Интервю с Братя Мангасариян

Интервю с Братя Мангасариян

Преди броени дни с промоция насред бензинови колонки и концерт на живо братя Мангасариян представиха на света своя първи албум – "Zaeuroпа", посветен на кармичното присъединяване на България към Европейския съюз.

В диска са намерили място както първите няколко сингъла на триото – пилотния “Бай Мангау”, който лансира запазената марка Братя Мангасариян преди три години, и последвалите го “Тер'о-Рер'о” и “Въф кубъ”, така и съвсем нови парчета. Нов е и имиджът на Зюмбюл, Среброто и Кулю, за които малко известен е факта, че са от една  майка, но от различни бащи.

.: Разкажете повече за необичайната промоция на новия си албум “Zaeuroпa”, която направихте на бензиностанция на “Петрол”.

Избрахме бензиностанцията, за да сме по-близо до петрола. Освен това там много добре построихме сцената. Идеята не беше никак лоша да направим промоцията на бензиностанция. Представихме нашия стар албум, който вече има антикварна стойност и започваме работа по новия албум. Вече има едно парче от него “Космоса ми”, което е с Милена Славова и Иван Гарелов, който предостави любезно своята реплика “Часът и мястото на срещата са известни”. На промоцията имаше доста хора, свирихме с група на живо - група “Хай Тайм” и Кирил Добрев от “Булгара”. Получи се абсолютно американски концерт.

.: На промоцията се появихте с нов имидж. За Европа ли сте се стегнали с тези изискани костюми?

Абсолютно, ние само заради Европа сме така облечени, за да сме готови и да не се излагаме пред чужденците.

.: Бизнесмени ли ще ставате?

Ние откакто сме се родили сме си бизнесмени, но вече всичко трябва да е явно, да си личи и да излезе на показ. Няма как. Почнахме данъци да плащаме. Не може да се скрием вече, просто такива са клаузите.

.: Кои песни включихте в албума “Zaeuroпa”? Целият албум ли може да се изтегли от официалния ви сайт?

Общо десет парчета са в албума. Влизат първите три, които издадохме на макси-сингъл преди година в “Егати Сингъла” – “Бай мангау”, “Тер'о-Рер'о” и “Въф кубъ”, плюс още седем нови парчета, от които 3-4 ги няма в Интернет. Тези, които ги няма, ще ги пуснем също, въпреки че най-вероятно вече ги има из нета.

.: След като сами си пускате албума за свободен download, не обезсмисляте ли издаването му на носител и съответно продажбата му?

Не сме само ние дръпнали в манталитета напред, а и българинът също. Според нас културата на българина за купуване на оригинални CD-та доста се е покачила и ние не се притесняваме. Ние и без това удряме в земята всички по продажби в България. Макси-сингълът ни стана най-продаваният сингъл в България и смятаме, че и албумът ще стане най-продавания. За първата седмица имаме вече регистрирани 5 000 продадени бройки от 1 000 CD-та.

.: Само в бензиностанции “Петрол” ли може да се намери “Zaeuroпa”?

Това е ексклузивно един месец само, след това ще направим ре-тираж и ще го пуснем по музикалните магазини, тъй като вече има доста голям интерес от тях.

.: Защо в новата ви песен “Космоса ми” избрахте да участват Милена Славова и Иван Гарелов?

Милена я избрахме, защото единствено нейният пънк-вокал беше способен да изпълни припева, който е заложен в песента. Опитвахме с Марая Кери, опитахме и с Бритни Спиърс, но просто техните гласови качества не покриха изискванията на това парче. Освен това се оказа, че Милена, която живее в Лондон, много често прекарва времето си в една обсерватория и е много наясно с космоса по принцип. С Иван Гарелов ни свързват приятелски отношения и той се отзова с огромно желание на молбата ни да участва в парчето. Записа наново репликата си специално за парчето. И не на последно място – получихме информация, че тази реплика “Часът и мястото на срещата са известни”, изречена от Гарелов, ще бъде следващият изпратен глас в космоса с “Voyager 16”, следващата совалка, която ще излети със златен диск. Целта е извънземните наистина да разберат часът и мястото на срещата и да се срещнат най-накрая няколко цивилизации.

.: За какво става въпрос в тази песен?

“Космоса ми” е едно парче, в което става въпрос за космическото пространство в буквалния и преносния му смисъл. Пространството такова, каквото ние го усещаме, а не каквото го виждаме и общо взето един поглед нагоре над нещата. Нашата молба е хората да гледат на нещата доста по-глобално, отколкото в момента се случва и да стане ясно, че освен материалните разноски има едни други, които са много по-силни от тях, а именно духовните разноски. В същото време правим и паралел с myspace.com – сайтът, който Рупърт Мърдок закупи преди няколко месеца.

.: Има ли развитие с парчето, което искате да запишете с “Rammstein”?

Получи се някакъв пробив в информацията. Ние сме още на работно ниво. Не трябваше да излиза тази информация, но в България нищо не може да се скрие. В случая избрахме “Rammstein”, защото смятаме, че само с тях можем да направим това парче. Не можем да го направим с “Iron Maiden” ще го направим единствено с “Rammstein”, защото те са най-подходящи. Парчето ще се казва “Mr. Gangstarbeiter”, което е някакъв хибрид между гангстер и гастарбайтер и ще е на немско-английски, а никой не може да пее по-добре на английски от “Rammstein”.

.: Из медийното пространство тръгна слух, че Кулю ви напуска. Колко достоверна е тази информация?

Това се случи една година преди групата да се сформира. Тази измишльотина дойде от едно списание, но няма нищо лошо. Ние поддържаме жълтата преса, защото тя печели от глупостта на човека. Докато човек иска да се охарчва за глупост, няма нищо лошо друг да му я предостави. В последно време, когато се събираме на общо събрание на борда на директорите на Мангасариян ООД, ние обсъждаме стратегии за подобряване на качеството на жълтата преса. Един от вариантите за подобряване е тя да премине в комиксов вариант. Така или иначе там всичко е измислено, поне да е нарисувано и да има някаква художественост. Така хората, като си го купуват, няма да се чувстват излъгани, а ще се чувстват все едно са прочели приказка.

.: Ще правите ли турне?

Този албум не може да остане с един концерт. Има няколко варианта да направим турне и в момента ги проучваме. До този момент сме отлагали участия заради турнето, което предстои и в което ние трябва да представим албума.


Братя Мангасариян Сн. Avtora.com

.: Подкрепяте ли влизането на България в Европейския съюз?

Подкрепяме всяка една промяна, която е за добро. Ние не одобряваме не-влизането на България в ЕС, а одобряваме приемането на България от страна на Европейския съюз.

.: Има ли за вас достоен кандидат-президент, за когото да гласувате?

Ние по същото време ще бъдем на европейско турне и няма да имаме възможност да гласуваме, но така съвестта ни остава много по-чиста. И да не бяхме на турне, на никой от нас тримата нямаше да му хрумне да отиде да гласува. Евентуално, ако се появи такъв кандидат, който да ни заинтригува, бихме отишли да гласуваме, но то така или иначе вече е решено кой ще бъде президент.

.: Как е Майкъл Джексън? Пращате ли му още положителни емоции?
 
С този човек не сме се чували близо от една година. То има много големи проблеми в момента момчето. Продава един Дисниленд, купува друг. “Sony music” го изиграха. Накараха го да си направи пластична операция, накараха го да стане бял, а момчето можеше да си остане черен и да си продължи със своя хип-хоп. В момента е във финансова криза. Последния път, като се чухме, каза: “ако откриете детска градина, ми са обадете, иначе няма смисъл”.

.: Трудно ли е да бъдеш аристократ?

Ако си така роден, нищо трудно няма. Ако се опитваш обаче да бъдеш такъв, си е трудно сигурно. Гледаме доста аристократи, които се мъчат, напъват се. Ако кравата се напъне да е кон, а всички я пипат по вимето, тя няма как да се почувства кон. Не може да те доят като крава, а ти да викаш: “Кон съм!”

.: Следите ли така нашумелите риалити шоута в България?

Всичко е токова риалити, че просто не може да не го следим. Даже тези неща, които не ги следим, ги записваме и ги пускаме на една комисия, която определя кое е риалити, и кое не. То си е като БДС.

.: Без какво не биха оцелели Братя Мангасариян?

Не бихме оцелели без себе си. Без гланц за обувки. Без музика, без жените и любовта. Най-важно е да има въздух за дишане, всичко останало зависи от начина, по който дишаш.

.: С какво ви се налага да се борите всеки ден?

Ние не се борим с нищо. Тоя спорт борбата не го възприемаме, твърде е силов. Ние се плъзгаме по лустрото. Ако човек се бори, значи нещо не е наред с него. Трябва нещата да са спокойни и да няма борба.

.: Какво искате човек да си помисли, когато чуе Братя Мангасариян?

Със сигурност не искаме да си мисли за жици, защото това е много нелепо. Много е досадно непрекъснато да ни питата ние колко жици сме откраднали и подобни неща. От три години ни питат, а ние продължаваме да не разбираме въпроса. В момента нещата в света въобще не опират до расизма, а опират до оцеляване на околната среда и въобще на човечеството. Така че да говорим за цигани и за жици са пълни глупости. Всички сме от едно тесто и от една мая. Едни са с по-големи комплекси от други. Много често, както се пее в едно наше парче, се опитват да ни представят озоновата дупка като прозорец към света.

.: Чувствате ли се донякъде неразбрани?

Ако 50 % от хората са те разбрали и 50 % не са, това означава, че сто процента ти си стигнал до хората. И ние разчитаме на тия сто процента. Ако си разбран 70 %, а 30 % не си, то отново печелиш 100 %. Но най-добре е, за да има баланс и равновесие в природата 50 % да те харесват, а останалите 50 - не. Иначе се получават допълнителни приходи, които не могат да бъдат похарчени.

.: Има ли стил, който сте искали да вкарате в някоя песен, но все още не сте го направили?

Не сме мислили конкретно, но завибрира ли на нашите вибрации, ще го вкараме и окото няма да ни мигне. Характерното за нашата група е, че ние правим парчетата не за да издадем албум и не заради някакъв стил. Ако има нещо, което ни вълнува, ние го правим на песен.

.: Какво друго ви вълнува освен музиката?

Интернет. Това е мястото, в което много скоро ще влязат мобилните телефони, телевизията, вестниците, списанията, радиото и книгите. Интернет ще сложи всички медии в малкия си джоб и ще стане най-разпространената сред тях. Не само Интернет, а и компютърът е нещо, което е заложено генетично в българина. Той е открит от българин. В Интернет нещата вече стоят много по-честно и по-отворено. Хората контактуват такива, каквито са на 100 % не се правят на никакви, защото липсва претенцията как си облечен, с каква кола пристигаш и т.н. Това е и средство, с което, ако имаш талант, можеш да го покажеш. Интернет тотално ще промени света и ще го завърти на 180 %.

.: Как се зареждате с енергия?

В контакта, като лаптоп. Освен това ползваме европейския стандарт, затова ни трябва зарядно с прав ток, а не с променлив, както е оттатък океана. И с малко повече волтове.

Интервюто взе Десислава Бакърджиева
® Avtora.com

Бързо търсене за:
 
Ланг Ланг представи новия си албум "Romance"

Ланг Ланг представи новия си албум "Romance"

от Катя Димитрова, Avtora.com | 24.10.2017 | 00:00

Излезе най-новият албум на световноизвестния китайски пианист Ланг Ланг − "Romance".

"Three Letters From Sarajevo" − новият албум на Горан Брегович

"Three Letters From Sarajevo" − новият албум на Горан Брегович

от Катя Димитрова, Avtora.com | 24.10.2017 | 00:00

Роденият в Сараево Горан Брегович представи новия си албум "Three Letters From Sarajevo", вдъхновен от историята на този град с неговите особености, идентичност, различни религии и сложни парадокси.

Почина един от създателите на AC/DC Джордж Йънг

Почина един от създателите на AC/DC Джордж Йънг

от Мария Иванова, Avtora.com | 23.10.2017 | 16:21

Австралийският рок музикант Джордж Йънг почина на 70-годишна възраст. Той беше продуцент и движеща сила на рок бандата AC/DC, която основава заедно с братята си Ангъс и Малкълм. Новината за смъртта му съобщиха останалите членове на групата в официалната...

Концертът на "Linkin Park" в чест на Честър Бенингтън на живо в YouTube

Концертът на "Linkin Park" в чест на Честър Бенингтън на живо в YouTube

от Александър Александров | 23.10.2017 | 16:00

В края на тази седмица музикантите от "Linkin Park" ще представят концерт трибют в чест на своя колега и приятел Честър Бенингтън в една незабравима нощ с музика в "Hollywood Bowl", Лос Анджелис.

Наско от Б.Т.Р. се ожени в Ниш

Наско от Б.Т.Р. се ожени в Ниш

от Мария Иванова, Avtora.com | 23.10.2017 | 15:36

Вокалистът на българската рок група Б.Т.Р. Атанас Пенев се ожени за дългогодишната си приятелка − сръбската оперна певица Ивана − в родния ù град Ниш. Снимки от щастливото събитие пусна в профила си във "Фейсбук" бившият кмет на Каварна и приятел на младоженците...

Ед Шийрън се борил с наркотичната зависимост покрай славата

Ед Шийрън се борил с наркотичната зависимост покрай славата

от Катя Димитрова, Avtora.com | 23.10.2017 | 06:00

Световноизвестният млад музикант Ед Шийран разкри, че е водил битка с наркотична зависимост, заради което е жертвал една година от музикалната си кариера. 26-годишният певец и композитор призна, че внезапния скок на популярността му се отразила негативно...

"Pussycat Dolls" отрекоха обвиненията, че са били кръг от проститутки

"Pussycat Dolls" отрекоха обвиненията, че са били кръг от проститутки

от Мария Иванова, Avtora.com | 20.10.2017 | 17:02

Певиците от "Pussycat Dolls" отрекоха обвиненията на колежката си Кая Джоунс, че не са били музикална група, а кръг от проститутки.

Били Джоуел ще става баща за трети път на 68 години

Били Джоуел ще става баща за трети път на 68 години

от Мария Иванова, Avtora.com | 19.10.2017 | 17:08

Известният музикант Били Джоуел ще става баща за трети път. 68-годишният изпълнител на песента "Uptown Girl" е разкрил, че съпругата му Алексис Родерик е в напреднала бременност и следващия месец ще го дари с второ за двойката дете.

Изпращат българската кралица на суинга в събота

Изпращат българската кралица на суинга в събота

от Мария Иванова, Avtora.com | 18.10.2017 | 16:41

Траурната церемония за певицата Андрония Попова-Рони, която почина след тежко боледуване само на 44-годишна възраст, ще бъде тази събота от 15 ч. в храма "Св. Седмочисленици", съобщават нейни близки.

Любо Киров със златен албум

Любо Киров със златен албум

от Катя Димитрова, Avtora.com | 17.10.2017 | 23:45

Албумът "Знам – Най-доброто от Любо Киров" достигна златен статус на продажби на CD и винилова плоча.

X