Lara Croft and the Temple of Osiris – забавна най-вече с приятели

Lara Croft and the Temple of Osiris – забавна най-вече с приятели

Платформи: PC, PS4, Xbox One Жанр: екшън приключение Производител: Crystal Dynamics Издател: Square Enix

Lara Croft and the Guardian of Light бе интересно отклонение от утъпкания път на поредицата Tomb Raider, което се прие достатъчно добре, за да заслужи продължение в лицето на новата Lara Croft and the Temple of Osiris.

Втората игра отново предлага екшъна, пъзелите и платформинг елементите, типични за Tomb Raider заглавие, като ги представя от изометрична гледна точка и поставя сериозно ударение върху кооперативната игра.В Lara Croft and the Temple of Osiris титулярната героиня Лара Крофт и нейният съперник Картър внезапно попадат под ударите на древно проклятие, докато изследват гробница на древноегипетския бог Озирис. След това двамата се оказват забъркани в митологична вражда между наследниците на Озирис - Изида и Хор, които трябва да спрат злия бог Сет в опита му да завладее света.

По отношение на геймплея новата игра на Crystal Dynamics изглежда практически идентично със своя предшественик, запазвайки всичко, което работеше в оригинала, и давайки ни малко повече от него. То идва под формата на развит мултиплейър компонент, който позволява на четирима души да играят заедно, помагайки си или пък дори съревновавайки се за това кой ще сложи ръка на най-добрата екипировка.

Lara Croft and the Temple of Osiris ви дава възможност да изследвате поредица от гробници, които се отличават с голямо разнообразие от врагове, капани и пъзели. Всеки път, когато решите, че дизайнът вече ви е познат, играта го заменя с нещо ново, независимо дали е по-хитър пъзел или неочакван капан. По този начин играта внася необходимото разнообразие, въпреки че наистина напомня значително на първата част.Освен основните гробници, в света на Lara Croft and the Temple of Osiris ще откриете и такива, които може да посетите при желание. Там идеята е да се справите с някакво моментно препятствие, което на свой ред ще ви даде ценен предмет.

Изометричната камера се вписва добре с управлението, което е стегнато и уверено, а това е особено важно при платформинг елементите, както и при някои от пъзелите, които са с физични характеристики. Понякога наистина ще падате в дупки и няма да успеете да се справите с търкалянето на някоя гигантска топка, но нищо от това не е фатално. А и доста често има чекпоинти, които ви спестяват ненужно връщане назад.

Напредвайки в кампанията, получавате силата да променяте времето от деня, а след това дори и климатичните условия. Интересно е, че основната кампания няма много възможности да ги използвате, но когато приключите с нея и светът остане отворен за изследване, може да си поиграете доста с тези новопридобити умения. Те реално променят света и така влияят на дизайна на нивата и дори на някои от предметите, които може да откриете. Това е забавна система, която наистина ви дава повече свобода в експериментите след края на историята.Ролевият елемент е застъпен под формата на поредица предмети, които може да откриете и да екипирате героите си с тях. Разнообразието от огнестрелни оръжия е голямо, а освен това може да ъпгрейдвате магическата тояга на Лара, която играе ролята едновременно на оръжие и на важен за много пъзели инструмент. Героите могат да се екипират с различни магически предмети като пръстени и амулети, които обогатяват техните характеристики или пък дават защита срещу определени врагове.

Доста интересни са и босовете, срещу които трябва да се изправите. Някои от тях са наистина огромни и ни навяват спомени за класическия дизайн на босовете в платформърите от ерата на PlayStation и Nintendo 64. Битките никога не се решават само със сила, а включват платформинг и пъзел елементи, които ви поставят за задача да откриете слабото място на врага.Въпреки поставения акцент върху мултиплейъра, Lara Croft and the Temple of Osiris функционира напълно добре и като сингъл игра, най-малкото защото дизайнът на пъзелите се променя според това колко са играчите.

Все пак основната идея на Crystal Dynamics несъмнено е била в играта да се включат повече хора. Тогава пъзелите изискват нови решения и много моменти в играта стимулират играчите да работят заедно. Така Lara Croft and the Temple of Osiris се оказва едно чудесно алтернативно на главната поредица заглавие, с което може да заситите жаждата си за приключение с марка Tomb Raider. Поне докато не се появи Rise of the Tomb Raider следващата есен.

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

10 от най-очакваните игри до края на годината

10 от най-очакваните игри до края на годината

от Avtora.com | 04.10.2016 | 00:00

Всички най-интересни заглавия от следващите месеци на едно място!

Топ 10 на най-популярните игри сред българските геймъри за 2016 година

Топ 10 на най-популярните игри сред българските геймъри за 2016 година

от Avtora.com | 18.07.2016 | 17:46

Специализираната верига за продажба на компютърни и видеоигри Pulsar Games разреши всички спорове сред геймърите за това кои са най-популярните игри, публикувайки собствена класация на най-продаваните гейм заглавия у нас от началото на 2016 година.

Resident Evil: Revelations 2 – ужасите пак ни радват

Resident Evil: Revelations 2 – ужасите пак ни радват

от Методи Константинов | 11.03.2015 | 11:00

Производител: Capcom Издател: Capcom Жанр: Сървайвъл хорър Платформи: PC, PS3, PS4, XBOX360, XBOX One

No Country for Old MMOs, или защо World of Warcraft ще стане безплатна

No Country for Old MMOs, или защо World of Warcraft ще стане безплатна

от Avtora.com | 14.01.2015 | 15:00

Вече цяло десетилетие World of Warcraft безусловно доминира в MMORPG пейзажа и остава играта, която в най-голяма степен диктува посоката на развитие на MMO жанра и днес, въпреки че тази ниша постепенно се запълва с достатъчно много на брой, респектиращо...

Game of Thrones: Fire from Ice – играта, която феновете очакваха

Game of Thrones: Fire from Ice – играта, която феновете очакваха

от Филип Станиславов | 17.12.2014 | 12:00

Платформи: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One Жанр: приключение Производител: Telltale Games Издател: Telltale Games

Поредна реформа в World of Warcraft – падат рестрикциите за Death Knight. Какъв е планът, Blizzard?

Поредна реформа в World of Warcraft – падат рестрикциите за Death Knight. Какъв е планът, Blizzard?

от Avtora.com | 13.12.2014 | 20:00

Малко повече от месец след дебюта на Warlords of Draenor Blizzard ще направи поредната реформа в геймплея на World of Warcraft, премахвайки рестрикциите за придобиване на уникалния клас герои Death Knight. Въведен с Wrath of the Lich King през 2008 година,...

Assassin's Creed: Rogue – по-добрият избор тази година

Assassin's Creed: Rogue – по-добрият избор тази година

от Методи Константинов | 27.11.2014 | 11:00

Платформи: PS3, Xbox 360 Жанр: Екшън приключение Производител: Ubisoft Sofia Издател: Ubisoft

Call of Duty: Advanced Warfare – войната на бъдещето стигна до България

Call of Duty: Advanced Warfare – войната на бъдещето стигна до България

от Методи Константинов | 10.11.2014 | 11:00

Платформи: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One Жанр: шутър Производител: Sledgehammer Games Издател: Activision

Borderlands: The Pre-Sequel – шареното отново е на мода

Borderlands: The Pre-Sequel – шареното отново е на мода

от Методи Константинов | 21.10.2014 | 14:30

Платформи: PC, PS3, Xbox 360 Жанр: шутър Производител: 2K Australia Издател: 2K Games

X