Интервю с РУМЪНЕЦА И ЕНЧЕВ

Интервю с РУМЪНЕЦА И ЕНЧЕВ

Атрактивната двойка Румънеца и Енчев вече седем години вилнее на българската музикална сцена.

Големият пробив идва през 1997 г., когато двамата рапъри спечелват трета награда на конкурса “Златният Орфей”. До момента дуетът има издадени два албума и не спира да се радва на небивала популярност както сред малки, така и сред големи.

Интервю на Десислава Бакърджиева за сайта BGFactor.org

Д.Б. - Разкажете повече за новия си видеоклип към песента “НеБе”.

Румънеца и Енчев - Той вече е готов. От 2 години снимаме клиповете си в “SIA Advertising”, като участваме и в някои от техните предавания. Във видеоклипа на “НеБе” може да ни видите в цялата ни еволюция - прически и дрехи през различните сезони. Най-напред ще пуснем новия клип в Интернет, по-конкретно в abv.bg. Там ще тече ексклузивна промоция, който иска ще може направо да си го изтегли.

Видеото на “НеБе” ще може да се гледа и он-лайн. След това ще го пуснем и по телевизиите.


Д.Б. - Работите ли върху нови песни?

Р и Е - Имаме много нови неща, обаче се чудим какво първо да пуснем. Дали да е лятна песен или пък да няма нищо общо с лятото. Спорим по цял ден! Дали да е нещо весело или да бъде по-сериозно, дали да не си променим малко стила на пеене. Имаме всякакви такива проекти, основната идея е да се харесаме на хората.

Което си е за нас, си остава у дома в компютъра и си го слушаме за удоволствие. Но това, което трябва да чуят хората, е нещо, за което се караме наистина. И има смисъл от това, защото няма ли спор, то не става и хубава песен!


Д.Б. - Къде се изявявате напоследък?

Р и Е - Определено не е в София, ходим по участия в провинцията. Там ни приемат по-топло, в което няма нищо лошо. В София просто са свикнали с нас, виждат ни по улиците, по заведенията.


Д.Б. - Какво предстои на Румънеца и Енчев?

Р и Е - Засега няма да спираме с халтурата, след като ни се радват хората. Тинейджърите все още ни се кефят, ако пък се радват и по-възрастните, значи има смисъл. Общо взето, песните си правим с поучителна цел, макар че не казваме кой знае колко нови неща в тях. А и тинейджърите са толкова напред с материала. Понякога се притесняваме да не дотегнем на хората, но ако има какво ново да предложим, не вярваме, че на някой ще му хрумне да се откаже да слуша Румънеца и Енчев. Да се радва на това явление!


Д.Б. - Как се ражда една ваша песен?

Р и Е - Единият казва: “Аз имам текст”, другият: “Аз имам музика”. Колкото до текстовете, достатъчно е да се разходим по улиците и да видим много неща, които всъщност стават за текстове на песни. Все пак живеем в България, не някъде другаде, за да пеем за гангстери и наркотици.


Д.Б. - На кои изпълнители се възхищавате?

Р и Е - На изпълнителите, които работят много. Не казваме, че трябва задължително да си мислиш нещата сам, но ни дразнят тези изпълнители, които се водят “папагали”. Даваш им нещо и им казваш, това трябва да го изпееш така, дори извивките посочваш къде са! Уважаваме изпълнители, които мислят и могат да пеят.


Д.Б. - Какво не харесвате един в друг, Румънец?

Р и Е - Енчев не харесва в мен спокойствието ми, на моменти това изключително много го изнервя. Аз пък в него не харесвам неговата наивност. Той си мисли, че всичко може да стане. Вярно е, ама няма да стане по начина, по който той си го мисли!


Д.Б. - Коя бе най-голямата трудност, докато успеете да пробиете на българската музикална сцена?

Р и Е - Най-голямата трудност и то за всеки, не само за нас, е в България някой да ти повярва. Няма значение дали имаш или нямаш пари. Почнали сме съвсем без пари, с три записа на песни в студио, за по 30-40 лева на песен. Явихме се на два конкурса, там се запознахме с доста известни лица от естрадата. Навлязохме лека по лека в музиката, много хора ни подадоха ръце. Сред тях беше и Ники Кънчев, който ни помагаше по “Дарик Радио”. Спечелихме награда на конкурса “Златния Орфей”, преди това “Златен бриз” и “Сарандев” в Добрич.


Д.Б. - Какво е да си популярен, след толкова много вложени усилия?

Р и Е - Ами, след като ти дадат наградата, има коктейл и е много яко. На другия ден се събуждаш и си си пак същия. Няма никаква разлика! Казват ти, че е много готино това, което пееше и че много добре го правиш. Ние гледаме умно и клепаме. Няма някакво особено чувство да кажеш: “Да, аз спечелих награда и съм номер едно!”. Това в България го няма. В чужбина го има, нека да го има, но тук просто липсва. Не е на място, някак си.


Д.Б. - Бихте ли подгряли някоя световноизвестна група, ако ви се отдаде тази възможност?

Р и Е - Не бихме подгрявали. Какво означава да подгряваш - да си някакъв средноизвестен или безизвестен и да се качиш на сцена да подгряваш на чужди изпълнители. Това някак си не звучи като предизвикателство. Друго е да излизаш заедно с изпълнителя, дори и за една песен само, ето това е предизвикателство. Пеят две различни култури, два различни езика.


Но ако е дошла Мадона например, искаме да пеем с нея. Ще е много интересно и забавно. Няма да го направим поради известността, за да си кажат хората: “Гледай ги тия, пяха с Мадона!” Ние сме над тези неща.


Д.Б. - Румънец, какво става с правото? Мислиш ли да упражняваш тази професия?

Р и Е - Завърших и преди две седмици ми започна стажа, вече навлизам в материята. Лошото е, че Енчев ще прекара почивката си на морето, докато аз съм в София и ще си карам стажа по разни софийски учреждения. Колкото до това, ще се занимавам ли с право, не мисля да излизам на сцена, докато стана на 50 години. Просто не се виждам по този начин.


Д.Б. - Имат ли бъдеще интернет вестници като нашия? ( BgFactor - бел.ред.)

Р и Е - Има смисъл от тях, представляват голямо удобство за много хора. Разбира се, информацията в тях трябва да бъде достоверна. Интернет тепърва навлиза в България, не че не е навлязъл, но едва сега започва масово да се използва!


Д.Б. - Има ли смисъл да се издава албум в България, след като всичко може да се изтегли от Интернет?

Р и Е - Наистина, като че няма голям смисъл! Като българи сме свикнали да дадем 5 лв. за един пиратски диск с mp3, в който да има всичко - от чалга до рап. Минаваме през всички жанрове, ако всичко вътре е най-новото и песните са хубави сме доволни, че сме дали само 5 лв. Не сме против това и именно поради тази причина пускаме видеоклипа на “НеБе” в интернет и то с много яко качество. Искаме човек като го гледа на компютъра си да каже: “Да, клипът наистина е супер!”

Д.Б. - Имате ли девиз?

Р и Е - “Бъди себе си!”Интервюто е предоставено от BG Factor
Бързо търсене за:
Чуйте новата песен на Katy Perry - Bon Appetit (Аудио)

Чуйте новата песен на Katy Perry - Bon Appetit (Аудио)

от Емил Антонов, Avtora.com | 28.04.2017 | 09:56

На 28 април 2017 г. дебютира новата песен на Katy Perry - Bon Appetit, в колаборация с хип-хоп триото Migos.

Ска пънк латиносите Che Sudaka пристигат в Mixtape 5, Джанго Зе подгряват

Ска пънк латиносите Che Sudaka пристигат в Mixtape 5, Джанго Зе подгряват

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 27.04.2017 | 12:30

София е една от спирките на 15-то световното турне на колоритната ска-пънк-рок група Che Sudaka. Тя е сформирана през 2002 година в Барселона от четирима нелегални южноамерикански имигранти: двамата братя от Аржентина – Leo (вокал и испанска китара) и...

Елтън Джон се бори с "потенциално смъртоносна" бактерия от Южна Америка

Елтън Джон се бори с "потенциално смъртоносна" бактерия от Южна Америка

от Емил Антонов, Avtora.com | 25.04.2017 | 13:30

Представители на Елтън Джон обявиха пред BBC, че легендарният изпълнител е повален от бактерия, която го е атакувала в Южна Америка, и заради нея отменя предстоящите си концерти.

Slash влезе в студио, започва работа с Guns N' Roses?

Slash влезе в студио, започва работа с Guns N' Roses?

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 23.04.2017 | 11:00

През юни 2016 г. Аксел Роуз потвърди информацията, че Guns N' Roses ще работят със Slash и Дъф МакКейгън, но не уточни кога ще стане това.

Китаристката на Alice Cooper направи собствена женска банда

Китаристката на Alice Cooper направи собствена женска банда

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 22.04.2017 | 20:00

We Start Wars – така нарече новата си, изцяло момичешка банда китаристката на Алис Купър (Alice Cooper) Нита Щраус (Nita Strauss).

Записаха рок албум на Мальовица

Записаха рок албум на Мальовица

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 21.04.2017 | 09:30

Софийската мат/пост-рок банда Mental Architects е готова с новия си албум Ascend. Той е забележителен и с това, че е записан на 2729 м. височина.

Ъпсурт с бенд на живо в "Арена Армеец"

Ъпсурт с бенд на живо в "Арена Армеец"

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 20.04.2017 | 11:30

Цяло съзвездие от изпълнители ще се включи в наближаващия концерт на Ъпсурт на 13 май 2017 г. Освен соул дивата Белослава на сцената на "Арена Армеец" ще излязат още три гост-звезди – Дичо, Лора Караджова и Goodslav. Музикантите обещават да заформят едно...

Lana Del Rey не е безразлична към събитията в Северна Корея (Видео)

Lana Del Rey не е безразлична към събитията в Северна Корея (Видео)

от Ваня Георгиева, Avtora.com | 19.04.2017 | 15:34

Lana Del Rey беше един от водещите изпълнители, превзели сцената на престижния фест Coachella, но настроението ѝ беше помрачено от ужасните събития, случващи се в различни точки на света.

Фестивалът на цацата в Кранево посреща Eruption, които пристигат с One way ticket

Фестивалът на цацата в Кранево посреща Eruption, които пристигат с One way ticket

от Красимира Георгиева, Avtora.com | 18.04.2017 | 11:00

Вече е потвърдено – големите звезди на Фестивала на цацата 2017 са музикантите от световноизвестната банда Eruption. One way ticket и много други техни хитове ще озвучат морския град Кранево на 10 юни 2017 в специалната Disco & Retro вечер, която организаторите...

Lady Gaga даде своето "Лекарство" на феновете си (Виж)

Lady Gaga даде своето "Лекарство" на феновете си (Виж)

от Avtora.com | 17.04.2017 | 00:00

Lady Gaga представи чисто новата си песен The Cure (Лекарство) на музикалния фестивал Coachella 2017. Енергичното шоу на ексцентричната певица се оказа забележително и с това, че тя беше първата жена хедлайнер на събитието от над 10 години насам.

X