5 сутрешни ритуала, които ще променят живота ви

5 сутрешни ритуала, които ще променят живота ви

Много голяма част от нашата реалност се формира от мислите, очакванията и вярванията ни.

Те, от своя страна, до голяма степен са закодирани в навиците, които ежедневно изпълняваме. Някои от тях следваме несъзнателно, но останалите можем да коригираме и променяме, така че те да са в състояние напълно да трансформират живота ни.

Според психолози ежедневните ритуали са едно от най-ефективните самозареждащи средства. Ето с кои от тях най-лесно може да промените живота си.

Благодарете

Да започнеш деня си с благодарност и признателност за хубавите неща, които се случват в живота ти, е нещо наистина зареждащо и изпълващо сърцето с радост. Този ритуал помага да изведем на преден план положителните неща, а не проблемите, разочарованията и болката. С подобна нагласа денят ви няма как да не е светъл и приятен, затова изпълнявайте ритуала всяка сутрин.

Правете списък с най-важните си задачи


Нека броят им да не надвишава три. Изберете ги така, че и трите да подпомагат дългосрочните ви цели. Примерно, ако една от големите цели в живота ви е да напишете книга, една от трите най-важни за деня задачи трябва да е написването на няколко страници от тази книга. Полезното на този ритуал е, че ви помага да се концентрирате първо върху истински важните за вас неща и не разпилявате енергията си.

Ставайте от леглото по-рано

Така ще разполагате с повече време както за изпълнение на сутрешните си ритуали, така и за занимания, за които не ви остава време през деня - като гимнастика, медитация, закуска, четене и всички онези неща, които обичате, но за които все не остава време.

Повишете настроението си с вдъхновяваща музика


Според специалисти слушането на музика, особено сутрин, оказва директно влияние на  настроението ни, зарежда ни емоционално и с нейна помощ даваме силен старт на деня си. Слушайте музика вкъщи и по пътя за работа всяка сутрин. Ще забележите ефекта веднага.

Практикувайте упражнението "Ки Гонг"

Според китайската философия Ки е силата на живота, а "Ки Гонг" е практиката, която ни учи как да я направляваме. Целта на това източно изкуство е постигане на хармония, здраве и дълголетие. Вижте във видеото упражнение, представено от Лий Холдън, което може да използвате за своя сутрешен ритуал.

Бързо търсене за:
Как да подобрим паметта си с тази лесна техника за запомняне

Как да подобрим паметта си с тази лесна техника за запомняне

от Мария Иванова, Avtora.com | 21.08.2017 | 10:00

Всичко, което трябва да направим, е да си създадем въображаем "дворец на спомените".

Илюзия ли е свободната воля?

Илюзия ли е свободната воля?

от Avtora.com | 19.08.2017 | 18:17

Теорията за детерминизма на Исак Нютон казва, че всичко в живота ви е отдавна заложено, дори прочитането на този материал. Вие нямате свободна воля, говорим за една илюзия!

9 начина да спрем главоболието без хапчета

9 начина да спрем главоболието без хапчета

от Avtora.com | 13.08.2017 | 11:42

Научете какви са различните типове главоболие и как лесно и без хапчета можем да се преборим с тях.

Как кучетата ни правят по-здрави?

Как кучетата ни правят по-здрави?

от Avtora.com | 05.08.2017 | 14:24

Има безброй начини, чрез които кучето прави живота ви по-приятен. То е верен приятел, забавлява ви, прави запознанствата по-лесни и дори може да подобри здравословното ви състояние.

5 хака, с които да поддържате идеално тегло

5 хака, с които да поддържате идеално тегло

от Avtora.com | 13.10.2016 | 16:21

Как да поддържаме идеално тегло и как да се предпазим от неусетното залитане в крайности...

7 сутрешни ритуала, с които най-успешните хора в света започват деня си

7 сутрешни ритуала, с които най-успешните хора в света започват деня си

от Лина Филипова, Avtora.com | 03.10.2016 | 09:00

Денят се познава от сутринта и това как оползотворяваме утрото си до голяма степен показва как ще протекат и следващите часове.

6 начина да преодолеем стресови ситуации

6 начина да преодолеем стресови ситуации

от Лили Иванова, Avtora.com | 03.05.2016 | 14:00

Забързаното ежедневие, проблемите вкъщи, задълженията в работата... Когато всичко това ви се струпа на главата и сякаш не издържате на напрежението, най-доброто решение е отделеното време за почивка и спокойствие. Ето 6 лесни "оръжия", с които ще преборите...

Диета и алкохол - възможно ли е?

Диета и алкохол - възможно ли е?

от Лили Иванова, Avtora.com | 08.04.2016 | 16:00

Както се казва: "Няма начин да няма начин". Всеизвестно е колко полезно, лечебно и вдъхновяващо е виното. И макар всички познати диети да изключват приема на алкохолни напитки, то винената диета е ефективна и изхвърля излишните течности от организма.

Вкусно, полезно и с щипка любов: Вегетарианска пица с рукола и кралски печурки

Вкусно, полезно и с щипка любов: Вегетарианска пица с рукола и кралски печурки

от Цвет Бонева, Avtora.com | 05.04.2016 | 16:00

Пролетта дойде, а с нея и пресните салати, билки и зеленчуци. Пазарите са отрупани с цветове и всичко е свежо и колоритно. За да се вталим за лятото, а и да се погрижим за организма си, е добре да се възползваме от зеленчуковото разнообразие.

5 нискокалорични напитки за детоксикация

5 нискокалорични напитки за детоксикация

от Теодора Желязкова, Avtora.com | 25.03.2016 | 14:00

Акнето и лошият дъх са само част от последствията, предизвикани от прекаленото количество токсини в тялото ви. Диетите за детоксикация включват набор от упражнения и прием на плодове и зеленчуци, както и друга нискокалорична питателна храна, която помага...

X