Поредна реформа в World of Warcraft – падат рестрикциите за Death Knight. Какъв е планът, Blizzard?

Поредна реформа в World of Warcraft – падат рестрикциите за Death Knight. Какъв е планът, Blizzard?

Малко повече от месец след дебюта на Warlords of Draenor Blizzard ще направи поредната реформа в геймплея на World of Warcraft, премахвайки рестрикциите за придобиване на уникалния клас герои Death Knight. Въведен с Wrath of the Lich King през 2008 година, досега Death Knight бе достъпен единствено за играчите, развили поне един герой до 55-то ниво. Сега това ограничение ще отпадне и всеки WoW играч ще може да се сдобие с Death Knight без каквито и да било условия и препятствия.

Замисълът на това ограничение, свързано с Death Knight, бе свързан с факта, че този персонаж стартира директно от 55-то ниво и Blizzard не искаха играчите да пропуснат първите зони, позволявайки им да започнат играта с толкова развит герой. Шест години по-късно светът на World of Warcraft е много по-мащабен и многопластов, а освен това играчите вече имат възможност да си закупят boost за моментално качване на герой до 90-то ниво или да го придобият безплатно с Warlords of Draenor, което до голяма степен обезсмисля условията, свързани с Death Knight.

Въвеждането на мощния като вулкан и рунически подсилен Death Knight се състоя на територията на Eastern Plaguelands, при което освободилият се от контрола на Lich King рицар получи правото да избере страна, към която да се присъедини – към Alliance или към Horde. В хода на изпълнение на определени куестове Death Knight разгърна пълния си комплекс от изключителни, единствени по рода си способности. Той остава и единственият герой от hero клас в WoW до ден-днешен.


Game Awards 2014 - победителите

Най-важните анонси на Game Awards 2014


"Планът е промяната да влезе в сила следващата седмица, когато ще можете да стартирате нов Death Knight (от 55-то ниво), без да е необходимо преди това да сте достигнали това ниво с друг персонаж", се казва в анонса в Battle.net, публикуван във форумите от Nethaera - мениджър връзки с обществеността на Blizzard.

"Според мен зависи изцяло до нас да продължим да търсим начини да поддържаме усещането за геймплея като за нещо ново и свежо. Това е възможно чрез добавянето на нови елементи в играта, като същевременно я направим по-достъпна не само за новите играчи, но и за онези, които са играли WoW преди известно време и искат да се върнат.

Смятам, че може би като неволно последствие от добавянето на всичкото това съдържание и наслагването на нови и нови пластове, които правят всичко още по-комплексно, хората, които не са в крак с всичко това, в един момент започват да изпитват усещането, че изостават все повече и повече", обяснява изпълнителният директор на Blizzard Майк Морхайм.


World of Warcraft играч достигна 90-то ниво като неутрален (нито Horde, нито Alliance)

Blizzard пусна бустъра за нива в World of Warcraft за $60 (Видео)


В момента всеки може да започне да играе WoW безплатно, стартирайки специалното издание на играта, което ограничава развитието до 20 ниво. Оттам нататък може да се продължи след закупуване на пълното й издание, а ако настоящ играч "доведе" нов в Starter Edition на WoW, и двамата ще генерират XP точки в трикратно по-голям размер от нормалния. Срещу $60, колкото струва противоречиво приетият character boost пък, повечето куестове могат да бъдат пропуснати, тъй като с него персонажите започват директно от 90-то ниво.

Включването на Death Knight - герой, започващ от толкова високо ниво, и тези обучителни куестове, предназначени за неговото по-нататъшно развитие, бяха едни от първите свидетелства за желанието на Blizzard да направи WoW по-достъпен. По този начин за играчите стана излишно да преминават повторно през началните зони, за да вдигат нива с този герой.

С всеки следващ експанжън и вдигане тавана на нивата на развитие Blizzard се сблъскваха с нежеланието на част от играчите да влагат толкова много време и усилия, докато достигнат до най-новото съдържание. Ето защо създателите на легендарната MMO ролева игра съсредоточиха усилията си върху намирането на решения, чрез които завръщащите се играчи да могат да се озоват на такъв етап от прогреса в играта, на какъвто пожелаят.

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

10 от най-очакваните игри до края на годината

10 от най-очакваните игри до края на годината

от Avtora.com | 04.10.2016 | 00:00

Всички най-интересни заглавия от следващите месеци на едно място!

Топ 10 на най-популярните игри сред българските геймъри за 2016 година

Топ 10 на най-популярните игри сред българските геймъри за 2016 година

от Avtora.com | 18.07.2016 | 17:46

Специализираната верига за продажба на компютърни и видеоигри Pulsar Games разреши всички спорове сред геймърите за това кои са най-популярните игри, публикувайки собствена класация на най-продаваните гейм заглавия у нас от началото на 2016 година.

Resident Evil: Revelations 2 – ужасите пак ни радват

Resident Evil: Revelations 2 – ужасите пак ни радват

от Методи Константинов | 11.03.2015 | 11:00

Производител: Capcom Издател: Capcom Жанр: Сървайвъл хорър Платформи: PC, PS3, PS4, XBOX360, XBOX One

No Country for Old MMOs, или защо World of Warcraft ще стане безплатна

No Country for Old MMOs, или защо World of Warcraft ще стане безплатна

от Avtora.com | 14.01.2015 | 15:00

Вече цяло десетилетие World of Warcraft безусловно доминира в MMORPG пейзажа и остава играта, която в най-голяма степен диктува посоката на развитие на MMO жанра и днес, въпреки че тази ниша постепенно се запълва с достатъчно много на брой, респектиращо...

Lara Croft and the Temple of Osiris – забавна най-вече с приятели

Lara Croft and the Temple of Osiris – забавна най-вече с приятели

от Методи Константинов | 08.01.2015 | 14:00

Платформи: PC, PS4, Xbox One Жанр: екшън приключение Производител: Crystal Dynamics Издател: Square Enix

Game of Thrones: Fire from Ice – играта, която феновете очакваха

Game of Thrones: Fire from Ice – играта, която феновете очакваха

от Филип Станиславов | 17.12.2014 | 12:00

Платформи: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One Жанр: приключение Производител: Telltale Games Издател: Telltale Games

Assassin's Creed: Rogue – по-добрият избор тази година

Assassin's Creed: Rogue – по-добрият избор тази година

от Методи Константинов | 27.11.2014 | 11:00

Платформи: PS3, Xbox 360 Жанр: Екшън приключение Производител: Ubisoft Sofia Издател: Ubisoft

Call of Duty: Advanced Warfare – войната на бъдещето стигна до България

Call of Duty: Advanced Warfare – войната на бъдещето стигна до България

от Методи Константинов | 10.11.2014 | 11:00

Платформи: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One Жанр: шутър Производител: Sledgehammer Games Издател: Activision

Borderlands: The Pre-Sequel – шареното отново е на мода

Borderlands: The Pre-Sequel – шареното отново е на мода

от Методи Константинов | 21.10.2014 | 14:30

Платформи: PC, PS3, Xbox 360 Жанр: шутър Производител: 2K Australia Издател: 2K Games

X