? Това не е проблем с тези джаджи!

Повреден телефон? Това не е проблем с тези джаджи!

На тези страници често ви даваме съвети как да предпазите мобилния си телефон от нараняване. Препоръчваме различни калъфи, кейсове, протектори, брони и какво ли още не. Нашите читатели обаче често са вироглави и допускаме, че може и да не сте ни послушали.

Какъвто и да е случаят, съвременните мобилни джаджи рядко оцеляват непокътнати през целия си живот. Не помага и фактът, че производителите ги правят толкова крехки, само и само да се похвалят колко тънък е най-новият им модел.

И така, настъпил е този черен ден, в който сте направили смартфона си на сол… или поне сте му надраскали дисплея. Има вариант да го върнете на ремонт, но обикновено гаранцията не покрива неща като "изпуснах го от балкона на шестия етаж" или "прегазих го с колата". Разбира се, съществува и възможността да се захванете сами със случая…

Да, макар съвременните ни телефони да са по-сложно устроени и по-мощни от суперкомпютрите от миналия век, те все пак не са невъзможни за ремонтиране в домашни условия. Естествено, преди да продължим нататък, трябва да ви посъветваме да внимавате, когато се правите на домашен майстор, тъй като има вероятност да реализирате повече щети, отколкото поправки.

Но по-смелите от вас няма да се спрат пред някакви си трудности. В интернет има достатъчно информация, така че дори средно технически грамотен човек да може да се оправи лесно със стандартен проблем. Необходими са единствено правилните инструменти. Точно за това ще си говорим тук, в днешния час по Труд и техника!

Както казват на запад, Safety First! Телефоните са чупливи отвън, но доста повече отвътре. Оборудвайте се с ръкавиците Jakemy ESD Gloves XL (цена 15 лв.), за да не се налага да пипате вътрешностите на устройството си с мазни пръсти. Нещо повече – тези ръкавици са антистатични, тоест няма опасност без да искате да изпържите джаджата с неочаквано изстрелване на електрически заряд от пръста си.

След като се погрижите за сигурността, най-напред имате нужда от отвертки. Вземете Jackly Screwdriver Set JK-6032B (цена 19 лв.) и ще получите толкова много, че ще се чудите какво да ги правите – в комплекта има цели 29 броя накрайници. Защо не са ги закръглили на 30 - можем само да гадаем.

Разбира се, отвертките са само най-базовият инструмент, от който ще имате нужда. Всичко останало (или почти всичко) можете да получите от комплекта инструменти Yaxun YX6028B (цена 39 лв.). В него ще намерите цели 37 броя джвъчки, с които да извършите операция на джобния си пациент.

Когато дойде моментът за фината настройка, вероятно нещо като пинсетите Jakemy Replacable Tweezer JM-T10-11 (цена 15 лв.) ще ви бъде от полза. Направени са от неръждаема стомана, не се магнетизират и идват с няколко различни накрайника, така че да ги ползвате в най-разнообразни ситуации.

За финал искаме да ви покажем нещо, което едва ли ще използвате всеки ден, но изглежда интересно - специални вакуумни клещи за повдигане и отваряне на дисплеи Jakemy LCD Pliers JM-OP10 (цена 19 лв.). Придобиването на такива няма да ви направи майстор, но поне ще изглеждате като такъв.

Ако не друго, с този базов набор от инструменти ще можете поне малко да навлезете в дълбините на съвременните технологии. Отново трябва да повторим да внимавате, но, в крайна сметка, който го е страх от мечки, да не си купува смартфон… или нещо такова.

Купи Jakemy ESD Gloves XL ТУК

Купи Jackly Screwdriver Set JK-6032B ТУК

Купи Yaxun YX6028B ТУК 

Купи Jakemy Replacable Tweezer JM-T10-11 ТУК

Купи Jakemy LCD Pliers JM-OP10 ТУК

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

Мобилни и дистанционни системи за видеонаблюдение

Мобилни и дистанционни системи за видеонаблюдение

от Avtora.com | 09.08.2017 | 08:09

По какъв начин отдалеченият видео достъп помага за наблюдението на вашите охранителни камери в личния живот или в бизнеса?

DC Charger Stand Pack – винаги подръка за вас

DC Charger Stand Pack – винаги подръка за вас

от Avtora.com | 03.05.2016 | 11:00

Цели четири джаджи за вашия телефон. И да, плочката за безжично зареждане е толкова готина, колкото звучи.

DC Starter Pack – всичко за вашия нов iPhone

DC Starter Pack – всичко за вашия нов iPhone

от Avtora.com | 26.04.2016 | 11:00

Силиконов калъф, оригинален кабел, зарядно устройство и поставка за кола, за да сте готови за път.

DC Outside Pack – за селфи маниака у вас

DC Outside Pack – за селфи маниака у вас

от Avtora.com | 19.04.2016 | 11:00

Комбинацията от телескопичен селфи стик, мощна външна батерия и мултифункционален кабел е сбъдната мечта за любителите фотографи.

DC Laptop Pack – за онези, които обичат да се отличават

DC Laptop Pack – за онези, които обичат да се отличават

от Avtora.com | 15.04.2016 | 11:00

Комплект дизайнерски неопренов калъф и мишка за лаптопи, с които да придадете неподправена индивидуалност на техниката си.

Kanex Lightning Sync & Charge Dock – винаги до вас

Kanex Lightning Sync & Charge Dock – винаги до вас

от Avtora.com | 05.04.2016 | 11:00

Елегантна и практична док станция, която поддържа много широк кръг устройства на Apple.

Kanex Mini Display Port към HDMI адаптер – бързата връзка между лаптопа и големия екран

Kanex Mini Display Port към HDMI адаптер – бързата връзка между лаптопа и големия екран

от Avtora.com | 29.03.2016 | 11:00

Връзката на вашия лъскав лаптоп на Apple с HD телевизор не трябва да е нещо трудно и благодарение на тази джаджа това наистина е така.

Kanex USB-C Memory Card Reader – толкова малък и толкова необходим

Kanex USB-C Memory Card Reader – толкова малък и толкова необходим

от Avtora.com | 22.03.2016 | 11:00

Една практична джаджа за лесен и бърз обмен на файлове от мобилните ви устройства.

Kanex USB-C Hub – Ethernet адаптер

Kanex USB-C Hub – Ethernet адаптер

от Avtora.com | 15.03.2016 | 11:00

С тази малка джаджа липсата на портове във вашето устройство вече не е проблем!

iStick Basic Collector OTG 64GB – универсален сторидж за iPhone, Android и компютър

iStick Basic Collector OTG 64GB – универсален сторидж за iPhone, Android и компютър

от Avtora.com | 08.03.2016 | 11:00

Този универсален стик може да се използва като допълнително място за съхранение както за iPhone и Android устройства, така и за преносими и настолни компютри.

X