Топ 10 Android приложения, които трябва да пробвате преди края на 2012

Топ 10 Android приложения, които трябва да пробвате преди края на 2012

Макар да има много различни производители на мобилни устройства, софтуерните платформи, които владеят пазара в момента, са само три - Android на Google, iOS на Apple и Windows Phone на Microsoft. А причината точно това да са най-предпочитаните операционни системи, захранващи всеки модерен смартфон, е само една - възможността за инсталиране на допълнителни приложения.

В недалечното минало изборът на мобилен телефон се свеждаше до неговата цена, дизайн и функционалности. Макар първите две все още да имат решаваща роля, функциите на устройството вече не са в ръцете само на производителя.

Всеки потребител може да инсталира допълнителни приложения, с които да придаде изцяло нови възможности на своя телефон. Наборът от мобилни приложения (както платени, така и безплатни) расте главоломно с всеки изминал ден.

Точно затова ви предлагаме нашите Топ 10 мобилни приложения за операционната система Android. И десетте ни предложения са създадени от български разработчици и са напълно безплатни! Така че, не губете повече време, а подкрепете българското!   

1. ТВ Пътеводител

Ако и вие като нас обичате да засядате зад малкия екран, то това приложение ви е повече от необходимо. С него получавате актуална телевизионна програма на над 100 български и чуждестранни канали. Удобно подредения начален екран ви позволява с един поглед да проследите какво дават в момента и какво ще започне по всеки един канал. Разбира се, може да прегледате програмата на даден канал за целия ден или за друг ден от седмицата. Функция, която страшно много ни хареса и която липсва във всички други приложения и справочници, които сме тествали, е възможността да прочетете кратко описание или да прегледате снимката за всяко едно предаване или филм. Друга уникална функция на "ТВ Пътеводител" ви дава опцията да активирате напомняне за избрано от вас предаване. Така може да сте сигурни, че няма да пропуснете мача на любимия отбор или началото на дългоочаквания филм. Приложението има и куп други функции като отбелязването на любими канали, сортиране по категории и други, които го правят задължително за всеки телеманиак.

2. iMediaShare

Ако притежавате телевизор, поддържащ връзка с интернет, ние горещо ви препоръчваме да изпробвате това приложение. Чрез него може да "стриймвате" или показвате цялото налично съдържание на телефона ви директно на телевизионния екран. Ако например имате гости и искате да покажете снимки или видео от последната ви ваканция, като едновременно с това демонстрирате и новия си телевизор, може да го направите с iMediaShare без нужда от кабели или сложни настройки. Единственото изискване е мобилният ви телефон и телевизорът ви да са свързани в една и съща мрежа, каквато предоставя домашният рутер. Освен личното ви съдържание приложението ви предлага широк избор от български и чуждестранни видеоклипове, повечето от които са с HD качество.

3. Кино Пътеводител

Създателите на това приложение твърдят, че имат програмата на всички киносалони в България. Ние прилежно проверихме и наистина е така. Приложението запомня в кой град се намирате и винаги ви показва съответната програма. За всяко заглавие може да прочетете резюме на сюжета, кои актьори участват и всички други детайли, които да ви помогнат да вземете решение кои филм да гледате довечера. След като си купите билет, "Кино Пътеводител" може да ви напомни известно време преди началото на прожекцията. Ако си търсите компания, може да споделите филма във Facebook директно от приложението.    

4. App Center


App Center, подобно на тази статия, има за цел да подбере интересни и полезни приложения, създадени от български разработчици. Заглавията са подробно описани и разделени по категории. Може да дадете оценка на всяко едно приложение в каталога или да си изберете такова на база на оценките на другите. Ако си намерите нещо наистина интересно, може да го споделите със своите приятели в социалните мрежи. Като цяло приложението може да ви спести доста време в търсене из Google Play.      

5. BGmaps за Android


Любимият сайт на много българи за ориентиране по нашите пътища има и мобилно приложение. То беше търсено от мобилните потребители от много време, което обяснява и интереса към приложението в Google Play. Познатите ви функции на сайта като търсене на адреси, създаване на маршрути, разписания на градския транспорт и много други са на ваше разположение, вече и в мобилна опакова.

6. Рецепти


Първото приложение на български език, посветено на кулинарното изкуство, безсъмнено е и едно от най-популярните в магазина на Google. Имате на разположение богата колекция от рецепти в най-различни категории, като всяка рецепта е придружена с подробни инструкции за приготвяне. Може да споделите любимите си рецепти с приятелите в социалните мрежи или, ако сте авантюристично настроени, да се пробвате в кухнята с рецепта, избрана на случаен принцип. За по-педантичните има набор от инструменти за конвертиране на мерни единици.

7. MyHoroscopeДа си признаем, не вярваме много в различни предсказания, суеверия и хороскопи, но това приложение наистина ни изненада. Може да видите какво ви вещаят звездите за днес, за седмицата, за месеца или за цялата година. Проверете кой е вашият астрален знак и какво е неговото значение според древните келти, египтяни или китайци. Приложението е в приятна за ползване опаковка и има интеграция със социалните мрежи. Препоръчваме на всички, които искат да разберат какво им говорят звездите.

8. Спорт ТОТО


Вярно е, че джакпотът падна, но това не бива да ви отказва, в случай че сте от хората, родени с късмет (или оптимизъм). С официалното приложение на Български спортен тотализатор може да проверявате печелившите числа от последните тиражи, както и да бъдете автоматично уведомени в случай, че печелите. Секция новини предоставя цялата актуална информация около играта, печелившите и предстоящите тегления. Ако сте инсталирали приложение номер 7 и звездите са на ваша страна този месец, то непременно имате нужда и от това приложение.

9. Snow Report BGЗа всички почитатели на зимните спортове препоръчваме това приложение. Имате възможност да гледате над 40 уебкамери в реално от време от всичките ни по-големи зимни курорти. Прогноза за времето, цени, снимки, видео и новини допълват възможностите на Snow Report BG.

10. Mobile Bulgaria


Приложението  има за цел да събере на едно място всички забележителности в нашата родина. "Mobile Bulgaria" предлага допълнителна информация за множество туристически обекти като национални природни паркове, музеи, манастири, пещери, водопади, крепости, върхове, езера и други. За всяко място има подробна информация и снимков материал.

Бързо търсене за:
 

Avtora препоръчва

Мобилни и дистанционни системи за видеонаблюдение

Мобилни и дистанционни системи за видеонаблюдение

от Avtora.com | 09.08.2017 | 08:09

По какъв начин отдалеченият видео достъп помага за наблюдението на вашите охранителни камери в личния живот или в бизнеса?

DC Charger Stand Pack – винаги подръка за вас

DC Charger Stand Pack – винаги подръка за вас

от Avtora.com | 03.05.2016 | 11:00

Цели четири джаджи за вашия телефон. И да, плочката за безжично зареждане е толкова готина, колкото звучи.

DC Starter Pack – всичко за вашия нов iPhone

DC Starter Pack – всичко за вашия нов iPhone

от Avtora.com | 26.04.2016 | 11:00

Силиконов калъф, оригинален кабел, зарядно устройство и поставка за кола, за да сте готови за път.

DC Outside Pack – за селфи маниака у вас

DC Outside Pack – за селфи маниака у вас

от Avtora.com | 19.04.2016 | 11:00

Комбинацията от телескопичен селфи стик, мощна външна батерия и мултифункционален кабел е сбъдната мечта за любителите фотографи.

DC Laptop Pack – за онези, които обичат да се отличават

DC Laptop Pack – за онези, които обичат да се отличават

от Avtora.com | 15.04.2016 | 11:00

Комплект дизайнерски неопренов калъф и мишка за лаптопи, с които да придадете неподправена индивидуалност на техниката си.

Kanex Lightning Sync & Charge Dock – винаги до вас

Kanex Lightning Sync & Charge Dock – винаги до вас

от Avtora.com | 05.04.2016 | 11:00

Елегантна и практична док станция, която поддържа много широк кръг устройства на Apple.

Kanex Mini Display Port към HDMI адаптер – бързата връзка между лаптопа и големия екран

Kanex Mini Display Port към HDMI адаптер – бързата връзка между лаптопа и големия екран

от Avtora.com | 29.03.2016 | 11:00

Връзката на вашия лъскав лаптоп на Apple с HD телевизор не трябва да е нещо трудно и благодарение на тази джаджа това наистина е така.

Kanex USB-C Memory Card Reader – толкова малък и толкова необходим

Kanex USB-C Memory Card Reader – толкова малък и толкова необходим

от Avtora.com | 22.03.2016 | 11:00

Една практична джаджа за лесен и бърз обмен на файлове от мобилните ви устройства.

Kanex USB-C Hub – Ethernet адаптер

Kanex USB-C Hub – Ethernet адаптер

от Avtora.com | 15.03.2016 | 11:00

С тази малка джаджа липсата на портове във вашето устройство вече не е проблем!

iStick Basic Collector OTG 64GB – универсален сторидж за iPhone, Android и компютър

iStick Basic Collector OTG 64GB – универсален сторидж за iPhone, Android и компютър

от Avtora.com | 08.03.2016 | 11:00

Този универсален стик може да се използва като допълнително място за съхранение както за iPhone и Android устройства, така и за преносими и настолни компютри.

X