Сергей Калмов от втория сезон на "Ясновидци": "Всеки човек притежава скрити свръхестествени сили"

Сергей Калмов от втория сезон на "Ясновидци": "Всеки човек притежава скрити свръхестествени сили"

Един от най-атрактивните участници в новия сезон на шоуто "Ясновидци" е 51-годишният Сергей Калмов. Той е и първият избран от продуцентите след кастингите за предаването.

Сергей е впечатлил екипа не само с уменията си, но и с факта, че дълги години е работил за таен проект на КГБ, в който се изследват хора със свръхестествени способности. Сергей разкри част от историята си пред Avtora.com

Митко Попов: Г-н Калмов, кога открихте, че притежавате свръхестествени способности?

Сергей Калмов: Знаете ли, трудно е да кажа, че е имало определен момент. Моят дядо бе селски колдун (шаман) в сибирско село и започна да ме обучава в тайните си още от тригодишен. За майка ми и баща ми всичко това бяха пълни глупости, но в крайна сметка се оказа, че именно годините с дядо ми са предопределили съдбата ми. По време на службата ми в съветската армия с мен се свърза човек от КГБ. Той ми отправи предложение да участвам в таен експеримент заедно с група определени хора, наречени "Екип 64". Годината бе 1978, а аз бях едва на 21, но приех, за да бъда демобилизиран. Първоначално участвах в редица тестове, след което започнаха и да ни обучават в хипноза, саморегулация, парапсихология, радиостезия, развитие на ясновидските способности. Моята специализация бе: междуличностно въздействие, тоест умение да влияеш на психиката на хората, за да ги накарам да говорят определени неща, да реагират като програмирани.

.:Участието ви в този проект не бе ли твърде опасно за вас?

Сергей Калмов: Разбира се. Аз и досега живея в страх. Много от хората, с които работихме заедно, започнаха постепенно да изчезват. Първо се случи на колега, който даде интервю за известен руски вестник, при това с детайли и подробности за работата ни. Това бе абсолютно забранено. Тогава всъщност осъзнах, че това може да се случи и на мен. Всеки път, като се връщах в родния си град Маринск, Сибир, получавах телефонни обаждания. Да, бяха вежливи, любезни, но все пак предупреждение да внимавам какво говоря. И аз избягах от Русия. Дойдох да живея тук, в България, далеч от всичко.

.:А не се ли притеснявате, че участието ви в "Ясновидци 2" ще ви изкара отново на бял свят?

Сергей Калмов: Не мисля. Ако исках да избягам толкова далеч, сигурно щях да избягам в Африка. Основният ми мотив да напусна страната си обаче бе точно физическото ми оцеляване.

.:Има ли известни личности, на които сте помагали със способностите си?

Сергей Калмов: Да, например на Леонид Брежнев по времето на Студената война, както и на много имена от ЦК на Политбюро. Разбира се, всичко го правеха анонимно. Влияехме им положително, когато психическото и физическото им здраве бе сериозно разклатено.

.:Умеете ли да предсказвате бъдещето?

Сергей Калмов: Да, всъщност това дори ми е по-лесно, отколкото да открия какво се е случило в миналото. Няма значение дали става дума за бъдещето на конкретен човек или на събития. Докато работех за КГБ, едни от тестовете, които трябваше да преминем, бе да разкрием какво ще се случи на определена личност след период от една седмица. Всъщност най-важното в работата ни бяха практическите резултати.

.:Разкрийте ни някое събитие, което сте предсказал?

Сергей Калмов: В глобален план бях единственият човек, предсказал войната в Чечня. Тогава никой не ми повярва, но всичко бе документирано. По време на един от сеансите мой колега ме въведе в транс и в една прозрачна чаша аз видях война в Русия. Най-страшното бе, че виждах съветски самолети, които бомбардират собствените си градове. Едва по-късно разбрах за какво става дума и за съжаление, всичко, което предсказах две години по-рано, се сбъдна.

.:Кой е най-интересният случай, върху който сте работил?

Сергей Калмов: По време на един експеримент се срещнах с призрак на младо момиче, което започна да се появява в апартамент в руски град. Тя беше трагично загинала и родителите й бяха напуснали апартамента, за да не им навява тежки спомени. Повикаха ни, след като често тя се явяваше като бяла сфера в една от стаите. Чакахме я близо седмица, тъй като появата й бе съвсем спонтанна. Една нощ ме извикаха в хола и едва успях да различа бяло и прозрачен силует до вратата на терасата. Опитах се да светна лампата, но не успях - бях наистина изплашен. Дотогава всъщност не вярвах, че има живот в отвъдното. Тази случка промени възгледите ми.

.:Каква всъщност е същността на ясновидството?

Сергей Калмов: Тя е съвсем проста. Това са скрити способности в съзнанието и психиката на човек.

.:Тоест абсолютно всеки може да развие такива способности?

Сергей Калмов: Точно така. Например всеки може да се научи да свири на цигулка. Ето, аз на 51 години мога да започна да взимам уроци и ще се науча. Е, няма да съм Паганини, но ще умея да свиря. Това вече е въпрос на дарба. Но пък няма да станеш Паганини и ако имаш дарба, но не развиваш таланта си. Същото и със свръхестествените сили. Те са скрити във всеки, но малцина са успяли да ги развият.

.:Вие успявате ли да контролирате способностите си?

Сергей Калмов: В по-голямата част от случаите - да. Има обаче такива, в които просто си участник, наблюдател. За да умееш да контролираш силите си, ти трябват дълги години тренинг. Трябва систематично да ги практикуваш. Дори в "Ясновидци 2" имах няколко случая, в които не можах да се съсредоточа върху нужните задачи. Трябваше да разкрия какво се е случило на определено място в определено време. Вместо това се връщах години назад или усещах коренно различна история. Това всъщност бе основният проблем на всички колеги в шоуто. Никой не успяваше да контролира способностите си на 100%.

.:А можете ли да влияете на абсолютно всеки?

Сергей Калмов: Има хора, които са възприемчиви, има и хора, които са по-затворени като характер. Те могат да се съпротивляват психически и тогава е по-добре да спреш, да не поемаш излишен риск. Дори съм отказвал случаи за помощ, защото преценявам, че няма да възприемат положително въздействието ми.

.:Кое от всички изпитания в "Ясновидци 2" ви беше най-трудно?

Сергей Калмов: Това, в което отсъства смъртта, няма драматични събития, няма промяна на съдбата на човек. Много съм силен, когато трябва да уловя негативната енергия. И точно обратното - провалям се, когато липсва какъвто и да е драматизъм. Например, когатона някой са му откраднали колата или съпругата му е изневерявала.

.:Последно, какво ще кажете на хората, които са предубедени към ясновидството?

Сергей Калмов: Ако то не съществуваше, едва ли някой щеше да мине кастинга на предаването и то да излъчва вече втори сезон. Сами ще видите колко много задачи сме преодолели - задачи, които без таланта ни, нямаше как да разкрием. В "Ясновици" няма случайни хора. Всеки е уникален сам по себе си, има изключителна дарба. Проблемът е, че са малцина тези, които са успели да я развият. Ако нямаш нужната подготовка и не работиш върху свръхестествените си сили, тогава е по-вероятно силите ти да контролират теб, отколкото ти тях.

Интервю: Митко Попов

Бързо търсене за:
"Междузвездни войни: Последните джедаи", или 8 причини да гледате Епизод VIII

"Междузвездни войни: Последните джедаи", или 8 причини да гледате Епизод VIII

от Валерия Стефанова, Avtora.com | 16.12.2017 | 10:00

Определян като най-добрия от новите епизоди на сагата, "Междузвездни войни: Последните джедаи" (Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi) е всичко, което ни се искаше да бъде, и дори малко повече. Няма да ви разваляме удоволствието от гледането с излишни...

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

Българин превзема кулинарната сцена в Южна Корея

от Елена Фучеджиева | 15.07.2017 | 00:00

Южна Корея се намира на повече от 8 000 км от България, но ако попаднете там и кажете, че сте българин, непременно ще ви попитат за шеф Микаел. Така корейците наричат Михал Ашминов, който е собственик на единствения български ресторант в Сеул, а от няколко...

В навечерието на Оскари 2017: Всичко, което трябва да знаете

В навечерието на Оскари 2017: Всичко, което трябва да знаете

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 24.02.2017 | 11:00

Остават броени дни до 89-та церемония по връчване на ежегодните филмови награди "Оскар", която ще се проведе на 26 февруари в Лос Анджелис. Водещ тази година ще бъде Джими Кимъл, добил популярност с едноименното си телевизионно токшоу. Той няма да е на...

Game Of Thrones: 7 теории за 7-ми сезон, за които няма да повярвате

Game Of Thrones: 7 теории за 7-ми сезон, за които няма да повярвате

от Лина Димитрова, Avtora.com | 14.02.2017 | 13:00

Valar Morghulis. Зимата дойде, но има време до новия сезон на Game Of Thrones (Игра на тронове). Всички тръпнем да разберем какво ще се случи и какво – не в оставащите 2 кратки сезона.

10 от най-добрите мюзикъли, превзели екрана след 2000-та година

10 от най-добрите мюзикъли, превзели екрана след 2000-та година

от Ваня Георгиева | 05.02.2017 | 20:46

Защото La La Land не е първият модерен мюзикъл... Представяме ви 10 от най-добрите музикални продукции, превзели екрана след 2000 г.

"Воевода" на Зорница София – филм с душа, който ще раздели хората на две

"Воевода" на Зорница София – филм с душа, който ще раздели хората на две

от Емил Антонов, Avtora.com | 24.01.2017 | 15:00

Делнична вечер, киното е пълно. Хората са дошли да гледат "Воевода" на Зорница София – един от най-рекламираните и най-добре разпространени български филми за последната година (не че е имало кой знае колко филми като цяло).

7 страхотни кулинарни филма, които със сигурност ще отворят апетита ви

7 страхотни кулинарни филма, които със сигурност ще отворят апетита ви

от Емил Антонов, Avtora.com | 19.01.2017 | 11:00

Има най-различни сюжети в киното, но безспорно кулинарните се радват на голяма популярност сред киноманите. Тенджери, тигани с гореща магия в тях, смесици от подправки, издаващи страхотен аромат от големия кино екран... Филми с ухание на сметана, шоколад,...

6 от най-големите телевизионни провали

6 от най-големите телевизионни провали

от Валерия Стефанова, Avtora.com | 06.01.2017 | 10:00

Изненадващо е, че някои от тези продукции всъщност имат своите фенове, но те просто не са достатъчно. Причините за провал могат да са най-различни, но винаги има такива. Общото между следващите шест сериала е, че са прекратени, преди да се излъчат всичките...

7 сериала, които са брутални почти колкото Game of Thrones

7 сериала, които са брутални почти колкото Game of Thrones

от Валерия Стефанова, Avtora.com | 27.12.2016 | 23:45

Game of Thrones безспорно промени правилата в телевизията Не само що се отнася до мащабност на продукцията, но и по отношение на откровено бруталните сцени. Ако реалистичните кървави битки са една от причините да харесвате Game of Thrones, следващите...

Заслужава ли "Rogue One: История от Междузвездни войни" името Star Wars?

Заслужава ли "Rogue One: История от Междузвездни войни" името Star Wars?

от Емил Антонов, Avtora.com | 21.12.2016 | 11:00

Rogue One: A Star Wars Story e в кината и през следващите 1-2 месеца ще събира камиони с пари в замяна на носталгия и надежда за бъдещето от страна на феновете. Но какво е Rogue One за по-непросветените в Тъмната страна и заслужава ли си гледането?

X