Assassin's Creed: Rogue – по-добрият избор тази година

Assassin's Creed: Rogue – по-добрият избор тази година

Платформи: PS3, Xbox 360 Жанр: Екшън приключение Производител: Ubisoft Sofia Издател: Ubisoft

Когато стана ясно, че тази есен ще видим цели две Assassin’s Creed игри, нагласата сред геймърите бе, че топ заглавието ще бъде Assassin’s Creed: Unity, което се прави за новите PS4 и XBOX One конзоли, както и за РС, докато Assassin’s Creed: Rogue сякаш ще бъде неговият по-малък брат, създаден по-скоро за да не кара собствениците на вече бързо оставащите в миналото PS3 и XBOX360 да се чувстват пренебрегнати.

О, колко погрешни се оказаха тази очаквания!Unity със сигурност е добра игра, но дни след премиерата й за нея се говори най-вече когато става въпрос за множеството технически проблеми, които помрачават удоволствието. На свой ред Rogue се превърна в любимия и малко изненадващ фаворит на мнозина геймъри, които видяха в играта едно солидно екшън приключение, ползващо основата на миналогодишната Assassin’s Creed IV: Black Flag и надграждащо над тази формула по един много добър начин.

Едно от първите неща, които заслужават внимание, е фактът, че ще прекарате голяма част от Rogue, играейки в ролята на тамплиер. Това е прецедент за поредицата и определено дава интересна и новаторска перспектива. В случая главният герой е Шей Патрик Кормак – асасин, който впоследствие се присъединява към тамплиерите и ще трябва да тръгне по следите на същите тези хора, които доскоро е считал за братя.Като един вид духовен наследник на Black Flag, Rogue споделя голяма част от геймплей механиките на своя предшественик и това е добра новина за всички геймъри, които харесаха миналогодишното епично морско приключение. Така се завръщат морските битки, които продължават да бъдат все така вълнуващи, а и по-комплексни. Корабът на Шей на име Morrigan вече може не само да взима на абордаж, но и да бъде атакуван по същия начин от вражески съдове. Навигацията в ледените води е едновременно живописно изживяване и истинско морско приключение, което ви позволява да посетите исторически местности и да влезете в ролята на истински морски вълк.

Комбинирайки изследването на света по суша и вода, Rogue ви дава огромно разнообразие от неща, с които може да се занимавате във всеки един момент. Може да пленявате фортове, да ъпгрейдвате кораба си, да търсите най-различни съкровища и дори да се потопите в цяла мини стратегическа игра с кораби. Хубавото е, че в начина, по който играта ви дава достъп до това съдържание, има определен баланс и част от него става достъпно едва когато достигнете определена точка в кампанията. По този начин имате достатъчно странични занимания, но същевременно никога не се чувствате затрупани и объркани от това какво трябва да направите.Нова Assassin’s Creed игра неминуемо означава и нови джаджи и оръжия, с които да може да си играете. В случая те идват под формата на гранати и експлозиви, но освен това може да се възползвате от въздушната пушка, която приспива враговете или ги подлудява и създава възможности за много интересен тактически геймплей.

Паркур елементите са по-интуитивни от всякога, а същото се отнася и за стелт елемента, който все още разчита на автоматичното прикриване в гъста растителност, но пък усещането за незабелязано промъкване с минимален интерфейс всъщност е доста готино.Светът на Rogue е изключително красив и създателите на играта очевидно са дали всичко от себе си, за да извлекат максимума от поостарелите конзоли. Независимо дали пътешествието ви ще ви отведе до заледените части на Северния Атлантик, или до прашните улички на Ню Йорк, графиката наистина е отлична.

Някои по-придирчиви геймъри може би биха разкритикували Rogue за това, че е версия 1.5 на Black Flag, но истината е, че в новата игра има повече от достатъчно нововъведения, които да гарантират самостоятелния облик на приключението. Друг евентуален минус, поне за някои, би била липсата на състезателен мултиплейър режим, но Unity е толкова богата на съдържание, че само основната кампания може да ви ангажира за 20-25 часа, които могат да се разпрострат значително повече, ако искате да откриете всички тайни, които светът на играта съдържа.Може би най-хубавото на играта обаче е това, че тя е продукт на Ubisoft Sofia. Талантливото студио вече показа умението си да създава интересни игри като Tom Clancy’s Ghost Recon: Shadow Wars и дори направи първите си крачки в поредицата Assassin’s Creed с Liberation за PS Vita. Сега в лицето на Rogue можем смело да кажем, че най-сетне имаме първата "българска" ААА видео игра – едно чудесно постижение, което не само поставя страната ни на картата на гейм индустрията, но и ни кара с нетърпение да очакваме следващия проект на Ubisoft Sofia.

Бързо търсене за:

Avtora препоръчва

10 от най-очакваните игри до края на годината

10 от най-очакваните игри до края на годината

от Avtora.com | 04.10.2016 | 00:00

Всички най-интересни заглавия от следващите месеци на едно място!

Топ 10 на най-популярните игри сред българските геймъри за 2016 година

Топ 10 на най-популярните игри сред българските геймъри за 2016 година

от Avtora.com | 18.07.2016 | 17:46

Специализираната верига за продажба на компютърни и видеоигри Pulsar Games разреши всички спорове сред геймърите за това кои са най-популярните игри, публикувайки собствена класация на най-продаваните гейм заглавия у нас от началото на 2016 година.

Resident Evil: Revelations 2 – ужасите пак ни радват

Resident Evil: Revelations 2 – ужасите пак ни радват

от Методи Константинов | 11.03.2015 | 11:00

Производител: Capcom Издател: Capcom Жанр: Сървайвъл хорър Платформи: PC, PS3, PS4, XBOX360, XBOX One

No Country for Old MMOs, или защо World of Warcraft ще стане безплатна

No Country for Old MMOs, или защо World of Warcraft ще стане безплатна

от Avtora.com | 14.01.2015 | 15:00

Вече цяло десетилетие World of Warcraft безусловно доминира в MMORPG пейзажа и остава играта, която в най-голяма степен диктува посоката на развитие на MMO жанра и днес, въпреки че тази ниша постепенно се запълва с достатъчно много на брой, респектиращо...

Lara Croft and the Temple of Osiris – забавна най-вече с приятели

Lara Croft and the Temple of Osiris – забавна най-вече с приятели

от Методи Константинов | 08.01.2015 | 14:00

Платформи: PC, PS4, Xbox One Жанр: екшън приключение Производител: Crystal Dynamics Издател: Square Enix

Game of Thrones: Fire from Ice – играта, която феновете очакваха

Game of Thrones: Fire from Ice – играта, която феновете очакваха

от Филип Станиславов | 17.12.2014 | 12:00

Платформи: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One Жанр: приключение Производител: Telltale Games Издател: Telltale Games

Поредна реформа в World of Warcraft – падат рестрикциите за Death Knight. Какъв е планът, Blizzard?

Поредна реформа в World of Warcraft – падат рестрикциите за Death Knight. Какъв е планът, Blizzard?

от Avtora.com | 13.12.2014 | 20:00

Малко повече от месец след дебюта на Warlords of Draenor Blizzard ще направи поредната реформа в геймплея на World of Warcraft, премахвайки рестрикциите за придобиване на уникалния клас герои Death Knight. Въведен с Wrath of the Lich King през 2008 година,...

Call of Duty: Advanced Warfare – войната на бъдещето стигна до България

Call of Duty: Advanced Warfare – войната на бъдещето стигна до България

от Методи Константинов | 10.11.2014 | 11:00

Платформи: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One Жанр: шутър Производител: Sledgehammer Games Издател: Activision

Borderlands: The Pre-Sequel – шареното отново е на мода

Borderlands: The Pre-Sequel – шареното отново е на мода

от Методи Константинов | 21.10.2014 | 14:30

Платформи: PC, PS3, Xbox 360 Жанр: шутър Производител: 2K Australia Издател: 2K Games

X