Monsters University, или как се става истинско страшилище

Monsters University, или как се става истинско страшилище

Помните Майк и Съли, нали? Неразделните приятели от Monsters, Inc. (Таласъми ООД) се завръщат в пълния си блясък, за да ни разкажат как всъщност започва историята им. Пригответе се за сериозна доза плашене, университетски купони и състезание, каквото със сигурност не сте виждали. Режисьор на лентата е Дан Сканлън (Dan Scanlon), а Майк и Съли, както винаги, са забавни.

Спокойно можем да кажем, че Monsters, Inc. (Таласъми ООД), който преди няколко месеца се завърна на екраните в 3D формат, е от онези анимационни филми, които са насочени колкото към малките зрители, толкова и към родителите им. Същото важи и за Monsters University (Университет за талъсъми), защото студентските вълнения са по-добре познати на по-порасналите деца.

Започваме с малко предистория, защото Monsters University е именно това, така че, ако сте позабравили Monsters, Inc., ето какво трябва да си припомните.

Лентата, която излезе през 2001 г., е една от най-успешните Disney/Pixar продукции и спечели "Оскар" за музиката си. Режисьор на Monsters, Inc. е Пийт Докър (Pete Docter).

Съли и Майк вече работят в "Таласъми" ООД и успешно плашат малки деца. А плашенето е важно, защото, когато децата пищят, се образува полезна енергия. Само че едно малко момиченце се промъква в света на таласъмите и нещата сериозно се объркват.

Преди да се случи всичко това и 12 години след излизането на Monsters, Inc. започва Monsters University. Още като ученик Майк Вазовски отива на екскурзия в "Таласъми" ООД и веднага разбира, че иска да стане страшилище. За целта обаче трябва да влезе в Университета за таласъми.

Само че има един малък проблем. Никой не мисли, че Майк е страшен. Освен това да влезеш в университет се оказва много по-лесно, отколкото да го завършиш, но на Майк все още му предстои да разбере това.

Майк има изграден план, учи усърдно и наистина дава всичко от себе си, за да постигне добри резултати. За разлика от него Джеймс Съливан, когото всички наричат Съли, е истински талант в плашенето, но пък изобщо не се старае да научи и нещо ново.

Двамата не просто не се сприятеляват веднага, но и всъщност изобщо не се харесват. Конкуренцията помежду им постепенно излиза извън контрол и те са изгонени от елитната програма за страшилища на университета.

За да ги приемат отново, те не просто ще трябва да спечелят най-голямото университетско състезание, но и да се научат да работят в екип. Освен това отборът изобщо не е обещаващ и сякаш никой не вярва, че могат да се справят. Дори самите те. Но въпреки това нямат никакво намерение да се отказват. Особено Майк.

Режисьор на Monsters University е Дан Сканлън (Dan Scanlon), познат с работа си и над друга хитова анимация -  Cars (Колите). Любимите чудовища са озвучени на български от Теодор Елмазов (Майк) и Георги Тодоров (Съли). В оригинал говорят с гласовете на Били Кристъл (Billy Crystal) и Джон Гудман (John Goodman), също както и в Monsters, Inc.

Освен че успяват да се сработят и да станат приятели, Майк и Съли ще научат още няколко важни урока преди да напуснат Университета за таласъми. Например че понякога е по-важно е да си смел, отколкото да си страшен и че когато наистина искаш нещо, винаги има начин да го постигнеш.

 

Avtora препоръчва

Зуко 103 пред Avtora.com: Българската публика определено е емоционална

Зуко 103 пред Avtora.com: Българската публика определено е емоционална

от Avtora.com | 05.09.2017 | 13:13

За пореден път холандската група "Зуко 103" се връща у нас, за да се срещне с българската публика.

Винаги има какво да се научи в брейка

Винаги има какво да се научи в брейка

от Мария Иванова, Avtora.com | 31.08.2017 | 15:31

Интервю с Трендафил Кръстанов от "Electric Force Crew"

Татуистите на звездите

Татуистите на звездите

от Наталия Енева, Avtora.com | 21.08.2017 | 14:00

Както вече всички знаем, от белег за затворници, моряци и престъпници татуировките се превърнаха в изкуство, красящо кожата. Виждаме ги навсякъде и със сигурност на всеки от нас му се е случвало да мечтае да се докосне до този свят на тайнство и красота....

Топ 5 военни книги за задължително четене

Топ 5 военни книги за задължително четене

от Avtora.com | 04.08.2017 | 11:29

Предлагаме ви списък със специално подбрани издания.

Защо е важно да посетите Корея? – част 1

Защо е важно да посетите Корея? – част 1

от Елена Фучеджиева | 19.07.2017 | 09:00

Корея се намира на повече от 8 000 км от България. Това се пада горе-долу на другия край на света, но открихме няколко важни причини, заради които си струва да я посетите.

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

от Елена Фучеджиева | 15.07.2017 | 00:00

Южна Корея се намира на повече от 8 000 км от България, но ако попаднете там и кажете, че сте българин, непременно ще ви попитат за шеф Микаел. Така корейците наричат Михал Ашминов, който е собственик на единствения български ресторант в Сеул, а от няколко...

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

"Шесто чувство" е любовна песен" − призна VenZy пред Avtora.com

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 29.04.2017 | 00:00

Песента "Шесто чувство" на VenZy и група "СкандаУ" e най-излъчваната българска песен в музикалния радио и телевизионен ефир в момента. Само месец след появата си парчето спечели симпатиите на феновете и оглави няколко водещи български музикални класации.

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

Топ 12 от най-скандалните участници на Евровизия (Видео)

от Магдалена Минева, Avtora.com | 30.03.2017 | 10:23

"Евровизия" е конкурс, който всяка година се очаква с особено нетърпение не само от любителите на съвременната популярна музика, но и от неуморните търсачи на сензации. И макар напоследък да се залага на по-изчистени и класически сценографии, имаше времена,...

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

Евровизия 2017: Кристиан Костов срещу Белгия и Швеция

от Стоян Петров, Avtora.com | 19.03.2017 | 09:56

Остават два месеца до финала на "Евровизия". Дългоочакваното събитие тази година ще се проведе в Киев благодарение на кахърната Джамала, възроптала срещу руската опресия над кримските татари. Ако нямате търпение да изслушате всички претенденти, запомнете...

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

Кой е Кристиан Костов – момчето, което ще ни представи на "Евровизия" 2017

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 13.03.2017 | 22:13

Кристиан Костов е поредният български изпълнител, който ще представя страната ни по време на песенния конкурс "Евровизия".

X